Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν πιστεύουμε στα αντίμετρα ως καρότο σε ένα σκληρό μαστίγιο

Την αντίθεσή του με τα αντίμετρα «καρότο» σε ένα σκληρό «μαστίγιο» εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«H κυβέρνηση Τσίπρα λέει το εξής: Θα βασανίσω σήμερα τον πατέρα σου, τους γονείς σου αλλά αν αντέξουν τον Γολγοθά, κάποια στιγμή θα δώσω σε σένα κάτι. Δεν είναι η σωστή μέθοδος», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι θετικές αποφάσεις για την οικονομία πρέπει να ληφθούν τώρα και όχι το 2020.

«Δεν πιστεύουμε, λοιπόν, στα αντίμετρα ως καρότο σε ένα σκληρό μαστίγιο. Αν υπάρχει κάτι θετικό ας το ψηφίσουμε σήμερα για σήμερα. Να ψηφίσουμε κάτι που θα εφαρμοστεί -εάν εφαρμοστεί- μετά από δύο, τρία χρόνια δεν πρόκειται», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο Πεκίνο, σημείωσε ότι οι Ελληνες πρέπει να ζήσουν με τους γείτονες Τούρκους. «Είναι σωστό να προσπαθούμε κάθε φορά να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα της γειτνίασης μέσα σε ένα ειρηνικό περιβάλλον, με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες -και η Τουρκία πρέπει να το καταλάβει αυτό- και πρέπει να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα και να βγάζουμε τα μικρά αγκάθια από τη σχέση μας. Δεν έχουμε λοιπόν καμία αντίρρηση να συνεχίσει ο Πρωθυπουργός την προσπάθεια, να βλέπει τον Ερντογάν και να συζητούν, αλλά να έχουμε και ένα αποτέλεσμα προς όφελος της ειρήνης και της ηρεμίας στην περιοχή μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ