Ένοπλες Συρράξεις

Με αεροπορικές επιδρομές απαντά η Αίγυπτος στη σφαγή των Χριστιανών Κοπτών

Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τρεις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων την πόλη Ντέρνα της Λιβύης σήμερα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λίγες ημέρες αφού αιγυπτιακά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατόπεδα ισλαμιστών υπεύθυνων, σύμφωνα με το Κάιρο, για την επίθεση κατά των αιγύπτιων χριστιανών την περασμένη εβδομάδα.

Την Παρασκευή, αιγυπτιακά πολεμικά αεροσκάφη επέδραμαν κατά στόχων στην πόλη Ντέρνα, μετά την  επίθεση μασκοφόρων ενόπλων κατά λεωφορείων που μετέφεραν κόπτες προσκυνητές που κατευθύνονταν προς μοναστήρι στην επαρχία Μίνια στην νότια Αίγυπτο, σκοτώνοντας 29 και τραυματίζοντας 24 ανθρώπους.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής, την τρίτη επίθεση των τελευταίων εβδομάδων κατά της κοινότητας των κοπτών της Αιγύπτου. Σαράντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις δύο προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών τον περασμένο μήνα. Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Amr Nabil)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...