Κόσμος

Πέφτουν "βροχή" οι πύραυλοι στην Κορεατική: Κατέρριψαν ICBM οι ΗΠΑ, εξαπέλυσε "Iskander" η Β.Κορέα - Η κίνηση της Ουάσινγκτον που σόκαρε τη Ν.Κορέα - Δείτε βίντεο


Του Βασίλη Καπούλα

Πέφτουν "βροχή" οι πύραυλοι στην Κορεατική απ' όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις, ΗΠΑ-Ν.Κορέα-Β.Κορέα-Κίνα ενώ 3 περιστατικά δείχνουν πως οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν. Τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι αποκαλυπτικά. Οι ΗΠΑ δοκίμασαν το σύστημα GMD, τα 2 αεροπλανοφόρα  σε μια σπάνια στιγμή ξεκίνησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την τεράστια δύναμη πυρός που διαθέτουν ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακάλυψε ότι οι ΗΠΑ μετέφεραν αιφνιδιαστικά 4 έξτρα εκτοξευτές  THAAD. Ο πρόεδρος Moon Jae-in διέταξε έρευνα για την εισαγωγή στη χώρα του επιπλέον εκτοξευτών οι οποίοι προστέθηκαν στους ήδη 2 που είχαν αναπτυχθεί. Τώρα κατάλαβε ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν...

Οπως λένε πηγές της Ν.Κορέας "Ο Moon σοκαρίστηκε καθώς οι ΗΠΑ δεν τον ενημέρωσαν"!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ως στόχο δικό του μαχητικό προκειμένου να δει αν είναι επιχειρησιακά έτοιμα τα αντιαεροπορικά του,το μαχητικό καταρρίφθηκε (!), οι ΗΠΑ προχώρησαν σε δοκιμαστική εκτόξευση του εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος THAAD και δοκίμασαν το σύστημα Ground-based Midcourse Defense (GMD) το οποίο αναπτύσσει η εταιρία Boeing Co και κατέρριψαν ICBM στο διάστημα χρησιμοποιώντας πύραυλο από βάση της Καλιφόρνια.

Η Κίνα ρίχνει με τα α/α της HQ9 και η Β.Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση του δικού της "Iskander". Οπως αναφέρουν οι Ρώσοι , έχει παρόμοιο χαρακτηριστικά με το δικό τους βαλλιστικό σύστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ εκτόξευσαν και βαλλιστικό πύραυλο Minuteman III πριν λίγο καιρό προβαίνοντας στην δεύτερη εκτόξευση πυραύλου αυτού του τύπου, με σκοπό να καταδείξουν παντού την πυρηνική δύναμη τους.
https://twitter.com/CT_operative/status/869973702821236736

Ταυτόχρονα, τα δυο αμερικανικά αεροπλανοφόρα USS Carl Vinson και USS Ronald Reagan, ξεκίνησαν σήμερα την κοινή άσκηση με την τεράστια δύναμη πυρός στην Θάλασσα της Ιαπωνίας. Τα πλοία αναμένεται να μετακινηθούν στην Κεντρική περιοχή.

Σημειώνεται ότι σπάνια 2 αμερικανικά αεροπλανοφόρα επιχειρούν μαζί σε άσκηση... Τις επόμενες ημέρες αναχωρεί και το USS Nimitz για να πλησιάσει την Κορεατική.

Ο εκπρόσωπος τους, Ρομπ Μάνινγκ είπε ότι η USFK “επιβεβαιώνει ότι το σύστημα THAAD είναι επιχειρησιακό και πραγματοποιεί δοκιμές στην Νότια Κορέα στέλνοντας… μήνυμα στην Βόρεια Κορέα μέσω της αποτελεσματικότητας του.

Πάντως παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η κίνηση των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην πρώτη μετά από χρόνια επιτυχημένη δοκιμή του αντιπυραυλικού τους συστήματος στη σκιά των επανειλημμένων πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Η δοκιμή έγινε στα νησιά Μάρσαλ. Ο πύραυλος που θα έπρεπε να αναχαιτίσει τον «διηπειρωτικό» πύραυλο που «απειλούσε» το αμερικανικό έδαφος εκτοξεύτηκε από τη βάση Βάντερμπεργκ στην Καλιφόρνια στις 15:30 (τοπική ώρα). Μια ώρα αργότερα το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η σύγκρουση των δύο πυραύλων ήταν επιτυχής πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο διηπειρωτικός πύραυλος είχε εκτοξευθεί από τη βάση Ρόναλντ Ρίγκαν σε μια ατόλη στα νησιά Μάρσαλ, σε απόσταση 4.200 μιλίων μακριά από το σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκε ο πύραυλος αναχαίτισης.

«Η δοκιμή αυτή δείχνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε αποτελεσματικά σε κάθε πραγματική απειλή. Είμαι περήφανος για όσους συμμετείχαν στην άσκηση. Ηταν κριτικής σημασίας για το πρόγραμμα αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης αμυντικών πυραύλων αντιναύαρχος Τζιμ Σίρινγκ.

Τέλος, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο εμβέλειας 450 χλμ σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ τύπου ΚΝ-17 ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή. Το βίντεο της εκτόξευσης δόθηκε στη δημοσιότητα. Να σημειώσουμε ότι ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν πως αποτελεί κλώνο του συστήματος Iskander. Ετσι μετά τα αντιαεροπορικά που μοιάζουν απίστευτα με τους S-300PMU2, η Πιονγιάνγκ έχει και βαλλιστικά...

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FABCNews%2Fvideos%2F10155830659928812%2F&show_text=0&width=400

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FABCNews%2Fvideos%2F10155834068973812%2F&show_text=0&width=400

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=r9Hba7IP7S8https://www.youtube.com/watch?v=RH_lUynMO7k

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ