Αρχείο

Πρωτοφανείς πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ κάνουν τον πλανήτη να τρέμει: Τρένα διασχίζουν Κολοράντο, Αλαμπάμα, Ουάσινγκτον, Ιλινόι, Οχάιο κτλ μεταφέροντας χιλιάδες τόνους οπλισμού σε Βαλτική-Ευρώπη-Ισραήλ - Ανοιξαν οι αποθήκες οπλισμού στην Γερμανία


Toυ Βασίλη Καπούλα

Πρωτοφανείς εικόνες και βίντεο μας έρχονται από τις ΗΠΑ-Βαλτική-Ευρώπη που δείχνουν ένα και μόνο πράγμα: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται εντατικά για τουλάχιστον δύο μέτωπα. Οι ΗΠΑ από τις ερήμους του Ισραήλ, τις πυκνές ρεματιές της Βοσνίας έως  τα πυκνά δάση με τα κωνοφόρα δέντρα της Βαλτικής  πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις σε μια προσπάθεια στρατηγικής περικύκλωσης μιας τεράστιας έκτασης έναντι της Μόσχας,  αλλά αποστέλλοντας και ξεκάθαρο «μήνυμα». «Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε λόγω των τεραστίων συμφερόντων μας »

Στην Γερμανία, οι ΗΠΑ άνοιξαν τις αποθήκες οπλισμού μακράς διάρκειας στο Dülmen γεγονός που θα τους βοηθήσει σε περίπτωση άμεσης ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα η Ρωσία σε φωτογραφίες που θα δείτε ενισχύει και επεκτείνει τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις στην Χερσόνησο Κόλα.

Στις ΗΠΑ σε διάφορες πολιτείες απλοί κάτοικοι γίνονται μάρτυρες πρωτοφανών πολεμικών προετοιμασιών, στη Φλόριντα  4 τρένα μετέφεραν μια ολόκληρη Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, το ίδιο και στα σύνορα Colorado-Wyoming κοντά στον αυτοκινητόδρομο 85,  στο Illinois εντοπίστηκαν τρένα με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, στο Ohio με κατεύθυνση ανατολικά τρένα γεμάτα πολεμικό φορτίο διέσχιζαν την περιοχή..

Μεγάλα στρατιωτικά κομβόι εντοπίστηκαν στην Washington (state), Δυτική Ακτή, Alabama με κατεύθυνση ανατολικά.

Aλλά και στις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Στρατιωτικά κομβόι από τον Καναδά διασχίζουν τους δρόμους της Λετονίας, Αμερικανικά στρατεύματα μετακινούνται στην Φινλανδία, 4 πολωνικά F-16 στην Λιθουανία, γαλλικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα μαζί αμερικανικά F-35 και βρετανικά στρατεύματα στην Εσθονία, άλλα δύο F-35 στην Βουλγαρία, βρετανικά Typhoons στην Ρουμανία μαζί με γαλλικά στρατεύματα, αμερικανικά α/κ πυροβόλα Paladin M109A6 στην Πολωνία.

Δείτε εδώ βίντεο
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/843126004617007104

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/844250531161870337

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/851042764347379712

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/840508393131540482

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/853308294143901696

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/861202800541302784

Ταυτόχρονα, έμπειροι πιλότοι της ισραηλινής και αμερικανικής αεροπορίας θα συμμετάσχουν σε κοινή αεροπορική άσκηση αυτή την εβδομάδα πάνω από την έρημο Arava, βόρεια της πόλης του Eilat.

Xερσόνησος Κόλα

https://youtu.be/DRlGHe7tYic?t=1

Αρκετά αμερικανικά αεροσκάφη έχουν ήδη μετασταθμεύσει σε πολεμικά αεροδρόμια του Ισραήλ για να συμμετάσχουν στην εναέρια άσκηση  που θα διεξαχθεί στην αεροπορική βάση Ovda στην έρημο Νεγκέφ .

Η πολεμική βάση Ovda φιλοξενεί την μοίρα των «εναέριων δράκων», γνωστή και ως κόκκινη μοίρα η οποία λειτουργεί ως «εχθρός» κατά τη διάρκεια προσομοιώσεων μάχης. Η μοίρα αποτελείται από μαχητικά αεροσκάφη F-16 και επιθετικά ελικόπτερα Cobra Bell AH-1 Cobra.

«Η διεθνής άσκηση σε συνεργασία με την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων. «Η άσκηση βασίζεται στο ετήσιο πρόγραμμα κατάρτισης», κατέληξε ο ίδιος.

Η άσκηση αυτή αποτελεί πρόδρομο για την σημαντικά μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο του 2017, με την ονομασία «Blue Flag».

Κατά την διάρκεια αυτής της άσκησης το Ισραήλ θα φιλοξενήσει μαχητικά αεροσκάφη και πιλότους από επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδος , των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ινδίας και της Ιταλίας. Η άσκηση είναι διάρκειας δύο εβδομάδων εντατικών ασκήσεων εναέριας  μάχης, από  περίπου 100 πιλότους 

Την ίδια στιγμή μια «ανάσα» από τα ρωσικά σύνορα στην Εσθονία,  πραγματοποιήθηκε άσκηση του ΝΑΤΟ με την επωνυμία «Spring Storm 2017», στην οποία θα εκτελεστεί σειρά από στρατιωτικές αποστολές  μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή πολλών χωρών του ΝΑΤΟ και σχεδόν εννέα χιλιάδων στρατιωτών.

Ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας, δήλωσε όμως ότι η Ρωσία έχει ήδη μετακινήσει  χιλιάδες στρατεύματα στην Λευκορωσία  ως προειδοποίηση του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Εσθονό υπουργό Άμυνας Margus Tsahkna, η Εσθονία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν λόγο να φοβούνται ότι στο τέλος της επικείμενης ρωσικής στρατιωτικής άσκησης «Zapad-2017» τα ρωσικά στρατεύματα θα….. παραμείνουν στη Λευκορωσία.

Αναφορικά με τα  δεδομένα που ανακοινώθηκαν από την Μόσχα σχετικά με τα σχέδια της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας από τη Ρωσία προς τη Λευκορωσία λόγω της άσκησης , ο Tsahkna δήλωσε ότι "η Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει 4.000 σιδηροδρομικά βαγόνια για τη μεταφορά στρατευμάτων στο έδαφος της Λευκορωσίας δημιουργώντας μια προκεχωρημένη βάση στο έδαφος του πλησιέστερου συμμάχου".

Την ίδια  τα πυκνά δάση της Εσθονίας έχουν πάρει " φωτιά" από τις βολές των αμερικανικών αρμάτων.

«Περίπου 2.300 ξένους στρατιώτες από 13 χώρες λαμβάνουν μέρος στην άσκηση του  ΝΑΤΟ μαζί με τον εσθονικό στρατό. Συνολικά, περίπου 9.000 στρατιωτικοί συμμετέχουν από τις 08 έως της 26 Μαΐου" , αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Εσθονίας.

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται με ορίζοντα τριών εβδομάδων σε διάφορα μέρη της χώρας, τα περισσότερα από αυτά στα βόρεια και βορειοανατολικά της Εσθονίας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων οι στρατιώτες  θα αποδείξουν τι έχουν μάθει. Αυτές οι ασκήσεις  είναι κατά κύριο λόγο προς όφελος της Εσθονίας , αλλά κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι σύμμαχοι ενώνονται  μαζί μας», είπε  ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων Εσθονίας, Στρατηγός  Riho Terras.

Στην νατοϊκή άσκηση « Spring Storm»  συμμετέχουν πάνω από 800 Βρετανοί στρατιώτες, που αποτελούν μέρος της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ και έχουν αναπτυχθεί στην Εσθονία, καθώς και 300 Γάλλοι στρατιώτες . Η Γερμανία θα στείλει περίπου 400 άτομα στρατιωτικό προσωπικό για την άσκηση.

Αμερικανικό τάγμα  θα εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ συμμετέχουν επίσης Λετονία και Λιθουανία. Στις ασκήσεις λαμβάνουν μέρος στρατιωτικοί από την Ολλανδία, την Πολωνία, τον Καναδά, τη Φινλανδία, την Ουκρανία, την Ισπανία και τη Γεωργία.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η 1η ταξιαρχία πεζικού θα είναι σε θέση να συνεργαστεί με τους συμμάχους από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Δανία που έφτασαν εδώ,», δηλώνει ο Εσθονός ΑΓΕΕΔ .

Παράληλα, εξελίξεις ραγδαίου τύπου έχουμε στις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ και ειδικά σε Μαύρη θάλασσα-Βαλτική με την Ρωσία να προετοιμάζεται να  εκτελέσει στρατιωτικές ασκήσεις μαμούθ και να ανακοινώνει το μέγεθος του στρατού της στα 2 εκατομμύρια άνδρες  έτοιμους να προασπίσουν την ακεραιότητα της Ρωσίας.

Υπάρχει αλλαγή επίσης στην στάση του Κρεμλίνου στις έως τώρα «σουλάτσες» των αμερικανικών πολεμικών πλοίων κοντά στην Κριμαία οι οποίες από εδώ και στο εξής θα πυροδοτήσουν νέα μεγάλη ένταση. 

Όλα αυτά  συμβαίνουν ενώ διαφημίζεται η προσέγγιση ΗΠΑ και Ρωσίας μετά το ταξίδι Λαβρώφ στην Ουάσιγκτον.  Σκεφτείτε  που να μην πήγαινε τι θα είχαμε .

Χιλιάδες Αμερικανοί και Πολωνοί στρατιώτες λαμβάνουν λαμβάνουν  μέρος σε μια κοινή στρατιωτική άσκηση στην Βαλτική στα σύνορα με την Ρωσία,  ως μέρος του νατοϊκού σχεδίου μεγαλύτερης στρατιωτικής ανάπτυξης των ΗΠΑ  στην Ευρώπη από το τέλος του ψυχρού πολέμου.

Οι νατοϊκοί στρατιώτες εκπαιδεύονται εντατικά, ενώ πρόσφατα παραδόθηκε αμερικανικό στρατιωτικό υλικό στην περιοχή , το οποίο σχεδιάστηκε να προκαλέσει μια επίδειξη δύναμης ενάντια στους Ρώσους.

Όλες αυτές οι κινήσεις  αυξάνουν συνεχώς την ένταση ειδικά από την Δευτέρα κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ρωσία  και ΝΑΤΟ.

Περίπου 3.500 στρατιώτες της 3ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, από το Fort Carson του Κολοράντο «παρουσιάζουν» τις ικανότητες του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη , παρουσία του Αμερικανού  πρέσβη και του προέδρου ης Πολωνίας.

Η άσκηση έλαβε χώρα στην πόλη  Zagan στην Πολωνία, προσελκύοντας την «προσοχή» της Μόσχας  και των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων της « άλλης πλευράς», ενώ πλέον η οργή ξεχειλίζει  στο Κρεμλίνο.

Άρματα μάχης Leopard και Abrams Μ1Α2  χρησιμοποιήθηκαν  για την άσκηση, με σκοπό σύμφωνα με το σενάριο , την ανακοπή χερσαίας επίθεσης  του «εχθρού» σε απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού  και ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν επίσης στην άσκηση, με στόχο να απωθήσουν την « εχθρική επίθεση».

Φινλανδία

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός Gene Hodges δήλωσε : «Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ μια επίθεση , κάτι που πιστεύω ότι είναι απίθανο,  είναι να αποδεικνύεται συνέχεια μια ισχυρή και κυρίως αποτρεπτική ικανότητα».

Περίπου 4.500 Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν στο Wroclaw, σε μια  πολωνική αεροπορική βάση, τον περασμένο μήνα. Μαζί με αυτούς μετακινήθηκαν  περίπου 2.500 άρματα μάχης και άλλα συστήματα  στρατιωτικού εξοπλισμού, τα οποία έχουν μετασταθμεύσει στα  σύνορά  με τη Ρωσία.

Η ανάπτυξη αυτή αποτέλεσε την μεγαλύτερη μεταφορά αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη από το τέλος του ψυχρού πολέμου.

Ο υποστράτηγος Tim Ray,  αναπληρωτής διοικητής της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ, δήλωσε: «Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής, αυτό είναι ένα μέρος των προσπαθειών μας ενάντια στην ρωσική επιθετικότητα. Σκοπός μας  είναι να εξασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα των συμμάχων μας και να διατηρηθεί μια Ευρώπη που θα είναι ευημερούσα και σε ειρήνη».

Οι Αμερικανοί  βλέποντας την ραγδαία άνοδο της Ρωσίας  και την ισχυροποίηση της με πρωτόγνωρα οπλικά συστήματα μαζί με την άνοδο της Γερμανίας που θέλει να κυριαρχήσει στην ΕΕ, αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν « τα πράγματα» εκεί που ήταν το 1945.

Όλο αυτό  όμως το σκηνικό έχει προκαλέσει «δυσφορία» στο Κρεμλίνο το οποίο διαβλέπει μια ενεργή προσπάθεια «περικύκλωσης» της Ρωσίας , για αυτό και εν ευθέτω χρόνο «θα αντιδράσει» δυναμικά και κυρίως αιφνιδιαστικά.

Το ΝΑΤΟ συνεχώς μετακινεί και άλλες ακόμα πιο εξοπλισμένες δυνάμεις δυνάμεις στην Βαλτική περισφίγγοντας ακόμα πιο πολύ τον «κλοιό» στο οποίο έχει θέσει τα ΒΔ σύνορα της Ρωσίας .  

Στρατιωτικό προσωπικό,  όπλα και μεγάλος εξοπλισμό μάχης ομάδας  πολυεθνικού συντάγματος του ΝΑΤΟ θα κινείται προς την Εσθονία κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι εβδομάδων.

Λιθουανία

 

 

Υπενθυμίζεται ότι οι  ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ έχουν αποφασίσει κατά τη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας τον περασμένο Ιούλιο να αναπτύξουν  στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία, λόγω του νέου περιβάλλοντος ασφαλείας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει ότι θα αποστείλει  800 άτομα προσωπικό με οχήματα μάχης Warrior και άρματα μάχης  Challenger 2  που θα σταθμεύουν στην Εσθονία. Η Γαλλία θα στείλει πέντε άρματα μάχης  Leclerc, 13 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΙΡν) και 300 στρατιώτες.

Ένταση έχουμε  ξανά και στην περιοχή Πολωνίας και Ουκρανίας στην οποία οι αμερικανικές υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών «ανίχνευσαν» μαζικές μετακινήσεις ρωσικών δυνάμεων και διαβλέπουν «κτύπημα αλά Πούτιν».

Για το λόγο αυτόν Αμερικανοί ανώτατοι αξιωματικοί απέστειλαν σε πρώτη φάση  ελικόπτερα Black Hawk και επίλεκτους κομάντος στην αεροπορική βάση  Powidz στην Πολωνία,  στο πλαίσιο δημιουργίας επίλεκτης νατοϊκής δύναμης του  ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, η οποία θα ενεργήσει ως «αιχμή του δόρατος»…σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Επίσης αποστάλθηκαν μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ  συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων AH-64 Apache και CH-47 Chinook , τα οποία είναι έμφορτα με κομάντος .

Ο Αμερικανός διοικητής Brent M. Williams δήλωσε ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη αποστάλθηκαν για να "ενισχύσουν τη συμμαχία του ΝΑΤΟ" και να "αποτρέψουν τις περιφερειακές απειλές", χρησιμοποιώντας μια διπλωματική γλώσσα , ενώ στην ουσία πληροφορίες αναφέρουν ρωσικές κινήσεις από την απέναντι πλευρά που έχουν κινητοποιήσει την αμερικανική δύναμη στον ύψιστο βαθμό.

Άλλωστε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος «υποσχέθηκε» στο ΝΑΤΟ ότι εφόσον η συμμαχία συνεχίζει να περικυκλώνει την χώρα του και να μεταφέρει δυνάμεις στα σύνορα,……σύντομα θα έρθει και η απάντηση του Κρεμλίνου «με ηχηρό τρόπο». 

Ο ανώτατος διοικητής στην Ευρώπη  Αμερικανός στρατηγός Curtis Scaparrotti ζήτησε επειγόντως περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα να εγκατασταθούν στα σύνορα με τη Ρωσία για να αποτρέψουν οποιεσδήποτε κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λετονία

Ο ίδιος μιλώντας σε Αμερικανούς γερουσιαστές  είπε  ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται επειγόντως νέα οπλικά συστήματα και χιλιάδες στρατιώτες σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν οποιεσδήποτε κινήσεις από τη Ρωσία.

Ο στρατηγός συγκεκριμένα τόνισε : «Η Ρωσία δεν διαθέτει ελαφριά δύναμη, αλλά την βαρύτερη δύναμη σε ολόκληρη την περιοχή. Πριν από πέντε ή έξι χρόνια δεν θα ανησυχούσαμε και θα ήμασταν έτοιμοι να πολεμήσουμε, σήμερα όμως αυτό έχει αλλάξει. Θέλουμε πάντα η διπλωματία να αναλαμβάνει  ηγετικό ρόλο, αλλά δεν θα είναι αυτή πάντα  η μόνη λύση».

Ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός διαθέτει εξαίρετες ικανότητες , έχει εκπαιδευτεί σε όλες τις σχολές και πανεπιστήμια των ΗΠΑ και θεωρείται «κοφτερό μυαλό» εντός του στρατεύματος.

Γι αυτό όταν έκανε την επιθεώρηση του στην Ευρώπη και έλαβε τις πληροφορίες της τεράστιας ρωσικής μηχανοκίνητης δύναμης που είναι απέναντι, κινήθηκε με σωφροσύνη θέτοντας τους πολιτικούς των ΗΠΑ  έναντι των ευθυνών τους.

Επίσημα, σίγουρα  ο Αμερικανός στρατηγός Scaparrotti δήλωσε αυτά που αναφέρει το άρθρο ανεπίσημα όμως είναι απολύτως επιβεβαιωμένο ότι μετέφερε «μήνυμα» στους πολιτικούς ότι με την υπάρχουσα δύναμη του ΝΑΤΟ οι Ρώσοι θα κάνουν «περίπατο αν ου μη γένοιτο μπουκάρουν».

Απλά πράγματα δηλαδή τα οποία οι ανώτατοι αξιωματικοί σε όλο τον κόσμο οφείλουν και πρέπει να κάνουν λόγω της ηγετικής θέσης τους, θέτοντας...τους πολιτικούς προ των ευθυνών τους.  

Leopard Εσθονία

Η υποβόσκουσα ένταση σε Πολωνία και Ουκρανία αυξήθηκε κατακόρυφα  από τότε που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έδωσε εντολή να κτυπηθεί συριακή αεροπορική βάση  στη Συρία.

Οι αυξανόμενοι φόβοι σχετίζονται και με την  συγκέντρωση τεράστιας ρωσικής στρατιωτικής δύναμης και στην Κριμαία με  την τοποθέτηση νέων πυραυλικών συστημάτων .

Ο ανώτατος διοικητής των ΗΠΑ στην Ευρώπη αποκάλυψε τους φόβους του ενώ μίλησε σε μια υποεπιτροπή της Γερουσίας με την σαφή προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι «έτοιμες να πολεμήσουν».

Οι μονάδες που θα αποσταλούν αποτελούν μέρος ενός τεράστιου σούπερ στρατού του ΝΑΤΟ που αποστέλλεται για να ενισχύσει τα σύνορα της Ευρώπης με τη Ρωσία μετά από μια έκθεση σοκ που προειδοποίησε ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να εισβάλει και καταλάβει την Ευρώπη σε μόλις 60 ώρες αν το επιχειρούσε.

 

Η 10η πτέρυγα μάχης των ΗΠΑ  έχει ήδη μετασταθμεύσει το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών της και των μονάδων υποστήριξής της στην Ανατολική Ευρώπη.

Τα ελικόπτερα Black Hawk στάλθηκαν για να αντικαταστήσουν 14 στρατιωτικά αεροσκάφη της σοβιετικής εποχής της Πολωνίας, σύμφωνα με αναφορές.

Αυτό όμως που μένει ως «αίσθηση» στον αέρα είναι τι ακριβώς ήρθε σε γνώση του Αμερικανού  έμπειρου στρατηγού από την απέναντι πλευρά (Ρωσία) και  του σηκώθηκαν οι τρίχες του κεφαλιού «προειδοποιώντας» Κογκρέσο και κυβέρνηση για επικείμενη σύγκρουση ;

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/860917565656379392

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/856825429231116289

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/857989768889716736

 
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/850451197559529473

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/848199842014916611

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/848175853158752257

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/847896080436125697

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/846771586933964801
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...