Αρχείο

EKTAKTO - Ξεκίνησε η κατασκευή του Turkish Stream - Η Gazprom έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα - Αντίποινα ΗΠΑ: "Πολύ σύντομα ο οπλισμός στους Κούρδους"


Toυ Κώστα Κομποθέκρα

Σοκ και αιφνιδιασμός από τη Μόσχα η οποία τρέχει με χίλια την κατασκευή του Turkish Stream, με την Gazprom να δίνει βίντεο στη δημοσιότητα με την έναρξη κατασκευής του αγωγού! Αν και είχαμε πρώτοι αποκαλύψει στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής του Turkish Stream ότι ξεκινάει άμεσα η έναρξη του αγωγού, εντούτοις κανείς δεν περίμενε ότι τα πρώτα πλάνα θα δίνονταν στη δημοσιότητα... σήμερα! 

Φαίνεται πως η Μόσχα τρέχει για ενεργειακή εξάρτηση της Αγκυρας ώστε να δεθεί "χειροπόδαρα" ο Ερντογάν.

Πλέον η κόντρα Τουρκίας-ΗΠΑ για τους Κούρδους και τον εξοπλισμό τους αποκτά άλλη διάσταση και τα γεγονότα θα τρέξουν πολύ πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας, Α.Μίλερ, η ανάδοχος ελβετική εταιρεία Allseas ξεκίνησε να τοποθετεί με το σκάφος Audacia τις σωλήνες και στις δύο γραμμές του αγωγού, οι οποίες θα ξεκινούν από την περιοχή Krasnodar και θα εκτείνονται σε μήκος άνω των 900 χιλιομέτρων μέσα στη θάλασσα.

Η πρώτη γραμμή θα έχει χωρητικότητα 15, 75 δισ. κυβικά μέτρα και θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο απ' ευθείας στην Τουρκία, ενώ η δεύτερη γραμμή προορίζεται για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Ο ενεργειακός γίγαντας Gazprom ξεκίνησε την πρακτική υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Μίλερ λίγες μέρες μετά την διάσκεψη Ρωσίας - Τουρκίας στο Σότσι.

Δείτε εδώ το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
https://twitter.com/CT_operative/status/862310088903712769

Οι ΗΠΑ πριν λίγο απάντησαν στις απειλές της Τουρκίας και του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να ξεκινήσουν να προμηθεύουν «πολύ γρήγορα» με όπλα και εξοπλισμό τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, αλλά η διανομή θα γίνει σταδιακά και υπό στενή παρακολούθηση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Έχουμε ήδη μια συγκεκριμένη ποσότητα οπλισμού στην χώρα που χρησιμοποιείται για τον εξοπλισμό των δυνάμεων της Συριακής Αραβικής Συμμαχίας και κάποια από τα όπλα αυτά μπορεί να διανεμηθούν πολύ γρήγορα», τόνισε ο σμήναρχος Τζον Ντόριαν στους δημοσιογράφους.

Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα, αλλά τόνισε πως η διανομή θα γίνει σταδιακά και με βάση τις ανάγκες.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η απόφαση για εξοπλισμό του YPG, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας, έγινε για να διασφαλιστεί η νίκη στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Ερωτηθείς αν οι Σύροι Κούρδοι κληθούν να επιστρέψουν τον οπλισμό μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αυτής, ο Ντόριαν σημείωσε πως οι Κούρδοι μαχητές θα «χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους πολεμώντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους».

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει πολυβόλα, πυρομαχικά και όλμους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε νωρίτερα σήμερα τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν «χωρίς καθυστέρηση» την απόφασή τους για τον εξοπλισμό των Σύρων Κούρδων

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ