ΗΠΑ

Το CNN αποκάλεσε μιναρέδες τους θόλους του ρωσικού ναού του Αγίου Βασιλείου!

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε χθες πως το δημοφιλές περιοδικό TIME αφαίρεσε τους Σταυρούς από την ρωσική εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στο πρωτοσελιδό του προκαλώντας σάλο στη Ρωσία και όχι μόνο.

Το θέμα όμως είχε συνέχεια καθώς το CNN σε ένα απίστευτο λάθος αποκάλεσε τους θόλους του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Βασιλείου, που απεικονίζονται στο εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού TIME, "μιναρέδες"!!!!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, εκτός από ότι φαίνεται από τους ειδήμονες του αμερικανκού δικτύου, ο ορισμός ενός μιναρέ χρησιμοποιείται μόνο στην ισλαμική αρχιτεκτονική. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τζαμιού και δεν έχει καμία σχέση με μια χριστιανική εκκλησία.

Το φοβερό λάθος δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του CNN και εντοπίστηκε από τον αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου της Μόσχας του Οργανισμού Bloomberg, Scott Rose. Δημοσίευσε μια φωτογραφία με την αρχική δημοσίευση στο Twitter του.

Ακολούθησε ανανέωση και διόρθωση αναφέροντας: "Διευκρίνιση: Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί για να περιγράψει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη ρωσική αρχιτεκτονική", ανέφερε το σχόλιο.

Υπενθυμίζεται πως σάλο έχει προκαλέσει στην Ρωσία το πρωτοσέλιδο του γνωστού περιοδικού TIME, το οποίο επιχειρώντας να σχολιάσει τις φήμες για ανάμειξη της Ρωσίας στα εσωτερικά των ΗΠΑ κάνει στο εξώφυλλό του ένα περίεργο κολάζ…
Το εξώφυλλο του περιοδικού Time Magazine της 29ης Μαίου που σχεδιάστηκε από τον Brobel Design απεικονίζει, λοιπόν, τον ρωσικό ορθόδοξο χριστιανικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου, που βρίσκεται κοντά στο Κρεμλίνο στη Μόσχα, να περιβάλλει τον Λευκό Οίκο. Η εικόνα αυτή συνοδευεται από ένα άρθρο που αφορά στον «Πόλεμο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ρωσίας στην Αμερική». Το απαράδεκτο όμως είναι πως η εικόνα που εμφανίζεται δεν απεικονίζει τους διάφορους διακεκριμένους σταυρούς που βρίσκονται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Έχουν ξεκάθαρα αφαιρεθεί από την φωτογραφία!

Στη Ρωσία οι αντιδράσεις είναι έντονες, όχι μονάχα για την προσπάθεια εμπλοκής της στα αμερικανικά πράγματα, αλλά και για την προσβολή του χριστιανικού αισθήματος των Ρώσων αλλά και των Ορθοδόξων εν γένει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ