Οικονομία

Φοροκαταιγίδα: Οι 10 νέοι φόροι του 2018 -Το βαρύ κόστος για τους φορολογούμενους

Ακόμη πιο βαρύ θα κάνουν τον λογαριασμό για τους φορολογούμενους τα δέκα νέα φορολογικά μέτρα που θα ισχύσουν από το 2018 τα περισσότερα εκ των οποίων προβλέπονται στο νέο μνημόνιο που πέρασε από τη Βουλή.

Την ώρα που τα πρώτα στοιχεία από την εκκαθάριση περίπου του 22% των φορολογικών δηλώσεων δείχνουν ότι περισσότεροι από έναν στους τρεις φορολογούμενους που έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα δήλωση θα πληρώσουν, τα νέα φορολογικά μέτρα θα επιβαρύνουν μισθωτούς και συνταξιούχους.

Των δέκα νέων φορολογικών μέτρων του 2018, που περιγράφει η Ναυτεμπορική, θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά η μείωση του αφορολόγητου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους φορολογούμενους.

Καταργείται η έκπτωση 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου επί μισθών και συντάξεων
Καταργείται η έκπτωση φόρου για τα ποσά που δαπανήθηκαν για ιατρική φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη
Επιβάλλεται φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις των ακινήτων
Επιβάλλεται φόρος επί των εισοδημάτων από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας
Επιβάλλεται φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα
Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου
Καταργείται ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην περιοχή Δωδεκανήσου για τα αλκοολούχα προϊόντα
Απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων από την πρώτη μέρα που μια νέα οφειλή προς το Δημόσιο γίνεται ληξιπρόθεσμα
Περικοπή κατά 50% του επιδόματος θέρμανσης
Κατάργηση των φοροαπαλλαγών βουλευτών και δικαστικών λειτουργών
Πάντως μέχρι από τις υποβληθείσες μέχρι σήμερα δηλώσεις προκύπτει ότι πάνω από έναν στους τρεις φορολογούμενους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό και θα κληθεί να πληρώσει φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2016 ο οποίος κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 750 ευρώ.

Η πληρωμή του φόρου μπορεί να γίνει σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Μόλις το 16,33% των φορολογουμένων που υπέβαλαν ήδη τη δήλωσή τους έχουν επιστροφή φόρου που φθάνει κατά μέσο όρο σε 316 ευρώ, ενώ για τους μισούς φορολογούμενους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι μηδενικό. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα που δεν έχουν άλλες πηγές εισοδήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...