Απόψεις

Τι κινδύνους κρύβει τελικά το «Survivor»;

Στο μάτι της ανεξάρτητης ραδιοτηλεοπτικής Αρχής θα μπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια του «Survivor» στον Σκάι. Επειτα από σχετικές καταγγελίες, η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να θέσουν τις επόμενες ημέρες σε λειτουργία τον «Πανόπτη», ένα σύστημα εικοσιτετράωρης παρακολούθησης όλων των εκπομπών των πανελλαδικών καναλιών. Ετσι, τα μέλη του ΕΣΡ θα διαπιστώσουν αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες των εκπαιδευτικών από την 3η ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εναντίον του ριάλιτι του Σκάι για παραβίαση βασικών αρχών, όπως η προσβολή της προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών. Το ραδιοτηλεοπτικό όργανο θα εξετάσει και ζητήματα καταλληλότητας και σήμανσης της εν λόγω εκπομπής όσον αφορά την παιδική τηλεθέαση.

Το σοβαρό τροχαίο της ομάδας των «Μαχητών» στον Αγιο Δομίνικο έχει προβληματίσει, εκτός από τους καθηγητές, και τους βουλευτές που υπέβαλαν σχετικές ερωτήσεις στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Για όλες αυτές τις εκούσιες κακουχίες οι «Διάσημοι» αμείβονται με 1.700 ευρώ την εβδομάδα, ενώ οι «Μαχητές» για το ίδιο διάστημα παίρνουν 500 ευρώ. Δυστυχώς, η οικονομική κρίση ή η ματαιοδοξία ρίχνει τους νέους στις... καρύδες!

Οι κίνδυνοι όμως που κρύβει το «Survivor» για τους συμμετέχοντες, που δοκιμάζονται σκληρά στον εξωτικό Αγιο Δομίνικο, και οι στιγμές που χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους λόγω πείνας και εξάντλησης έχουν προβληματίσει τους γιατρούς, οι οποίοι μιλούν για συμπτώματα αφυδάτωσης, διαταραχές εμμήνου ρύσεως στις γυναίκες και δηλητηρίαση, ενώ οι ψυχολόγοι κάνουν λόγο για χρόνιο άγχος, πανικό και κατάθλιψη.

Η Ορθόδοξη Αλήθεια συνομίλησε με τρεις παίκτες που το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό έστειλε με την ψήφο του στην Ελλάδα. Αυτά που μας αποκάλυψαν συγκλονίζουν!

Γενικότερο συμπέρασμα; Τα Ελληνόπουλα -διάσημα και μη- παίζουν κορόνα γράμματα τη σωματική και την ψυχική υγεία τους για χάρη της δημοσιότητας και του χρηματικού επάθλου των 100.000 ευρώ! Δεκάδες προσκλήσεις από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από σχολεία της Θεσσαλονίκης έχει δεχθεί ο λογοθεραπευτής Γουίλι Καλβουρτζής, με σκοπό να μιλήσει στους μαθητές για τη συμμετοχή του στο «Survivor» και τη σημαντική αξία του φαγητού για τη σωματική και την ψυχική υγεία του ατόμου.

«Και να μου έδιναν εκατομμύρια, δεν θα έπαιρνα ξανά μέρος στο “Survivor”. Ηταν μια πολύ σημαντική εμπειρία αλλά επικίνδυνη για την υγεία. Εύχομαι όλοι οι συμπαίκτες μου να γυρίσουν καλά, γιατί καμία αναγνωρισιμότητα και κανένα έπαθλο δεν συγκρίνονται με τη σωματική ακεραιότητά μας» αναφέρει ο Γουίλι.

«ΗΜΟΥΝ ΤΥΧΕΡΗ»
«Η μητέρα μου δεν έβλεπε και δεν βλέπει “Survivor”. Δεν άντεχε να κοιτάζει την αδελφή μου κι εμένα να μην έχουμε να φάμε... Και μέχρι σήμερα δεν παρακολουθεί την Ελισάβετ. Μας έχει πει μόνο, όταν κερδίζουν οι “Μαχητές”, να της βάζουμε στο Web TV την κόρη της όταν τρώει. Ο πατέρας μου, όταν κέρδισαν οι “Μαχητές” και έφαγαν τη χωριάτικη σαλάτα με το ψωμί, φώναζε στην Ελισάβετ: “Φάε, πουλάκι μου, φάει να χορτάσεις”! Ως δίδυμη, διαισθάνομαι την αδελφή μου. Νιώθω ότι είναι δυνατή, αλλά μπήκε 53 κιλά στο παιχνίδι. Πλέον έχω να τη δω και να επικοινωνήσω μαζί της έναν μήνα. Εγώ μπήκα 48 κιλά και μέσα σε 20 ημέρες έφτασα 44. Εκεί που αναμετρήθηκα με τις δυνάμεις μου ήταν όταν για τέσσερις ημέρες (!) δεν είχα φάει τίποτα... Πραγματικά, η πείνα με έκανε να εκτιμήσω φαγητά που δεν έτρωγα στην Ελλάδα. Τώρα τρώω τα πάντα» αναφέρει η φοιτήτρια στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Ειρήνη Αϊνατζιόγλου και συμπληρώνει: «Ημουν τυχερή που δεν έπαθα τίποτα».
Ορθόδοξη Αλήθεια

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ