Αρχείο

Σάλπισμα ελληνοτουρκικού πολέμου: Ηχούν οθωμανικά εμβατήρια από το πλήρωμα του Μπαρμπαρός - Με πόλεμο απειλεί ο Ακιντζί την Κύπρο και στέλνει τελεσίγραφο - Δείτε το εξοργιστικό βίντεο


Στον χορό των τουρκικών απειλών μπαίνει και ο Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος με δηλώσεις του απείλησε ότι από τον Ιούλιο πιθανόν να υπάρξει "ένταση" στην περιοχή αν η Κυπριακή Δημοκρατία ξεκινήσει γεωτρήσεις στέλνοντας έτσι τελεσίγραφο συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της Άγκυρας. Οι λιμενικές αρχές της Κύπρου επικοινωνούν μέσω ασυρμάτου με το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός και ενημερώνουν ότι βρίσκεται παρανόμως σε χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το πλήρωμα του τουρκικού σκάφος, αντί απάντησης, μεταδίδει μέσω κινητού τηλεφώνου οθωμανικό εμβατήριο.

Δείτε το εξοργιστικό βίντεο που δημοσίευσε το πρακτορείο Anadolu

https://www.youtube.com/watch?v=Tx68fL2wtUQhttps://twitter.com/yenisafak/status/860497796197224448

Όλα αυτά τη στιγμή που η Άγκυρα εξέδωσε νέες παράνομες NAVTEX με τις οποίες δεσμεύει περιοχές που περιλαμβάνουν τα οικόπεδα ένα, έξι και επτά, στην κυπριακή AOΖ,  σήμερα και αύριο προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Την ίδια ώρα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros συνεχίζει να πραγματοποιεί παράνομες σεισμικές έρευνες για έκτη ημέρα ανοικτά της Καρπασίας μέχρι και την Αμμόχωστο.

Πιο αναλυτικά, ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης με θέμα “Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων” ότι άρχισε να φαίνεται νωρίς η αρνητική επίδραση των προεδρικών εκλογών του 2018 της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ όπως είπε μπορεί από τον Ιούλιο και μετά η πρόθεση της ε/κ πλευράς να κάνει γεωτρήσεις να είναι αιτία για να ξεκινήσει νέα ένταση στην περιοχή.

“Τα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής δεν θα έπρεπε να δημιουργούν ένταση αλλά να είναι αιτία για συνεργασία”, είπε ο κ. Ακιντζί.

Σε ότι αφορά την πορεία των συνομιλιών, δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, οι Τ/Κ θα συνεχίσουν τον δρόμο τους ως ‘τδβκ’ και δεν θα γίνουν νομός της Τουρκίας.


Μια λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο θα φέρει θετικά αποτελέσματα για τις ενδιαφερόμενες πλευρές και όλους, είπε ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι για να μπορεί να υπάρξει λύση ομοσπονδιακή πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της ε/κ ηγεσίας, προσθέτοντας ότι η  "ε/κ διοίκηση" δυσκολεύεται στο θέμα διαμοιρασμού εξουσιών διακυβέρνησης.

“Είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί ομοσπονδία παρά συνομοσπονδία ή ενιαίο κράτος. Εμείς ακόμη και αν είναι δύσκολο εργαζόμαστε για μια ομοσπονδία την οποία θα μπορούν να αποδεχτούν όλες οι πλευρές και μέχρι τον Ιούλιο μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική μας στάση με όλη την καλή μας πρόθεση”, ανέφερε.

Ο Τ/Κ ηγέτης ανέφερε ακόμη: “Αν δεν φτάσουμε με επιτυχία στο τέλος αυτής της διαδικασίας για λόγους που δεν θα οφείλονται σε μας, εμείς ως Τ/Κ θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας ως ‘τδβκ’ ως δημοκρατική και κοσμική κοινότητα με την δική μας ταυτότητα. Όπως δεν υπάρχει αίτημα για να γίνουμε νομαρχία και η Τουρκία δεν έχει ανάγκη για μια νέα επαρχία”, ανέφερε.

Ο Τ/Κ ηγέτης ανέφερε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα επηρεάσει θετικά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ οι οποίες το τελευταίο διάστημα είναι σε ένταση.

Aπό την άλλη πλευρά ο υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία κατά την τελετή επίδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς (πλην ΣΣΕ – ΣΣΑΣ) όπου βρέθηκε σήμερα συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής»,ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «αντιμετωπίζουμε όλες τις ανωτέρω απειλές με στρατηγική ψυχραιμία αλλά δεν αφήνουμε και δεν θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο. Το τελευταίο αεροσκάφος που θα προσγειώνεται θα είναι πάντα ελληνικό. Όλα τα εντάσσουμε σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ισχυρά θεμέλια από πλευράς διεθνούς δικαίου».

«Οι Ένοπλες δυνάμεις μας, με την ισχυρή παρουσία τους», σημείωσε ακόμα, «αποτελούν την απάντηση σε κάθε πρόκληση και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το μήνυμα γίνεται κατανοητό από όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή μας, στην εποχή των μεγάλων και αιφνίδιων και δραματικών αλλαγών».

Σημειώνεται ότι η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...