Κόσμος

Συναγερμός στο Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας - Ρωσικό υποβρύχιο διέσχισε το στενό της Μάγχης (εικόνες,βίντεο)


Σε συναγερμό τέθηκε ακόμα μια φορά το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό της Βρετανίας από την παρουσία ρωσικού υποβρυχίου αυτή τη φορά.

Το πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο Krasnodar πέρασε το Στενό της Μάγχης από την ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή το πρωί. Αμέσως βρέθηκε δίπλα του η βρετανική φρεγάτα HMS Somerset που το συνόδευσε κατά την διάρκεια του περάσματος, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η φρεγάτα τύπου 23 ακολούθησε το υποβρύχιο κατηγορίας Kilo μέσω των στενών του Ντόβερ και της Μάγχης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο διοικητής Tim Berry, του HMS Somerset, δήλωσε: «Η επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά ύδατα είναι βασική δραστηριότητα για το Βασιλικό Ναυτικό».

«Η συνοδεία ξένων πολεμικών πλοίων, στην προκειμένη περίπτωση ενός ρωσικού υποβρυχίου, μέσα από τα βρετανικά ύδατα είναι μόνο μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να προστατεύσουμε το νησιωτικό μας έθνος», κατέληξε ο διοικητής.

Τον περασμένο μήνα, το αδελφικό πλοίο του Somerset, HMS Sutherland συνόδευσε δύο ρωσικά πολεμικά πλοία καθώς έπλευσαν κοντά στα χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτή είναι μια συνήθης τακτική των Ρώσων αφού ο Ρωσικός Στόλος περνά πολλές φορές το στενό της Μάγχης για λόγους κόστους. Το προηγούμενο το έτος τον Οκτώβριο το Ρωσικό αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Κουλάκοφ» πέρασε πάλι τα στενά της Μάγχης, ερχόμενο από την Συρία, έχοντας τελειώσει την αποστολή του στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...