Αρχείο

Σε εφαρμογή σχέδιο των Οθωμανών για μια «Θράκη χωρίς σύνορα»: Aνεξέλεγκτοι οι Αλβανοί κατέβασαν την τουρκική σημαία στο Κοσσυφοπέδιο προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αγκυρας!

Ενα σημαντικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Κοσσυφοπέδιο εξηγεί το σχέδιο της Αγκυρας για την δημιουργία μιας "Θράκης χωρίς Σύνορα". Tα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης  κυκλοφόρησαν βίντεο που  καταγράφει  πρόσωπα τα οποία αφαιρούν  τη σημαία της Τουρκίας  σε ένα δρόμο του  Πρίζρεν, στον οποίο πραγματικά δεν κατανοούμε τι δουλειά είχε. Οι Τούρκοι που κατοικούν στο Κοσσυφοπέδιο αποτελούν μια ισχυρή μειονότητα η οποία έχει στενότατες σχέσεις με την Άγκυρα.

Όμως όλοι αυτοί  μαζί με τους ομοϊδεάτες τους στην Βουλγαρία , την Ελλάδα , την Βοσνία, την ΠΓΔΜ, Αλβανία, αποτελούν το «μακρύ χέρι» της Τουρκίας σε μια ενδεχόμενη μελλοντική «ειρηνευτική επιχείρηση» εντός βαλκανικού εδάφους, μιας και αποτελούν το πρόσχημα της Άγκυρας για να εμπλέκεται στην πολιτική ζωή των χωρών αυτών.

Με την βοήθεια των διαφόρων ΜΚΟ , προετοιμάζεται το σχέδιο που βασίζεται  στην  ιδέα της «Θράκης χωρίς σύνορα»! 

Αυτό το σχέδιο αφορά σαφώς και την Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή της δυτικής Θράκης στην οποία στην κυριολεξία «αλωνίζουν» οι Τούρκοι τα τελευταία  χρόνια .

Το σχέδιο του Ερντογάν μέσω του μουσουλμανισμού είναι η δημιουργία ισχυρών τουρκικών μειονοτήτων οι οποίες αυξάνοντας τον αριθμό των μελών τους θα αυξάνουν και την πολιτική παρουσία τους στις βαλκανικές χώρες της περιοχής.

Έτσι κάποια στιγμή πολλές από αυτές τις περιοχές που κατοικούν Τούρκοι,  ενδεχομένως  θα αποκοπούν και θα συνδεθούν με την μητέρα «πατρίδα». Πρόκειται για επανάληψη του σχεδίου των Οθωμανών για έλεγχο της περιοχής πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν ημέρες έγινε επίθεση με μπογιές  στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής αφήνοντας την υπογραφή  DHKP/C, η οποία διώκεται στην Τουρκία για τρομοκρατική δράση και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και άλλων στόχων.

 

Πιο αναλυτικά, Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την τουρκική σημαία σε δρόμο του Πρίζρεν η οποία είχε αναρτηθεί πάνω σε κολόνα για άγνωστο λόγο , προκαλώντας την έντονη αντίδραση τουρκικών εθνικιστικών κύκλων.

Το τουρκικό δημοκρατικό κόμμα του Κοσσυφοπεδίου (υπάρχει και τέτοιο), μέσα από ένα δελτίο τύπου παρουσίασε τις εικόνες αντιδρώντας στην κίνηση Αλβανών εθνικιστών που αφαίρεσαν της σημαία της Τουρκίας από μια κολόνα  σε  δρόμο στο Πρίζρεν.

«Η τουρκική σημαία, εκτός του ότι είναι  σημαία της δημοκρατίας της Τουρκίας είναι η σημαία της τουρκικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο . Η επίθεση στην  τουρκική σημαία εξετάζεται  όχι μόνο ως μια επίθεση στην τουρκική κοινότητα, αλλά και μια πράξη εναντίον των δημοκρατικών και ευρωπαϊκών αξιών και της πολυεθνικής δομής του Κοσσυφοπεδίου», αναφέρει η τουρκική οργάνωση  KDTP.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτές οι επιθέσεις οι οποίες  επαναλαμβάνονται πολύ συχνά αφορούν την κοινότητά μας και από αυτή την άποψη αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι αυτής της επίθεσης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το τουρκικό κόμμα καλεί τα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου, τον πρόεδρο, την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να καταδικάσουν σθεναρά αυτή την πράξη και να λάβουν  επίσημα μέτρα για την επίλυση αυτής της  υπόθεσης.

https://youtu.be/FmTjWmtF9Sk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές