Κοινωνία

To πολυνομοσχέδιο φέρνει αυστηρά μέτρα κατά της πώλησης καπνικών προϊόντων σε ανηλίκους - Tι αλλάζει

Ένα νέο καθεστώς εισάγεται με διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και τις επιχειρήσεις αναψυχής. Σκοπός είναι η προστασία των ανήλικων κυρίως καταναλωτών, οι οποίοι δεν θα έρχονται σε άμεση επαφή με καπνικά προϊόντα, ειδικά σε χώρους, όπως καφετέριες, ταχυφαγεία κ.α. όπου και συχνάζουν περισσότερο.

Με βάση άρθρο του πολυνομοσχεδίου «η τοποθέτηση προϊόντων καπνού είναι επιτρεπτή σε προθήκες οι οποίες βρίσκονται εντός του καταστήματος μετά τον χώρο των ταμείων και στις οποίες παρέχεται πρόσβαση με τη μεσολάβηση προσωπικού του καταστήματος, τηρουμένων των διατάξεων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Εξαιρούνται τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών, τα περίπτερα και τα καταστήματα που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα καπνού».

Η προτεινόμενη ρύθμιση είναι σε συνάφεια και με τον αντικαπνιστικό νόμο και την απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Οι προθήκες πρέπει να είναι σαφώς προσδιορισμένοι χώροι εντός των καταστημάτων στις οποίες παρέχεται πρόσβαση µε τη µεσολάβηση του προσωπικού του καταστήματος. Αυτές είτε είναι κλειστές είτε βρίσκονται στο χώρο πίσω από το ταµείο του καταστήματος και σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζεται η µεσολάβηση του προσωπικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...