Αρχείο

Πανικός στο Μάντσεστερ: Νεκρή η 8χρονη Κύπρια Saffie Rose Roussou - Απελπισμένοι οι γονείς: «Βοηθήστε μας να βρούμε τα παιδιά μας!» (εικόνες,βίντεο) (upd)


Ανανέωση (14:30)Νεκρή είναι η 8χρονη Saffie Rose Roussou όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ο θείος της. Αυτό ανέφερε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού ΥΠΕΞ.

Μέχρι στιγμής το Κυπριακό Προξενείο στο Λονδίνο δεν έχει επιβεβαιώσει το θάνατο του παιδιού. Στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ έχουν διακομισθεί η μητέρα και η αδελφή του. Το Προξενείο δεν έχει ως τώρα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πανικός στο Μάντσεστερ, έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena που άφησε πίσω της 22 νεκρούς και 59 τραυματίες.

Ανάμεσα στα ονόματα των αγνοουμένων ξεχωρίζει η έκκληση για πληροφορίες σχετικά με ένα μικρό κορίτσι με ξενικό όνομα αλλά ελληνικό επίθετο, την 8χρονη Saffie Rose Roussos.

Πάνω από 60 παιδιά είναι ωρίς κηδεμόνες στο Holiday Inn!

Εκατοντάδες γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους, τα οποία χάθηκαν μέσα στο χάος που δημιούργησε η έκρηξη στο Manchester Arena.

 

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Holiday Inn, με συνεχείς αναρτήσεις τους στα social media, ενημερώνουν ότι στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες παιδιά που έχουν χάσει τους συνοδούς τους και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το σπίτι τους.

Έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του πρώτου θύματος της επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Πρόκειται για την Georgina Callander, την οποία τα βρετανικά μέσα αποκαλούν «superfan» της Ariana Grande. H 16χρονη είχε παρακολουθήσει και στο παρελθόν συναυλίες της Grande, μάλιστα είχε φωτογραφηθεί και μαζί της.

Το Τwitter της 16χρονης κοπέλας έχει κατακλυστεί από μηνύματα αγάπης από φίλους και γνωστούς, μεταξύ των οποίων και ο ηθοποιός Sean Maguire.

«Δεν έχω λόγια για ό,τι συνέβη στη συναυλία μου»

«Δεν έχω λόγια για ό,τι συνέβη», έγραψε στο Twitter η Αριάνα Γκράντε. «Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι τόσο στεναχωρημένη. Δεν έχω λέξεις», έγραψε.

Να σημειωθεί πως η Αριάνα Γκράντε βρισκόταν στο Λονδίνο για προγραμματισμένες εμφανίσεις και πως για σήμερα, Τρίτη ήταν προγραμματισμένο να τραγουδήσει στο Ο2 του Λονδίνου.
https://www.youtube.com/embed/D6oBg1vVQZo

Το μακελειό σημειώθηκε μετά το τελευταίο τραγούδι που ερμήνευσε και ενόσω η δημοφιλής καλλιτέχνιδα χαιρετούσε από σκηνής το κοινό της.
https://twitter.com/ArianaGrande/status/866849021519966208
Τέιλορ Σουίφτ, Κέιτι Πέρι, Ντε Τζένερις προσεύχονται για τους τραυματίες

Τραγουδιστές που είναι γνωστοί στο νεανικό κοινό, όπως και η Αριάνα Γκράντε η οποία έδινε συναυλία της ώρα της έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ, ανέφεραν στο Twitter πως προσεύχονται για τα θύματα και πως οι σκέψεις τους είναι μαζί τους.

«Αυτή η ιστορία είναι στενάχωρη και τόσο λυπηρή» ανέφερε η παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζένερις, στέλνοντας την αγάπη της σε όσους βρίσκονταν εκεί.

«Στέλνω τις προσευχές μου στους ανθρώπους του Μάντσεστερ. Πραγματικά η καρδιά μου έχει σπάσει σε χίλια κομμάτια για τις οικογένειες των χαμένων που υποφέρουν αυτή την στιγμή», έγραψε η ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στη Βρετανία

Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη.
https://www.youtube.com/embed/usaiTBELdCw

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη:

Ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του εμφανίζεται σε video λίγων δευτερολέπτων που έχει αναρτηθεί στο twitter και υποστηρίζει ότι η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ με τους 22 νεκρούς και τους 59 τραυματίες έγινε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Το video είναι διάρκειας μόλις 16 δευτερολέπτων και η αυθεντικότητά του εξετάζεται. Πίσω του έχει μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και το πρόσωπό του είναι καλυμμένο με μαντήλι.

Αναλαμβάνει την ευθύνη για λογαριασμό οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή! Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθονται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλάχ Ακμπάρ» λέει ο άνδρας και σηκώνει ένα λευκό χαρτί στο οποίο έχει γράψει «Μάντσεστερ 2017-05-22».

Δείτε το video

 
https://twitter.com/Nxvxskxt/status/866803708037910529

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...