Κόσμος

Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός στο Μάντσεστερ: «Παραλάβαμε τραυματίες πολεμικού πεδίου» (βίντεο)

«Οι άνθρωποι που παραλάβαμε είχαν τραύματα πολεμικού πεδίου. Έρχονταν τραυματισμένοι γονείς και παιδιά που έπρεπε να τους χωρίσουμε. Ήταν σα να είχαν χτυπηθεί από χειροβομβίδες. Εχουμε παιδιά διασωληνωμένα, σε κρίσιμη κατάσταση...»

Η περιγραφή του Γιάννη Δημοβέλη, γιατρού στο Νοσοκομείο του Μάντσεστερ που κλήθηκε να σηκώσει το βάρος της περίθαλψης των δεκάδων τραυματιών από τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα σοκάρει: Ο γιατρός, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, χωρίς να χρησιμοποιεί λυρισμούς, περιέγραψε με λιτό, ρεαλιστικό και εν τέλει συγκλονιστικό τρόπο τον ίδιο τον τρόμο.

«Παραλάβαμε τραυματίες πολεμικού πεδίου», ήταν η χαρακτηριστική του φράση που περιγράφει ακριβώς αυτό που συνέβη χθες το βράδυ - ο κόσμος κράτησε την ανάσα του για μια ακόμη φορά, ενώ μπροστά του εξελισσόταν μια ακόμη πράξη στον πόλεμο των τρομοκρατών απέναντι στη ζωή και την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Απέναντι στα παιδιά που μόλις ξεκινούν να γεύονται τη ζωή απολαμβάνοντας τη μουσική και τις χαρές της κάθε μέρας. Ο γιατρός Γιάννης Δημοβέλης μίλησε για την αγωνία των τραυματισμένων γονιών να μη χωριστούν από τα χτυπημένα παιδιά τους, περιέγραψε την αγωνία των γιατρών να σώσουν ζωές και να παρέμβουν άμεσα.

https://youtu.be/wIDFh4C1ZCg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...