Κόσμος

Σοκαρισμένη η Αίγυπτος από την επίθεση στους Κόπτες - Ο Αλ Σίσι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη

Έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών, έχει συγκαλέσει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι ενώ ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην επίθεση σε βάρος Κοπτών Χριστιανών σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κοπτικά μέσα αναμεταδίδουν δηλώσεις του επισκόπου Αραμέια, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Κοπτικής Εκκλησίας, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται αρκετοί νέοι.

Αξίζει να σημειώσουμε και τις δηλώσεις του Κόπτη επισκόπου της περιοχής Μαγάγα (που βρίσκεται στην περιοχή της Μίνιας), Αγάθωνα, που τονίζει σε τοπικά μέσα ότι η επίθεση δεν έγινε μόνον στο λεωφορείο, αλλά και σε ένα μικρό μινιμπάς και ένα μικρό φορτηγό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το πούλμαν, που κατευθυνόταν στο μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, είχε ξεκινήσει από το Μπένι Σουέφ, καθώς και τα δύο ακολουθούμενα οχήματα.

Όλοι οι νεκροί, αλλά και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν ήδη στο νοσοκομείο του Μπένι Σουέφ. Πάντως, η κοινή γνώμη της χώρας έχει παγώσει, άλλη μία φορά σήμερα με το κτύπημα εναντίον των Κοπτών, μετά και τα πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα της Κυριακής των Βαΐων, στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια.

Να σημειωθεί ότι εκτελεστές του νέου αυτού κτυπήματος επιλέγουν άλλη μία φορά μία ημέρα αργίας καθοριστική, καθώς από σήμερα το βράδυ (αύριο τα ξημερώματα) ξεκινάει ο ιερός μήνας του Ραμαζανίου για τους Μουσουλμάνους.

Όπως είναι γνωστό, οι προηγούμενες επιθέσεις έγιναν στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το πρώτο τρομοκρατικό κτύπημα, τον Δεκέμβριο, είχε γίνει την ημέρα των γενεθλίων του Προφήτη Μωάμεθ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...