Αρχείο

Μήνυμα Ισραήλ προς Τουρκία: Δείτε τι σας περιμένει - Όλα τα Ισραηλινά F-16 εγκλωβίστηκαν από την Κυπριακή αεράμυνα! - Καταιγισμός πυρών από την Εθνική φρουρά στη Κύπρο και τους Εθνοφύλακες στο Φαρμακονήσι (βίντεο)

Ελλάδα και Κύπρος προετοιμάζονται για την τελική ευθεία.  Για πρώτη φορά εκτελέστηκαν Βολές εναντίον στόχου στο θαλάσσιο χώρου περιμετρικά του Φαρμακονησίου από τους Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής της νήσου Κω. Ταυτόχρονα το Ισραήλ διέρρευσε ότι η Κυπριακή αεράμυνα εγκλώβισε όλα τα ισραηλινά μαχητικά στην πρόσφατη άσκηση “Ονήσιλος – Γεδεών” στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία

Η Κύπρος διαθέτει Α/Α Ρωσικά Συστήματα αεράμυνας, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πειραματίζεται κατά την διάρκεια της άσκησης στον εγκλωβισμό και απεγκλωβισμό των αεροσκαφών της από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, παρόμοια των οποίων διαθέτει και η Συρία, εξελίσσοντας σενάρια καταστροφής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συστήματα αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς εγκλώβισαν επιτυχώς τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία εκτελούσαν χαμηλές πτήσεις στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της άσκησης με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 1/2017» που πραγματοποιήθηκε από τις 20 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2017, με συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, κρίνονται ως ικανοποιητικά υπό τις περιστάσεις.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ότι οι Ισραηλινοί Xειριστές των F-16 θα ενεργούσαν ως επιτιθέμενοι με τις Αντιαεροπορικές δυνάμεις της Εθνικής Φρουρά να αμύνονται κατά των αεροπορικών επιδρομών.

Οι επιδρομές έγιναν σε στόχους κυρίως στην περιοχή Τροόδους και αυτό δεν είναι άσχετο με την όλη εμπειρία που θέλουν να αποκομίσουν οι Ισραηλινοί, αφού η περιοχή που επιλέχθηκε προσομοιάζει με περιοχές εντός της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής.

Ταυτόχρονα, την Παρασκευή 05 Μαΐου 2017, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, επισκέφθηκε την 181 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (181 M Κ/Β «ΗAWK»), όπου συνομίλησε με το προσωπικό και έλεγξε μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο της διαρκούς επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ενόψει της έναρξης της επιχειρησιακής αξιολόγησης των νέων δομών της Εθνικής Φρουράς εκτελέστηκε εβδομάδα πληθώρα βολών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Οι κυριότερες εξ αυτών ήταν η συνδυασμένη εκπαίδευση ομάδων πεζικού με βολές κατευθυνομένων αντιαρματικών πυραύλων MILAN, η ΤΑΜΣ μικρού κλιμακίου Επιλαρχίας Αρμάτων σε συνδυασμό με βολές πυροβόλων και πολυβόλων αρμάτων, οι βολές κατ’ ανεμουρίου Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και οι βολές όλμων 120 χιλιοστών.

Όλες οι δραστηριότητες εκτελέστηκαν με απόλυτη ακρίβεια και ευστοχία πυρών γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν βολές κατευθυνόμενων Αντιαεροπορικών πυραύλων MISTRAL, από 04 έως 06 Απριλίου 2017, σε πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς. Οι βολές εκτελέστηκαν από Μονάδες Πυρός επί οχημάτων και επί εδάφους και τις παρακολούθησε ο Αρχηγός και στελέχη της Εθνικής Φρουράς Τα αποτελέσματα των βολών κρίνονται ως άριστα και αυτό αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ικανότητας των στελεχών που χειρίζονται τα οπλικά συστήματα Αεράμυνας.

https://www.youtube.com/watch?list=PL8ui9xIMpTmAMiUjz23npTAOqN2I7bOnY&v=E1_xlfHp8nk

 

https://www.youtube.com/watch?v=W_6QA8DJX8E&t=36s


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...