Πολιτική

Σάλος από την ανάρτηση Καραμέρου: Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη υμνούν η διαπλοκή και τα χαμαιτυπεία

Με ένα ειρωνικό σχόλιο εκφράστηκε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Ο μέγας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατόρθωσε στο θάνατό του να τον υμνούν περισσότερο η διαπλοκή & τα χαμαιτυπεία (δικοί του όροι)» έγραψε ο κύριος Καραμέρος που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ και δέχτηκε βροχή επικριτικών σχολίων για την ασεβή του στάση.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έκανε την εξής δήλωση: «Ένας μεγάλος κύκλος της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου κλείνει σήμερα με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μιας πολιτικής προσωπικότητας η οποία ταυτίστηκε με εξόχως θετικές και αρνητικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Πλέον η Ιστορία έχει τον τελευταίο λόγο για την αποτίμηση ενός πολιτικού βίου».

Την ίδια στιγμή, «Σπουδαίο πολιτικό» τον οποίο «θα τιμούμε για όσα προσέφερε στον Τόπο», υπογραμμίζει σε δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη, και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ολόκληρη η δήλωση του:

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα προσέφερε στον Τόπο, κατά τη μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του. Για τη συνέπειά του και την πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σε ηλικία 98 ετών, απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γράφει σε τηλεγράφημά του το Reuters και προσθέτει:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μία πολιτική καριέρα που διήρκεσε πάνω από μισό αιώνα. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδος από το 1990 έως το 1993. Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1918 στην Κρήτη, ο Μητσοτάκης εξελέγη για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο σε ηλικία 28 ετών ως μέλος ενός φιλελεύθερου κόμματος. Με πτυχίο Νομικής και Οικονομικών, κατείχε αρκετές υπουργικές θέσεις πριν γίνει ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας το 1984.

Πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο Μητσοτάκης αποχώρησε από το κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 2004, αλλά παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο γιος του, Κυριάκος, είναι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές