Ένοπλες Συρράξεις

Ολεθρος τζιχαντιστών και κλιμάκωση ΗΠΑ-Ρωσίας: Εξαϋλώθηκε κομβόι του ISIS που εγκατέλειπε τη Ράκκα μετά από συμφωνία με ΗΠΑ - Σε εξέλιξη Αμερικανικό σχέδιο επίθεσης στις ρωσικές-συριακές δυνάμεις - Βίντεο

Κάθετη κλιμάκωση έχουμε στη Συρία όπου υπάρχουν μυστικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ-Κούρδων και του ISIS  για την εγκατάλειψη των ισλαμιστών από τη Ράκκα και την μετακίνηση τους στην Ν.Συρία δηλαδή απέναντι από τις ρωσικές-συριακές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ τους ζητούν να φύγουν και να πάνε στις περιοχές  Al Mayadeen και Abu Kamal στη Νοτιοανατολική Συρία.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ των δυνάμεων SDF-ISIS. Ως αποτέλεσμα λίγοι μαχητές του ISIS θα παραμείνουν στη Ράκκα

Το αμερικανικό σχέδιο στοχεύσει στο να πέσει η Ράκκα στα χέρια των δυνάμεων τους εύκολα.

Επιπλέον, η Βόρεια Συρία θα καθαριστεί από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές. Οι αμερικανικές δυνάμεις και οι Κούρδοι θα κινηθούν  για τον έλεγχο του βόρειου τομέα στα συριακά-ιρακινά σύνορα. 

Ταυτόχρονα, οι Αμερικανικές και Ιορδανικές δυνάμεις μαζί με τον FSA θα ξεκινήσουν τις επιθέσεις στον νότιο τομέα των συνόρων.

Η πτώση της Ράκκας ειδικά αν γίνει εύκολα, θα έχει σημαντική επιρροή και στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ .

Ετσι οι Αμερικανοί επέτρεψαν να φύγει κονβόι με μαχητές του ISIS. 

Ομως η Ρωσική Αεροπορία ήταν εκεί και δεν έμεινε κανείς ζωντανός.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία, τα ρωσικά μαχητικά εξαϋλώνουν το κονβόι του ISIS που μετακινούταν στην Kalamunom Homs.

Μετά την πρώτη έκρηξη, οι τρομοκράτες που επέζησαν ξεκίνησαν να τρέχουν να σωθούν αλλά η ρωσική Αεροπορία τους αποτελείωσε.

Στο βίντεο φαίνονται περίπου 40 στρατιωτικά φορτηγά και αυτοκίνητα γεμάτα τρομοκράτες.

Ο συνολικός αριθμός μπορεί άγγιξε τους 200-300 ανθρώπους.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZSJzxec52U

https://www.youtube.com/watch?v=QFpheuYoOQI

https://www.youtube.com/watch?v=AQZzIHoWe6s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ