Κόσμος

Κατέπλευσε στην Σούδα ο Ιππότης των θαλασσών (εικόνες, βίντεο)

Στο λιμάνι της Σούδας όπου και θα παραμείνει για χρονικό διάστημα πέντε ημερών κατέπλευσε σήμερα το ιστιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού «Cuauhtemoc» («Πρεσβευτής - Ιππότης των θαλασσών»).

Το πλοίο που πραγματοποιεί εκπαιδευτικό ταξίδι στη Σούδα υποδέχθηκαν ο πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Ντανιέλ Χερνάντες - Τζόζεφ και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Το πλοίο «έδεσε» υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Χανίων, ενώ το πλήρωμα ανταπέδωσε με μουσικά ακούσματα από το Μεξικό με μέλη του πληρώματος να βρίσκονται πάνω στα κατάρτια του πλοίου.

«Το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί ένα πρεσβευτή φιλίας του Μεξικού και σε κάθε λιμάνι που πιάνει θέλουμε να μεταφέρει κάτι από το Μεξικό, την κουλτούρα, την ιστορία και την καρδιά του Μεξικού», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Μεξικανός πρέσβης. Το ιστιοφόρο έχει πλήρωμα 237 άτομα, ενώ οι εκπαιδευόμενοι είναι 43 άτομα.

Ήδη έχει επισκεφθεί 15 λιμάνια από 12 χώρες.

https://youtu.be/CiBm4ZsqbOs

Φωτό: haniotikanea.gr

Βίντεο: neakriti

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...