Αρχείο

Μαλαισία: Μυστήριο με απαγωγές δύο Τούρκων οπαδών του Γκιουλέν (εικόνα & βίντεο)


Ο Τουργκάι Καραμάν, Τούρκος πολίτης και διευθυντής σχολείου της οργάνωσης FETO, του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, στην πόλη Ίπο της Μαλαισίας καθώς και ο Τούρκος επιχειρηματίας Ιχσάν Ασλάν, απήχθησαν την Τρίτη από άγνωστα άτομα στην Κουάλα Λουμπούρ.

Σύμφωνα με την δήλωση του δικηγόρου του Καραμάν στην αστυνομία της Κουάλα Λουμπούρ την Τρίτη, ο πελάτης του απήχθη από πέντε αγνώστους την ώρα που κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ του κτηρίου όπου διαμένει.

Ο δικηγόρος του εκπαιδευτικού και ένας φίλος του πήγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν την εξαφάνισή του, όταν εκείνος δεν πήγε σε συνάντηση που είχε μαζί τους. Οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι δύο άλλοι Τούρκοι στην Μαλαισία απήχθηκαν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες λόγω της υποστήριξής τους στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο δικηγόρος του Καραμάν και ο φίλος του έλεγξαν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο πάρκινγκ όπου είχε κατευθυνθεί ο άντρας και είδαν ότι πέντε άγνωστοι τον έβαλαν δια της βίας σε ένα αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ, φίλοι του Τούρκου επιχειρηματία Ιχσάν Ασλάν, ο οποίος διαμένει στη Μαλαισία και είναι υποστηρικτής του Γκιουλέν κατήγγειλαν στην αστυνομία την Τρίτη την εξαφάνισή του.

Σε βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα η σύζυγος του Καραμάν με δάκρυα στα μάτια ζητά από την κυβέρνηση της Μαλαισίας να βοηθήσει για τον εντοπισμό του συζύγου της.

Όμως, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο αρχηγός της αστυνομίας στην Μαλαισία, Χαλίντ Αμπού Μπακάρ έγραψε στο Twitter ότι οι δύο Τούρκοι «συνελήφθησαν επειδή αποτελούσαν απειλή για την ασφάλεια της Μαλαισίας».

Ο Φιλ Ρόμπερτσον, αναπληρωτής διευθυντής της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch στην Ασία, δήλωσε ότι οι δύο Τούρκοι πολίτες θα πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στους δικηγόρους τους και στις οικογένειές τους καθώς και να δοθούν λεπτομέρειες από τις αρχές στην Μαλαισία για το πώς αυτοί αποτελούν «απειλή» για την χώρα.


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ