Κόσμος

Συνάντηση Τραμπ – Αμπάς σήμερα στη Βηθλεέμ

Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλν Τραμπ σήμερα, την τελευταία μέρα της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι δεν έχουν βρεθεί σε απευθείας συνομιλίες για περισσότερο από τρία χρόνια, υπενθυμίζει το BBC.

Τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους κατά της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου.

Χθες Δευτέρα, ο Τραμπ υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ. Προειδοποίησε επίσης για την απειλή του Ιράν για την παγκόσμια ειρήνη και είπε στον πρόεδρο του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πως η Τεχεράνη δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα.

Η διήμερη επίσκεψη του Τραμπ στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη εντάσσεται στο πρώτο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στο εξωτερικό.

Ο ίδιος ο Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα η συνάντησή του με τον Αμπάς, στη Βηθλεέμ, να είναι «χρήσιμη και εποικοδομητική». Ωστόσο η διαδήλωση εναντίον του- με αιχμή και τις συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές, εξελίχθηκε σε μεγάλη αναταραχή τη Δευτέρα, στο σημείο ελέγχου Qalandia της Δυτικής Όχθης, κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Στη Λωρίδα της Γάζας, οι Παλαιστίνιοι ποδοπάτησαν φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου και, σύμφωνα με το Reuters, έκαψαν ένα ομοίωμά του.

Μετά την αναχώρησή του από τη Μέση Ανατολή, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ταξιδέψει στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, και στις Βρυξέλλες όπου θα δει τους ηγέτες του ΝΑΤΟ. Την Παρασκευή θα επιστρέψει στην Ιταλία για τη Σύνοδο του G7 στην Ταορμίνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...