ΗΠΑ

Κι άλλη γκάφα: Ο προϋπολογισμός του Τραμπ είναι βασισμένος σε μαθηματικό λάθος 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (βίντεο)


Ο προϋπολογισμός που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από την Αμερικανική κυβέρνηση, φαίνεται πως εμπεριέχει ένα τεράστιο και ερασιτεχνικό λάθος στους υπολογισμούς του, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το λάθος που έχει γίνει από τους αρμόδιους έγκειται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει υπολογίσει ότι θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ποσό των 2.06 τρις. δολάριων δύο φορές, προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και ταυτόχρονα να πληρώσει τις φορολογικές περικοπές που έχει προτείνει ο Τραμπ.

Όταν ο Διευθυντής Διοίκησης και Προϋπολογισμού, Mick Mulvaney, ρωτήθηκε σε συνέντευξη τύπου για το εν λόγω σφάλμα, απάντησε πως η διεύθυνση «έκανε το (διπλό μέτρημα) εσκεμμένα... Είμαι ενήμερος για τις κριτικές και θέλω να απαντήσω πως υπάρχουν άλλα σημεία στα οποία έχουμε υπάρξει πολύ συντηρητικοί στις μετρήσεις μας. Οι αριθμοί μας είναι έγκυροι».

Η πλειονότητα των οικονομολόγων όμως δείχνει βέβαιη πως τα νούμερα που παρουσίασε η διεύθυνση Τράμπ είναι το λιγότερο παράλογα.

Ένας προκάτοχος του Mick Mulvaney δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσεις τα ίδια λεφτά δύο φορές» ενώ ο Lawrence Summers, ο οποίος υπηρέτησε στις οικονομικές πολιτικές των Προέδρων Κλίντον και Ομπάμα, μίλησε για ένα «ανήκουστο λογιστικό λάθος».

Πέρα από την διπλή καταμέτρηση ενός τεράστιου ποσού που υπολογίζει να χρησιμοποιήσει ο Τραμπ για να λύσει τα προβλήματα της χώρας του, ο έλεγχος που παρουσιάστηκε είχε ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα.

Ο προϋπολογισμός του Τραμπ είναι βασισμένος πάνω στην υπόθεση ότι η οικονομία θα έχει σταθερή ανάπτυξη με ποσοστό της τάξης του 3%.

Η Alice Rivlin, που έχει υπηρετήσει ως διευθύντρια στο γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού κάτω υπό την ηγεσία του Κλίντον, είπε στην Times πως «Μέχρι σήμερα είχαμε μια πολύ μακρά περίοδο ανάπτυξης και είμαστε ήδη στο τέλος της. Ακόμη και να είμαστε τυχεροί και να συνεχίσουμε να έχουμε συνεχιζόμενη, σταθερή ανάπτυξη, δεν είναι πιθανό αυτή να φτάνει ποσοστά ύψους 3% και πάνω».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...