Κόσμος

Παγκόσμιο σοκ: Ο «αποτυχημένος» βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας κατευθυνόταν προς τη Ρωσία - Ειχε στοχοποιήσει ρωσικές εγκαταστάσεις!

Ο αποτυχημένος πύραυλος της Βόρειας Κορέας αναμενόταν να κατευθυνθεί προς τη Ρωσία, αλλά ανατινάχθηκε στον αέρα αποκαλύπτουν πολύ καλά ενημερωμένες νοτιοκορεατικές πηγές προκαλώντας παγκόσμιο σοκ!

Τι ήθελε να πετύχει ο Κιμ Γιονγκ Ουν με μια τέτοια απερίσκεπτη κίνηση;

Πάντως η Ρωσία έθεσε την αντιαεροπορική της ομπρέλα σε ύψιστη ετοιμότητα στην Απω Ανατολή.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει θέσει τη χώρα του σε πολεμική ετοιμότητα ενόψει των απερίσκεπτων ενεργειών του ηγέτη της Βόρειας Κορέας .

Η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας πραγματοποιήθηκε με την χρήση βαλλιστικού πυραύλου το Σάββατο παρά τις προειδοποιήσεις  από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες  για να περιοριστούν οι πυρηνικές δοκιμές.

Νοτιοκορεατική εφημερίδα έγραψε ότι ο πύραυλος KN-17 ταξίδεψε 48 χιλιόμετρα πριν οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι τον δουν να εκρήγνυται στον αέρα ενώ αυτός κατευθύνονταν στη Ρωσία.

«Εάν ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε  σε  βορειοανατολική περιοχή της Βόρειας Κορέας  δεν είχε αποτύχει, τότε στόχος του θα  ήταν ένα λιμάνι ή άλλο σημείο στο ρωσικό έδαφος», γράφει η εφημερίδα .

«Για το λόγο αυτό, η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε σκόπιμα τον πύραυλο και όχι φυσικά η αμερικανική τεχνολογία εξ αποστάσεως όπως πολλοί ανέφεραν», τονίζει το δημοσίευμα .

Σύμφωνα με  πηγή, «ο στόχος εκτόξευσης ήταν διαφορετικός από την προηγούμενη κατεύθυνση και ότι στο παρελθόν ο πύραυλος έπεσε  ανατολικά στην θάλασσα ανάμεσα σε Ιαπωνία και κορεατική χερσόνησο . Για όλα πιθανόν να έφταιξε η γωνία εκτόξευσης που ήταν  49 μοίρες».

Ο πρόεδρος της ρωσικής επιτροπής  για την άμυνα και την ασφάλεια, Βίκτορ Οσερόφ, δήλωσε ότι οι αντιαεροπορικές άμυνες στα ανατολικά εδάφη της χώρας είχαν τεθεί σε τρομερά μεγάλη ετοιμότητα .

«Η αεροπορική άμυνα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άπω Ανατολή είχε τεθεί σε ύψιστη επιφυλακή. Ελέγχουμε τον εναέριο χώρο στη ζώνη ευθύνης των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων», είχε αναφέρει μη δίνοντας όμως άλλες λεπτομέρειες .

Ο κ. Πούτιν έδωσε εντολή για την αποστολή στρατευμάτων στα σύνορα της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα εν μέσω φόβων για ενδεχόμενη εισροή χιλιάδων προσφύγων που θα προσπαθήσουν  να εγκαταλείψουν τη χώρα.

https://youtu.be/8C1wa5YEFDc?t=1

Την ίδια στιγμή η Κίνα απαίτησε  από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα να έρθουν σε επαφή "το συντομότερο δυνατό" και να μειώσουν τις εντάσεις σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων.

Η πρόσκληση για διαπραγματεύσεις από το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ήρθε όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ άνοιξε την πόρτα σε μια πιθανή μελλοντική συνάντηση με τον Kim Jong-un της Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ δήλωσε στο Bloomberg News κατά τη διάρκεια συνέντευξης ότι επιθυμεί να συναντηθεί με τον Κιμ σε μια απροσδιόριστη κίνηση και εφόσον αυτό  « θα ήταν σκόπιμο».

Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σάουανγκ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον και η Πιονγιάνγκ πρέπει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την ειρήνη και να αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση μιας κρίσης η οποία ταρακουνά την παγκόσμια  ασφάλεια.

Η Κίνα πιέζει και τις δύο πλευρές να υποχωρήσουν μετά από μια σειρά δοκιμών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και μια τεράστια άσκηση από ΗΠΑ και Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα, η οποία περιγράφηκε ως η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλυψε το μυστικό πυρηνικό του σχέδιο του καθώς φέρεται ότι διαθέτει 5 εκατομμύρια καμικάζι ζωσμένους με εκρηκτικά μεγάλης ισχύος , οι οποίοι όμως είναι αμφίβολο το πως θα αντιδράσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Η κομμουνιστική νεολαία της Βόρειας Κορέας φέρεται ορκισμένη  «να εξαφανίσει τους εχθρούς» με «ακατανίκητη εκρηκτική δύναμη» ενώ κλιμακώνεται η ένταση με τις ΗΠΑ και την δύση .

Ο «Σύνδεσμος Νέων», όπως είναι γνωστή η οργάνωση, είπε ότι «θα εξολοθρεύσει όλους τους επιτιθέμενους και προβοκάτορες πάνω στη Γη και θα γιορτάσει με πυροτεχνήματα την τελική νίκη.»

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «η βούληση της Κορεατικής νεολαίας να εξαφανίσει από προσώπου γης αποφασιστικά και ανελέητα τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τις μαριονέτες τους, τους πολεμοκάπηλους νοτιοκορεάτες». Προειδοποίησαν δε ότι «η Γη θα διαλυθεί» αν εξαπολύσουν επίθεση.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι άκρως επικίνδυνος , αλλαζονικός, αδίστακτος και δεν  πρόκειται να λυπηθεί ξεκινώντας παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο. Για αυτό και ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να τον πλησιάσει πιο κοντά...όσο πιο κοντά τον έχει τόσο το καλύτερο μέχρι να τον εξουδετερώσει πλήρως.  

Προχθές το βράδυ  Πούτιν και  Τραμπ συμφώνησαν να δώσουν οδηγίες στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών να ενταντικοποιήσουν τις προσπάθειες τους με στόχο να καταστεί βιώσιμο το καθεστώς εκεχειρίας στην Συρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικά για πρώτη φορά μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στην Συρία και οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις προοπτικές συνεργασίας τους στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία στο πλαίσιο της συριακής κρίσης.

Αυτό προμηνύει ότι οι δύο υπερδυνάμεις έχουν βρει την χρυσή τομή για την αποκλιμάκωση και μια στοιχειώδη συνεννόηση με τον "τρελό" Βορειοκορεάτη...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...