Οπλικά συστήματα

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν δύο "νέες" τεθωρακισμένες ταξιαρχίες για πόλεμο με την Ελλάδα: Εκσυγχρονίζουν εσπευσμένα 200 άρματα μάχης M60T και Leopard 2A4 με βάση τα διδάγματα της Συρίας!

Eφαρμόζοντας με μουσουλμανική θρησκευτική προσήλωση τα διδάγματα της Συρίας, η Τουρκία εκσυγχρονίζει εσπευσμένα περίπου 200 ίσως και παραπάνω  (σύμφωνα με άλλες πληροφορίες) άρματα  μάχης:  40 M60A3, 120 M60T ( πρόκειται M60A3 Sabra Mk II) μαζί με  40 γερμανικά  άρματα μάχης Leopard 2Α4 σε Leporad NG, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο .

Η σύμβαση μεταξύ του υφυπουργού άμυνας και της Aselsan υπεγράφη για τον εκσυγχρονισμό όλων των αρμάτων μάχης και το αξιοπερίεργο είναι ότι έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος .

https://youtu.be/IOM4lSw23V8?t=5

Ο Τούρκος υφυπουργός αμυντικής βιομηχανίας Υφυπουργός İsmail Demir και ο γενικός διευθυντής της Aselsan  dr.faik συμφώνησαν για την υλοποίηση προγράμματος εκσυγχρονισμού  του  M-60,  με στόχο την θωράκιση του από την κύρια απειλή των αντιαρματικών πυραύλων αλλά και την πιο αποτελεσματική προστασία του κατά των τρομοκρατικών ενεργειών .

Η σύμβαση υπογράφτηκε στις  11 Μαΐου 2017 και περιλαμβάνει την τοποθέτηση στον άρμα μάχης M60T, συστήματος προειδοποίησης λέιζερ, τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα , κλειστό σύστημα επιτήρησης και σύστημα αυτοπροστασίας Astari .

Το όλο έργο θα κοστίσει 109 εκατομμύρια Λίρες και οι παραδόσεις στο πλαίσιο της σύμβασης έχουν  προγραμματιστεί για τα έτη 2017-2018.

Η ουσία του νέου σχεδίου της τουρκικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων έχει δύο παραμέτρους, η μία εκ των οποίων μας απασχολεί ιδιαίτερα.

Πρώτον,  από ότι φαίνεται ο εσπευσμένος εκσυγχρονισμός των αρμάτων μάχης M-60 έχει να κάνει με την κωλυσιεργία στην μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ουκρανία στην τουρκική εταιρεία TUMOSAN .

Για την ιστορία, αυστριακή εταιρεία αρχικά επρόκειτο να «μεταφέρει» στην αντίστοιχη τουρκική την τεχνογνωσία κατασκευής κινητήρα μαζί με όλα τα παρελκόμενα, αλλά μετά από «άνωθεν της ΕΕ » αυτό δεν έγινε πραγματικότητα.

https://youtu.be/jMGbptimBJU?t=4

Η  εταιρεία κατασκευής κινητήρων Tumosan που ανήκει στο υπουργείο άμυνας της Τουρκίας έχει επιλεχθεί ως η κύρια ανάδοχος για την κατασκευή  κινητήρων για τα νέα άρματα μάχης .

Η δεύτερη παράμετρο αφορά την σπουδή των Τούρκων στρατηγών να εκσυγχρονίσουν παλαιά άρματα μάχης. Όμως με την φόρα που έχει πάρει η τουρκική αμυντική βιομηχανία με τόσα νέα "προϊόντα" αυτό…δεν δικαιολογείται.

Δεν ρίχνει κανένας σώφρων πολιτικός τόσα χρήματα σε ένα άρμα μάχης που έχει στην "πλάτη" 50 και πλέον έτη εκτός εάν ετοιμάζεται για  στρατιωτικές επιχειρήσεις με χρονικό ορίζοντα 1,5 χρόνο .

Από την άλλη πλευρά όμως 200 ίσως και παραπάνω τουρκικά άρματα μάχης, συν 150 Leopard 2Α4 που διαθέτουν οι Τούρκοι δεν αφορά μόνο την Συρία, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Ένας τέτοιος αριθμός αρμάτων μάχης «στοχοποιεί» ακόμη και την Ελλάδα σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση έχοντας οι τουρκικές δυνάμεις αποκτήσει (με το τέλος του προγράμματος) ποιοτική υπεροχή σε άρματα μάχης τα οποία  ναι μεν έχουν πολλά χρόνια «στην πλάτη τους»,  αλλά είναι αξιόπιστα και κυρίως «εύκολου χειρισμού».

Ο τουρκικός στρατός διαθέτει 932 άρματα μάχης  M-60 από τα οποία θέλει να εκσυγχρονίσει περίπου 180-200 κάτι που αφορά περίπου σύμφωνα με τα τουρκικά πρότυπα τουλάχιστον 2 τεθωρακισμένες ταξιαρχίες , οι οποίες προορίζονται για επιχειρήσεις…..ίσως σε νησί του Αιγαίου.

Το όλο σκηνικό όπως διαμορφώνει όμως το σύνολο των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων  μας καταδεικνύει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο,  ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται πλέον για …πόλεμο …προς όλες τις κατευθύνσεις.     

Την ίδια στιγμή ανασύρονται ξανά παλαιότερες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Άγκυρα λειτουργεί με «προληπτικό τρόπο» στο Αιγαίο προσπαθώντας να ανιχνεύσει αντιδράσεις από την Αθήνα .

Οι Τούρκοι καταγράφουν καθημερινά τις αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας θέλοντας να αποτρέψουν πάση θυσία μία μελλοντική επέκταση των ελληνικών ερευνών στο Αιγαίο ή στην ευρύτερη περιοχή του Καστελορίζου .

Εδώ και μερικά χρόνια το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του  εκπροσώπου του είχε αναφέρει ότι : «Η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και, έτσι συνεπάγεται «πάγωμα» όλων των ερευνητικών δραστηριοτήτων για πετρέλαιο και αέριο πέραν των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο Πέλαγος, όπως συμφωνήθηκε από τις δύο χώρες με το Πρακτικό της Βέρνης το 1976, το οποίο παραμένει εν ισχύ».

Αυτό πιστεύουν οι νεο-οθωμανοί και αυτό θα υποστηρίζουν μέχρι τελικής πτώσεως , όσο για την συνθήκη της Λωζάνης , σαφώς και την υποστηρίζουν θέλοντας η Ελλάδα να αποσύρει από τα νησιά τον ελληνικό στρατό ενώ η ίδια "αρματώνει" την στρατιά του Αιγαίου με προσωπικό και αποβατικά σκάφη .

Μόνο που  πρόκειται για ελληνικές δυνάμεις εθνοφυλακής , κάτι που είναι νόμιμο σύμφωνα με την συνθήκη .

Πρακτικά ο Ερντογάν διενεργεί ψυχολογικό πόλεμο στην χώρα μας και την κυβέρνηση για να μην προβεί στις κινήσεις που προέβησαν οι Κύπριοι , και για αυτό τον λόγο είναι ικανός να προκαλέσει ακόμη και μικρής έκτασης πόλεμο για να το αποτρέψει.

https://youtu.be/IWn0K5rvozs?t=19

Από έγκυρες πηγές αναφέρεται ότι σε μυστική σύσκεψη στην Άγκυρα το 2010 παρουσία πολλών ειδικών Τούρκων εμπειρογνωμόνων , στρατιωτικών και φυσικά του ίδιου του Ερντογάν ελέχθη ότι τα κοιτάσματα το Καστελόριζο είναι τεράστια και για αυτό «αξίζει» η Τουρκία να διεξάγει ακόμη και κανονικό πόλεμο με την Ελλάδα. Αυτό αξίζει να το κρατήσουμε και σε καμία περίπτωση να μην το λησμονήσουμε ……

https://youtu.be/4ZEJfGa5kto?t=2

https://youtu.be/td1GLSGaoO4?t=84

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ