Μέση Ανατολή

Μεταξύ σφύρας και άκμονος η Τουρκία: Θέμα χρόνου να ανακηρυχτεί επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος το Ιρακινό Κουρδιστάν - Έπεται και συνέχεια….

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Εξελίξεις καταιγιστικού τύπου έχουμε στην περιοχή των ΝΔ συνόρων της Τουρκίας με Ιράκ και Συρία με το πρόπλασμα του Κουρδιστάν να είναι  απολύτως έτοιμο , προκαλώντας μέγα θυμό στην Άγκυρα που βλέπει τι έρχεται στην συνέχεια. 

«Η ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν είναι μόνο θέμα χρόνου»,  δήλωσε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Vincent Stewart σύμφωνα με τον ξένο τύπο πριν λίγο.

Ξεκίνησε λοιπόν να λαμβάνει χώρα αυτό που έχει προφητευτεί εδώ και πολλά χρόνια από τους Αγίους της εκκλησίας μας,  όσο αφορά την δημιουργία και ανεξαρτησία του κράτους του Κουρδιστάν. Η αρχή γίνεται από το ιρακινό κομμάτι …ενώ έπεται και συνέχεια .

https://youtu.be/96Po0wwGgrw?t=2

 Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των σχεδίων των Κούρδων του Ιράκ για την διενέργεια ενός  δημοψηφίσματος  για την ανεξαρτησία, εντός  του τρέχοντος έτους, μετά την ήττα του ισλαμικού κράτους, υπό την απόλυτη οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η απόφαση αυτή των ΗΠΑ συνάντησε την θερμή αντίδραση στην Τουρκία και προσωπικά την οργή του ίδιου του Τούρκου προέδρου Ρ.Ερντογάν.

Ο λόγος έχει να  κάνει με το ότι Κούρδοι μαχητές θεωρούνται τρομοκράτες, αναγκάζοντας την Άγκυρα να αρνηθεί πλέον  να τους συναντήσει ( παρά την καλή σχέση τους μέχρι τώρα)   στον κοινό αγώνα κατά  του ισλαμικού κράτους , αναφέρουν πριν λίγο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης .

Μετά από αυτήν την τροπή της όλης κατάστασης στην περιοχή θα έχουμε λογικά  και την  ανακοίνωση οσονούπω και των Σύρων Κούρδων για το ίδιο θέμα.

Το κέντρο βάρους των τουρκικών αντιδράσεων εστιάζεται πλέον  τόσο στην Βόρεια Συρία όσο  και στο Αιγαίο με την ένταση να αναμένεται να κλιμακωθεί απότομα και σε συνδυασμό με την έναρξη εργασιών έρευνας υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο από αμερικανικούς κολοσσούς, το σκηνικό θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τουρκικής πλευράς, μέσα στο καλοκαίρι  .   

https://youtu.be/CtgNxNgV2mw

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο , οι  Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκδηλώσει πλέον τις προθέσεις τους και δεν θα  αφήσουν άλλη δύναμη στην περιοχή ( Τουρκία) να εμποδίσει τα ενεργειακά σχέδια τους στα τεράστια  κοιτάσματα της Μεσογείου.

Η στάση του Αμερικανού προέδρου άλλωστε στην σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών και απευθύνεται  κυρίως σε  Βερολίνο και Άγκυρα .

Ο κολοσσός ν Exxon Mobil και η  Total, από το Ιόνιο, θα «τρυπάνε» τη νότια θάλασσα της Κρήτης έως την Κύπρο,  για αυτό και αναμένεται ισχυρή αμερικανική παρουσία για να διαφυλάξει τα συμφέροντα αυτά έναντι των  σχεδιασμών  της Τουρκίας.

Οι ΗΠΑ απαιτούν «σταθερότητα» από όλους στις «πλούσιες» σε κοιτάσματα  θάλασσες της ανατολικής Μεσογείου, και αυτό είναι  πραγματικότητα λόγω των τεραστίων συμφερόντων.

Στο παιχνίδι βέβαια της Α. Μεσογείου παίζουν πλέον δυνατά Ρώσοι Ισραηλινοί και Κινέζοι , οι οποίοι  θα βρουν ένα Modus vivendi με τους Αμερικανούς,  για την εκμετάλλευση όλου αυτού του θησαυρού από το Αιγαίο έως ακτές της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου , διότι πολύ απλά τα " λεφτά είναι πολλά" .

https://youtu.be/_nTvF0Qy-kw?t=1

Ελπίζουμε μόνο η πατρίδα μας η  Ελλάδα να μπορέσει και αυτή να κερδίσει αρκετά από όλο αυτό το «πανηγύρι» για να μπορέσει να ξεχρεώσει κάποια στιγμή το μεγάλο χρέος,  που οι Γερμανοί δεν θέλουν να μας «σβήσουν» παρότι οι ίδιοι είναι υπόλογοι για το κατοχικό δάνειο που δεν μας πλήρωσαν ποτέ από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ