Κόσμος

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «Οργή του Ευφράτη» - Κούρδοι και Αμερικανοί βομβαρδίζουν χωριό με τζιχαντιστές (βίντεο)


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τέταρτη φάση της επιχείρισης «Οργή του Ευφράτη», δηλαδή της κουρδοαραβικής εκστρατείας για την απελευθέρωση της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σε ένα νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, βλέπουμε από τις θέσεις των Κούρδων μαχητών τον βομβαρδισμό ενός χωριού μέσα στο οποίο είναι οχυρωμένοι τζιχαντιστές. Στα πλήγματα συμμετέχουν και αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Ολόγυρα από τη Ράκα μαίνονται μάχες. Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων, προελαύνουν προς την κατεχόμενη πόλη από όλες τις πλευρές.

Η απελευθέρωση της Ράκα είναι μεγάλης συμβολικής σημασίας, διότι η πόλη λειτούργησε ως η ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).Πληροφορίες tribune.gr

Το ελληνικό μεσαιωνικό όνομα της Ράκα ήταν Καλλίνικος. Ονομάστηκε Ράκα όταν καταλήφθηκε από τους μουσουλμάνους Άραβες το 639-640 μ.Χ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απέχουν μόλις 3 χλμ στα βορειοανατολικά της Ράκα. Από άλλα μέτωπα όμως οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες, όπως 6 χλμ, 8 χλμ, 12 χλμ και 18 χλμ.

Πριν ξεκινήσει η επίθεση στην ίδια τη Ράκα η πολιορκία πρέπει να «σφίξει», για αυτό και Κούρδοι και Αμερικανοί «υπολογίζουν» την έναρξη της κυρίως μάχης για τη Ράκα στις αρχές καλοκαιριού.

Δείτε το βίντεο με τον βομβαρδισμό του κατεχόμενου από το Ισλαμικό Κράτος χωριού:
https://www.youtube.com/embed/nW3FubaWDZU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ