Κυπριακό

Λευκωσία για Τσαβούσογλου: «Γι' αυτό δεν έχει λυθεί το Κυπριακό ακόμα»

Οι θέσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών, όπως εκφράζονται στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», εξηγούν γιατί δεν έχει λυθεί μέχρι στιγμής το Κυπριακό, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπο Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι αν υιοθετηθεί η πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας δυνατό να δημιουργηθούν προοπτικές για θετικό αποτέλεσμα και να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο.

«Οι θέσεις που εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου στη συνέντευξή του εξηγούν ακριβώς γιατί παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί δεν έχει οδηγηθεί μέχρι στιγμής σε τελική κατάληξη η παρούσα διαδικασία και δεν έχει λυθεί μέχρι στιγμής το Κυπριακό,» ήταν το σχόλιο του κ. Χριστοδουλίδη.

Η συνέντευξη, επεσήμανε, «και όσα αναφέρονται εξηγούν επίσης και την αμηχανία της τουρκικής πλευράς στην πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι και η μοναδική που, αν υιοθετηθεί, μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές για ένα θετικό αποτέλεσμα και να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ