Ρωσία

ΠΟΛΕΜΟΣ: Οι διαφορές ΗΠΑ-Ρωσίας θα λυθούν στο πεδίο της μάχης - Τι δήλωσε ο ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον - Αμερικανικές δυνάμεις 85 μίλια από το Καλίνινγκραντ

"Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο κακές μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και δεν αναμένεται να κάνουν «κανένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον και πρόσθεσε με νόημα πως "δεν θέλουμε καμία νέα επανεκκίνηση" επιβεβαιώνοντας αυτό που γράφει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και καιρό.

Οι διαφορές θα λυθούν με την ισχύ των όπλων!

Σε φωτογραφίες θα δείτε την ανάπτυξη δύο ναυτικών ομάδων μάχης του ΝΑΤΟ στην Εσθονία!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον- Μόσχας έφθασαν «στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και το επίπεδο της εμπιστοσύνης είναι πολύ ισχνό»

«Σκεφτόμαστε γενικά ότι αυτό δεν είναι υγιές για τον κόσμο (…) Δεν είναι σίγουρα υγιές για εμάς, για τους Αμερικανούς πολίτες, τα συμφέροντά μας στον τομέα της εθνικής ασφάλειας» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Ρεξ Τίλερσον απέκλεισε οποιοδήποτε «νέο ξεκίνημα» μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, που θα επιτευχθεί μέσω μιας διαδικασίας «επανεκκίνησης» (reset) όπως είχε γίνει το 2009 επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα και με την Χίλαρι Κλίντον στο τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εμείς δεν προσπαθούμε να κάνουμε μια νέα καλή αρχή» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.

«Λέξεις όπως "επανεκκίνηση" είναι ξεπερασμένες. Δεν μπορούμε να κάνουμε επανεκκίνηση. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Θα ξεκινήσουμε με όσα ήδη έχουμε» σημείωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις κατηγορίες εκ μέρους των αμερικανικών μυστικών πληροφοριών σχετικά με ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Τίλερσον παραδέχθηκε πως «οι Ρώσοι τριγύριζαν γύρω από την εκλογική μας διαδικασία».

Όμως «όπως οι εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών το υπογράμμισαν επίσης, δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα σχετικά με τον αντίκτυπο που αυτό μπορεί να είχε».

«Πρέπει να δούμε αυτή τη σχέση με μια ευρύτερη προοπτική (…) προκειμένου να την αποκαταστήσουμε, εφόσον αυτό θα είναι δυνατό» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Και περνώντας από τα λόγια στις πράξεις, αυξάνεται η συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων γύρω από τα ρωσικά σύνορα με την αποστολή νέων επιπλέον ενισχύσεων που οδηγούν σε στρατηγικό εναγκαλισμό το ΝΑΤΟ με την ρωσική ομοσπονδία, εξοργίζοντας ακόμα πιο πολύ την Μόσχα .

Τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών δυνάμεων και πολεμικών ασκήσεων στην ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε ο στρατός των ΗΠΑ με την αποστολή περίπου 1.000 στρατιωτών και οχημάτων όλων των τύπων στην πόλη Orzysy στην βορειοανατολική Πολωνία.

Στην πόλη αυτή δημιουργείται αμερικανική δύναμη που θα  αποτελέσει την αποκαλούμενη «αιχμή του δόρατος» του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Η Orzysy είναι μόλις 85 μίλια μακριά από τα σύνορα με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, και οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι αυτή η νέα συγκέντρωση χερσαίων δυνάμεων υλοποιείται ως μέρος μιας προσπάθειας για να «αποτραπεί η Ρωσία» από το να εισβάλει στην Ευρώπη.

Στην ουσία όμως αποτελεί μέρος ενός μακρόχρονου σχεδίου του ΝΑΤΟ για περικύκλωση από τα δυτικά της Ρωσίας , για να μην έχει σχέσεις και οποιαδήποτε επαφή με την ΕΕ .

Εκτός από την αποστολή μεγάλης δύναμης στην Βαλτική, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν επίσης δύο άλλες μετακινήσεις δυνάμεων στο έδαφος της Ανατολικής Ευρώπης κατά την τελευταία εβδομάδα, με επίλεκτα στρατεύματα να αποστέλλονται τόσο στη Βουλγαρία όσο και στη Ρουμανία.

Περισσότερες αφίξεις νατοϊκών δυνάμεων είναι πιθανό να ανακοινωθούν στην Βαλτική, με τη Λιθουανία να αιτείται χιλιάδες ενισχύσεων του ΝΑΤΟ διότι οι υπάρχουσες δυνάμεις δεν είναι πλέον αρκετές.

Πολωνία και Λιθουανία δέχθηκαν το τελευταίο διάστημα μεγάλες χερσαίες δυνάμεις της συμμαχίας μαζί με εκατοντάδες άρματα μάχης, ΤΟΜΑ  ενώ οι τοπικοί εθνικοί στρατοί έρχονται σε επαφή με εξελιγμένο στρατιωτικό υλικό.

Στο άρθρο μας με τίτλο (Το ΝΑΤΟ προκαλεί την Μόσχα με την διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης στην Νορβηγία – Μετακίνηση 4000 Αμερικανών στην Πολωνία), αναφέρουμε ότι σε λίγες ημέρες η Ευρώπη θα βρεθεί στο χείλος του γκρεμού μετά από ταυτόχρονη άσκηση ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην ίδια περιοχή.

Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχή της Νορβηγίας που συνορεύει με ρωσική περιοχή που θα υλοποιούνται ταυτόχρονα στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας.

Οι «ταυτόχρονες» ασκήσεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2017 στη νορβηγική επαρχία Finnmark στα κοινά σύνορα με τη Ρωσία και την Ουκρανία αναφέρει η ιστοσελίδα NRK.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι ασκήσεις ήταν οι σημαντικότερες από αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή από το 1967, με την μεγάλη παρουσία 10.000 στρατιωτών από την Νορβηγία, ΗΠΑ, Βρετανία και  Ουκρανία.

Οι ρωσικές ασκήσεις περιελάμβαναν περίπου  38.000 στρατιώτες , 3.360 στρατιωτικές μονάδες, 41 πολεμικά πλοία, 15 υποβρύχια, και 110 πολεμικά αεροσκάφη όλων των τύπων, καθώς και ελικόπτερα και οι οποίες εξασφαλίζουν την στρατιωτική ασφάλεια της χώρας σε περιοχή της ΒΔ Ρωσίας σύμφωνα με Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι ΗΠΑ δημιουργούν την πιο ισχυρή δύναμη πυρός στα σύνορα του Καλίνινγκραντ ενώ η Ρωσία διαθέτει μόνο 3 μεραρχίες μαζί με τον Στόλο της Βαλτικής.

Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ μπορεί να ενισχύσει τις δυνάμεις του με επιπλέον πλοία στη Βαλτική ενώ υπάρχει το γερμανικό και το πολωνικό Ναυτικό.

Αν το ΝΑΤΟ αποφασίσει να χτυπήσει πρώτο τότε η Ρωσία μπορεί να ενισχύσει μεν τα στρατεύματα της στην περιοχή αλλά αυτά θα βρεθούν στη γραμμή του πυρός με μεγάλες πιθανότητες καταστροφής.

Γι αυτό και προσανατολίζεται να δημιουργήσει δύο στρατιές αρμάτων μάχης στα σύνορα με Λετονία και Λιθουνία. Σε περίπτωση πολέμου αυτές οι δύο χώρες θα διαλυθούν και οι ρωσικές δυνάμεις θα φτάσουν γρήγορα στο Καλίνιγκραντ.

Τρία είναι τα «καυτά» σημεία του πλανήτη, η Αρκτική, η ανατολική Μεσόγειος-Μέση Ανατολή και η θάλασσα της νότιας Κίνας, στα δύο από τα τρία εμπλέκονται Ρώσοι και Αμερικανοί ενώ στο άλλο Κινέζοι και Αμερικανοί.

Σε ένα από τα τρία ενδεχόμενος να σκάσει η «βόμβα» ενός μεγάλου πολέμου που θα αποτελέσει μέγα κίνδυνο για τον πλανήτη.

https://youtu.be/2dqeERxSbMA?t=2

https://youtu.be/00YCeJNDISw

https://youtu.be/dW3VGFc-luM?t=10

 

https://youtu.be/K1KOmE2UEQk?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ