Κίνα

"Κίτρινος συναγερμός" στην Κίνα- Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας εξέδωσε κίτρινο συναγερμό για υψηλές θερμοκρασίες, καθώς αναμένεται αυτές να φθάσουν έως τους 39 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες βόρειες περιφέρειες της χώρα. Σημειώνεται ότι ο κίτρινος συναγερμός αντιστοιχεί στον χαμηλότερο βαθμό προειδοποίησης.

Το κύμα ζέστης, το οποίο επεκτάθηκε στις περιφέρειες του Βορρά με την εμφάνιση ιστορικά υψηλών θερμοκρασιών σε ορισμένες περιοχές τον Μάιο, θα συνεχίσει να «ψήνει» τη Βόρεια και τη Βορειοανατολική Κίνα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Ορισμένες περιοχές στην αυτόνομη περιφέρεια της Έσω Μογγολίας αναμένεται να έχουν θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου και οι θερμοκρασίες σε ορισμένα μέρη των περιφερειών Λιαονίνγκ και Χεμπέι μπορεί να φθάσουν τους 39 βαθμούς, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Κέντρο, το οποίο σημείωσε ότι η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο.

Τις επόμενες τρεις ημέρες, τα παραθαλάσσια μέρη στην αυτόνομη περιοχή Γκουανγκσί Ζουάνγκ και στις περιφέρειες Χαϊνάν και Γκουανγκντόνγκ θα πληγούν από ισχυρές βροχοπτώσεις ή καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...