Κοινωνία

Πάνω από 4.000 λίρες για τον άστεγο ήρωα της επίθεσης στο Μάντσεστερ (βίντεο)


Περισσότερες από 4.000 λίρες έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για τον άστεγο επαίτη που αναδείχθηκε στον ήρωα της επίθεσης στο Manchester Arena. Ο Κρις Πάρκερ βοήθησε δεκάδες παιδιά να γλυτώσουν από τη φρίκη της επίθεσης στο Μάντσεστερ , ενώ κράτησε στα χέρια του μία βαριά τραυματισμένη γυναίκα μέχρι που άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο 33χρονος άνδρας είχε βρεθεί στον χώρο της συναυλίας για επαιτεία, την ώρα που η Αριάνα Γκράντε είχε τελειώσει το σόου της και ο κόσμος ετοιμαζόταν να φύγει. Παρά το γεγονός πως και ο ίδιος έπεσε στο έδαφος από τη δύναμη της έκρηξης , η πρώτη του σκέψη ήταν να τρέξει μέσα στο στάδιο για να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Μάικλ Τζόουνς, άνοιξε μία σελίδα στο Gofundme με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη του άστεγου άνδρα. Για τον Κρις Πάρκερ, που χαρακτηρίζεται ήρωας από τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν δώσει χρήματα μέχρι στιγμής περισσότεροι από 350 άνθρωποι μέσα δύο μόλις ώρες.

Η ανιδιοτέλεια και το θάρρος του έχουν συγκινήσει τη βρετανική κοινή γνώμη, που παραμένει συγκλονισμένη από την επίθεση στο Manchester Arena. Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του Κρις Πάρκερ, που κοιμάται εδώ και έναν χρόνο στους δρόμους της πόλης: «Είδα ένα μικρό κορίτσι… δεν είχε πόδια. Την τύλιξα με ένα μπλουζάκι και τη ρώτησα: «πού είναι η μαμά και ο μπαμπάς σου;». Μου είπε πως ο μπαμπάς της ήταν στη δουλειά, αλλά η μαμά της ήταν εκεί. Σκέφτηκα πως η μαμά της θα είχε πεθάνει».

Για την γυναίκα που ξεψύχησε στα χέρια του, θυμάται: «Πιστεύω πως ήταν κοντά στα 60. Πέθανε στην αγκαλιά μου… δεν έχω σταματήσει να κλαίω».
https://www.youtube.com/embed/dds65GFQafA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...