Πολιτική

Καρέ καρέ η κίνηση Καραμανλή σε Βενιζέλο με το… μάγουλο - Τι αλλάζει στη Ν.Δ. μετά το «σκηνικό» στη Θεσσαλονίκη που θορύβησε τον Μητσοτάκη…(εικόνες)

Χθες, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του 4ου μνημονίου, συνέβη το εξής: Ο Κώστας Καραμανλής, πλησίασε τον Ευάγγελο Βενιζέλο που δεν τον είχε αντιληφθεί και του… τσίμπησε το μάγουλο.Όπως θα δείτε και στις φωτoγραφίες παρακάτω, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φάνηκε να ξαφνιάστηκε, ωστόσο στη συνέχεια τον χαιρέτησε και ανταπέδωσε τα χαμόγελα.

Πριν από μερικές ημέρες είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κουβέντα που έγινε στην γνωστή ψαροταβέρνα Βράχος στην Καλαμαριά όπου παρόντες ήταν βουλευτές της Ν.Δ. με τιμώμενο πρόσωπο τον Κώστα Καραμανλή. Παρά το γεγονός πως οι περισσότερο έδωσαν «όρκο σιωπής» για το τι ειπώθηκε, τελικά υπήρξαν διαρροές για το… αίνιγμα του πρώην πρωθυπουργού για τη γαλάζια παράταξη!

Εκεί, ο Κώστας Καραμανλής, κάποια στιγμή μίλησε αλληγορικά. Παρομοίασε λοιπόν τη Νέα Δημοκρατία με μια βάρκα, στην οποία όπως είπε θέλουν να επιβιβαστούν με το έτσι θέλω και χωρίς εισιτήριο ορισμένοι που τους χαρακτήρισε ως λαθρεπιβάτες. Και πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα είναι να υπάρξει συνωστισμός, που οι νόμιμοι επιβάτες να βρεθούν ξαφνικά στο νερό, ως ναυαγοί!

Εκείνη την στιγμή, δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία, παρά το γεγονός πως αρκετοί προβληματίστηκαν. Και όταν αποχώρησε ο Καραμανλής, προσπάθησαν να βγάλουν το «πόρισμα» για το τι εννοούσε ο πρώην πρωθυπουργός. Και είπαν πως υπονοούσε την επιχειρούμενη διερεύνηση του κόμματος προς άλλες πολιτικές κατευθύνσεις. Και ότι με στελέχη από άλλα κόμματα δεν θα υπάρχει χώρος για ορίτζιναλ νεοδημοκράτες, ιδιαίτερα δε για… καραμανλικούς!

Επειδή λοιπόν ακούγονται πολλά και διάφορα (και για νέο κόμμα με Βενιζέλο – Σαμαρά), ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε το δικό του… μήνυμα με το τσίμπημα στο μάγουλο. Πολλοί είπαν πως θέλει να… προλάβει εξελίξεις. Άλλοι πως δίνει την… ευχή του στο νέο που θέλει να κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο χρόνος θα δείξει…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...