Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Για να κλείσουν τρύπες στο νοσοκομείο Ζακύνθου... ανοίγουν μεγαλύτερες στα κέντρα υγείας!

Με μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας Θεσπρωτικού και Φιλιππιάδας προς το νοσοκομείο Πρέβεζας επιχειρούν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) να κλείσουν τρύπες και κενά στη στελέχωση του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα, τα Κέντρα Υγείας της Πρέβεζας εμφανίζουν ελλείψεις σε υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό και συντηρούνται από δωρεές και παροχές των κατοίκων, των φορέων και των Δήμων.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μέχρι και δίσκους στις εκκλησίες βγάζουν για ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, ενώ ενδεικτικό των ελλείψεων είναι πως πρόσφατα οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού έβαλαν από την τσέπη τους 2 ευρώ ο καθένας προκειμένου να πλύνουν τα σεντόνια σε πλυντήριο. Στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας οι εργαζόμενοι βάζουν χρήματα από τη τσέπη τους να αγοράσουν  και χαρτί υγείας.

Εμπλοκή διαπιστώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ και σε ό,τι αφορά το ωράριο: τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας κλειδώνουν πλέον το μεσημέρι, λόγω ελλείψεων προσωπικού – κι αυτό ενώ αρχίζει η τουριστική περίοδος, μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδος για τον νομό που βουλιάζει από τους τουρίστες αφού διαθέτει ακτογραμμή πάνω από 100 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ και το οποίο έχει κοινοποιηθεί από τον Διευθυντή Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού στους φορείς της περιοχής και τον Εισαγγελέα Πρέβεζας, «οι εναπομείναντες Ιατροί αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, λόγω πλήρους κάλυψης του ορίου των εφημεριών τους, καθότι μετακινήθηκαν Ιατροί του Κέντρου Υγείας προς το Νοσοκομείο Πρέβεζας και τα άλλα Κέντρα Υγείας Πρέβεζας».

Γι’ αυτό και ενημερώνει ότι το Κέντρο Υγείας δεν θα εφημερεύει από 26/5/2017 έως 31/5/2017.

Ανάλογη κατάσταση διαμορφώνεται στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, λειτουργεί μέχρι τις 3μμ. Εφημερεύει μόνο τις μονές ημέρες λόγω ελλείψεων ιατρικού προσωπικού. Επιπλέον, το  Κέντρο Υγείας δεν βγάζει πια ακτινογραφίες. Η μοναδική Χειρίστρια – Εμφανιστήρια μετακινήθηκε με απόφαση του Διοικητής της 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου λόγω ελλείψεων ιατρών λειτουργεί επίσης μέχρι τις  3μμ. Εφημερεύει τις μισές ημέρες το μήνα, εναλλάξ με το Κέντρο Υγείας Πάργας. Το τελευταίο έχει μόνο δύο Γενικούς Ιατρούς, κανέναν άλλον ιατρό, για τους οποίους η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως σε δύο μήνες συνταξιοδοτούνται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...