Κόσμος

Η Μέρκελ «ανοίγει» την ψαλίδα: Στο 12% η διαφορά από τον Σουλτς

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ διευρύνουν την διαφορά τους με τους κεντρο-αριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στις 12 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση (Forsa) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ενώ απομένουν περίπου τέσσερις μήνες από την διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών.

Η δημοσκόπηση αυτή, που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL δίνει ποσοστό 38% στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και την Χριαστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) της Μέρκελ, από το 36% που είχαν πριν από μία εβδομάδα. Το SPD καταγράφει πτώση κατά 3 μονάδες στο 26%.

Η δημοσκόπηση αυτή, έγινε πριν από τη διεξαγωγή των σημαντικών τοπικών εκλογών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία που πραγματοποιήθηκαν στην Κυριακή και τις κέρδισε το CDU.

Σε άλλες δημοσκοπήσεις οι συντηρητικοί προηγούνται με 9-10 ποσοστιαίες μονάδες από τους σοσιαλιστές σε πανγερμανικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...