Αρχείο

Τέλος στο σουηδικό πολυπολιτισμικό μοντέλο: Πυρπόλησαν το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας - 500 άτομα πρόλαβαν να φύγουν - Εντείνεται ο θρησκευτικός πόλεμος στη χώρα (βίντεο)



«Ταινία προσεχώς» για την υπόλοιπη Ευρώπη αποτελεί η κατάσταση που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των σουηδικών αρχών, λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης οργανωμένων ομάδων μουσουλμάνων μεταναστών,που προβαίνουν σε ιδιαίτερα αξιόποινες πράξεις ενώ ομάδες εθνικιστών καίνε Τζαμιά. 

Το μεγαλύτερο σιιτικό τζαμί της Σουηδίας, στο οποίο προσεύχονται  χιλιάδες μέλη, υπέστη σοβαρές ζημιές από μια μεγάλη φωτιά στο βόρειο προάστιο JakobsFerg στην Στοκχόλμη, για την οποία υπάρχουν ύποπτοι που κατηγορούνται για εμπρησμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα το ίδιο απόγευμα, περίπου 500 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό του τζαμιού για μια γιορτή. Οταν ξέσπασε η πυρκαγιά, είχαν μείνει περίπου 10 άτομα στο ναό, οι οποίοι κατάφεραν να φύγουν έγκαιρα.

Η πυρκαγιά στο ισλαμικό κέντρο Imam Ali φαίνεται ότι ξεκίνησε στην πρόσοψη του κτιρίου τη Δευτέρα μέσα στην νύχτα της Κυριακής .

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή  για πρώτη φορά λίγο μετά τις 11:00 την Κυριακή. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι αυτή έγινε σκόπιμα. Η σουηδική υπηρεσία πληροφοριών Sapo ενημερώθηκε αμέσως για το τι συμβαίνει στο  τζαμί.

«Προφανώς,  [η πυρκαγιά] ξεκίνησε από έξω», δήλωσε ο Lars Bystrom, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας της Στοκχόλμης, όπως ανέφερε η σουηδική εφημερίδα Aftenposten.

«Το Τζαμί έχει σφραγιστεί εν αναμονή των εγκληματολογικών εξετάσεων», ανέφερε  αστυνομική δήλωση στο  Reuters.

«Ήταν  μια πολύ μεγάλη και ισχυρή πυρκαγιά», ανέφερε ο Αμίλ Σκόγλουτν από το Πυροσβεστικό Σώμα του Στόρστοκχολμ (Πρεσβεία της Στοκχόλμης), γράφει η εφημερίδα Aftonbladet. Περισσότερες από 10 πυροσβεστικά οχήματα  αναπτύχθηκαν για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς, ανέφερε η εφημερίδα.

«Είχε καεί μέσα στο ανώτατο όριο πριν φτάσουμε, έτσι ήταν μια αρκετά δύσκολη  φωτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Tobias Akesson στο κανάλι SVT.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν πάνω από μιάμιση ώρα για να σβήσουν την πυρκαγιά έξω από το κτίριο.

Η σουηδική αστυνομία έχει κατηγορήσει έναν άνδρα με την υποψία ότι συνδέεται με τον πιθανό εμπρησμό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο ύποπτος δεν έχει εντοπιστεί και δεν υπάρχουν επί του παρόντος άλλες πληροφορίες.

 

Ένας εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας δήλωσε ότι τα μέλη της κοινότητας ήταν "τρομοκρατημένα".

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Τζαμί στη Σουηδία, με χιλιάδες μέλη και ήδη υπάρχουν εκατοντάδες  μέλη που έφθασαν εδώ επί τόπου. Είναι πολύ ανήσυχοι. Αισθάνομαι τρομοκρατημένος, και λυπημένος» , δήλωσε ο Akil Zahiri στην SVT.

Ο Zahiri είπε ότι στο τζαμί ήταν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι όταν εκδηλώθηκε η φωτιά . «Είναι ένα πολύ μεγάλο κτίριο, με το σύνολο της ιδιοκτησίας να φτάνει τα  3.500 τετραγωνικά μέτρα, οπότε είναι δύσκολο να εντοπιστεί πότε κάτι καίγεται», δήλωσε ο Zahiri.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, περίπου το 30-50% του συνόλου του κτιρίου έχει καταστραφεί από τη φωτιά», πρόσθεσε  ο ίδιος.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, οι άγνωστοι εισέβαλαν  σε ένα τζαμί στην περιοχή Bredang της Στοκχόλμης, ρίχνοντας κροτίδες  και ζωγραφίζοντας σβάστικες και αντιμουσουλμανικά συνθήματα στους τοίχους.

Η Σουηδία έχει επιδείξει άνοδο στις επιθέσεις σε τζαμιά και πρόσφυγα κέντρα από τότε που η χώρα δέχθηκε 245.000 πρόσφυγες τα έτη  2014 και το 2015.

Δεδομένου ότι η Σουηδία δέχθηκε τόσους πολλούς αιτούντες ασύλου από το φθινόπωρο του 2015, η ΕΕ έδωσε στη χώρα ένα διάλειμμα ενός έτους από το σχέδιο  επανεγκατάστασης  προσφύγων.

Η παύση θα λήξει φέτος, και από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, περίπου 3.766 άνθρωποι πρόκειται να μεταφερθούν στη Σουηδία, αναφέρει η Υπηρεσία Μετανάστευσης της χώρας.

Εφόσον ξεκινήσει ο θρησκευτικός πόλεμος όπως  έχουν προβλέψει πολλά γεωπολιτικά ινστιτούτα για την ΕΕ , τέτοιου τύπου φαινόμενα δυστυχώς θα αποτελούν ένα επικίνδυνο φαινόμενο απειλώντας την ζωή πολλών ανθρώπων.

Από την άλλη πλευρά όμως η  φιλειρηνική και ήσυχη Σουηδία είναι ένα απτό παράδειγμα τι ακριβώς αναμένει την Ευρώπη το επόμενο διάστημα από μια μεγάλη μερίδα ακραίων μουσουλμάνων μεταναστών  οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν την  Ευρώπη  σε Συρία.

Πριν μερικούς μήνες εκατοντάδες μουσουλμάνοι μετανάστες πετούσαν πέτρες, έκαιγαν αυτοκίνητα και έσπαγαν  παράθυρα, προκαλώντας χάος σε μια χώρα οργανωμένη όσο καμία άλλη στην Ευρώπη. Οι ίδιοι έχουν ξεκινήσει και επιτίθενται και στο μετρό , κλείνοντας τους Σουηδούς πολίτες στα σπίτια τους.

Στη Σουηδία, οι επικριτές των πολιτικών της πολυπολιτισμικότητας αυξήθηκαν δραματικά και οι ίδιοι επιτίθενται στους νόμους για τη μετανάστευση, καθώς και στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για ανικανότητα.

Ζουν στην περιοχή τους, και αισθάνονται ότι η περιοχή είναι δική τους. Και όταν φτάνει η αστυνομία, αισθάνονται ότι είναι απρόσκλητη στην «χώρα» τους. Αυτό που θα ξεκινήσει σε αυτήν την χώρα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη ταχύτατα.


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...