Κοινωνία

Ελεύθερος ο «γαμπρός» της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων

«Βάγγο, Βάγγο» μαζί με μια ακατάληπτη φράση, που άκουσαν οι «συνακροατές» αστυνομικοί, από μια χαρακτηρισμένη επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση των ληστών των χρηματοκιβωτίων, είναι αυτή που οδήγησε στο κρατητήριο, τον 30χρονο υποψήφιο «γαμπρό» και χάλασε την έκπληξη που επιφύλασσε στην αγαπημένη του την ημέρα των γενεθλίων της, με μία πρόταση γάμου!

Ο «γαμπρός» των ληστών των χρηματοκιβωτίων ήταν ο μόνος από τους 15 συλληφθέντες που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς ο δικαστικός λειτουργός έκρινε ότι αυτή η συνομιλία που έγινε… μία ώρα μετά από διάρρηξη εταιρείας στο Κορωπί, από τηλεφωνική σύνδεση που εξέπεμπε στο Μενίδι, δεν ήταν ικανά στοιχεία για προκαλέσουν την προφυλάκισή του. Δεν έγινε το ίδιο με τους επτά ακόμη καλεσμένους της «πρότασης γάμου», και από την αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων της Λ. Καραμανλή, βρέθηκαν σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Ο νεαρός κατηγορούμενος, όπως γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος", για να αποδείξει στον δικαστικό λειτουργό ότι είναι σκληρά εργαζόμενος και δεν συμμετέχει στην εγκληματική ομάδα , επέδειξε φωτογραφίες και αναρτήσεις του στο… facebook, που τον απεικόνιζαν να εργάζεται μαζί με τον πατέρα του σε ξυλουργικές εργασίες κατασκευάζοντας πόρτες και ντουλάπια. Αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, έγιναν αποδεκτά από τον ανακριτή, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται ότι στο σπίτι του «αρραβωνιάρη», ομογενή από το Ουζμπεκιστάν, βρέθηκαν διάφορα κέρματα αξίας 703 ευρώ, τα οποία δικαιολόγησε ότι προέρχονται από την δεύτερη εργασία του σε καφετέρια του θείου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ποινικό παρελθόν του 30χρονου, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία, οι αστυνομικοί τον παρουσιάζουν ως «ιδιαίτερα ενεργό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης αναλαμβάνοντας ρόλο φυσικού αυτουργού κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων. Βάσει αδιαμφισβήτητων αποδεικτικών στοιχείων συμμετείχε ως φυσικός αυτουργός στην κλοπή της περίπτωσης 142, ενώ θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή του στην πλειονότητα των διαπραχθεισών αξιόποινων πράξεων, με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από το σύνολο της αστυνομικής έρευνας προανάκρισης». Οι αστυνομικοί που σχημάτισαν την δικογραφία τόνισαν ότι ο κατηγορούμενος τήρησε αρνητική στάση κατά την απολογία του. Επίσης κάνουν λόγο για κατηγορούμενο που «επιδεικνύει αδιάλειπτη και μη περιοριζόμενη εγκληματική συμπεριφορά».

Η κλοπή στην οποία εμφανιζόταν από τους αστυνομικούς να εμπλέκεται, είχε καταγραφεί στις 03:00 τα ξημερώματα της 29ης Απριλίου 2017, όταν επτά άτομα είχαν μπει στην εταιρεία CERAMETAL στην οδό Ιωάννη Μεταξά στο Κορωπί Αττικής. Παραβιάζοντας παράθυρο της εταιρείας, μπήκαν στο εσωτερικό της και αφού ερεύνησαν τους χώρους διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν 20.000 ευρώ, δυο μπλοκ επιταγών, δύο επιταγές πελατών και έναν κλειδί αυτοκινήτου. Η εταιρεία δεν διέθετε κλειστό κύκλωμα εικονοσκόπησης. Σύμφωνα με την δικογραφία από την ανάλυση των τηλεφωνικών δεδομένων διαπιστώθηκε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν τρεις τηλεφωνικές συνδέσεις οι οποίες ενεργοποιούσαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας που κάλυπταν την περιοχή της ληστείας και αυτή του Μενιδίου. Από την διακριτική επιτήρηση και τις συνομιλίες, όπως επισημαίνεται στην δικογραφία, προέκυψε ότι στην κλοπή συμμετείχαν επτά από τους κατηγορουμένους ανάμεσα στους οποίους ο «γαμπρός» και ο αδερφός του αλλά και το φερόμενο αρχηγικό μέλος ο «μποξέρ».

Ο 30χρονος «γαμπρός» έχει απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στις 15 Μαρτίου 2004 για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, στις 23 Ιουλίου 2007 για κλοπή, πλαστογραφία και περί ΚΟΚ (μετάθεση πινακίδων), στις 20 Νοεμβρίου 2009 ως υπεύθυνος καταστήματος για παράβαση του νόμου περί παιγνίων και καζίνο και στις 22 Δεκεμβρίου 2009 για παράβαση ΚΟΚ και ναρκωτικά. Σημειώνεται ότι αποτύπωμά του έχει βρεθεί σε κλεμμένο αυτοκίνητο. Σε αντίθεση με τον «αρραβωνιάρη», ο 29χρονος αδερφός του δεν είχε την ίδια τύχη και προφυλακίστηκε. Αυτός φέρεται να συμμετέχει στην ίδια ληστεία με τον αδερφό του και μία ακόμη την 1ηΔεκεμβρίου 2016, στην εταιρεία ΔΙΑΣ στον Ασπρόπυργο, από την οποία είχαν αφαιρεθεί… 2.179 παιχνιδομηχανές PLAY STATION αξίας 530.439,38 ευρώ. Σημειώνεται ότι ένας από τους κατηγορουμένους εντοπίστηκε μετά από την ενεργοποίηση μιας συσκευής play station μέσω σύνδεσης διαδικτύου από το σπίτι του την επόμενη μέρα της ληστείας.

Ο αδερφός του «γαμπρού» στις 16 Μαΐου 2003, ως ανήλικος κατηγορήθηκε για κλοπή μοτοσυκλέτας, στις 27 Απριλίου 2010 για ληστείες, κλοπές, απόπειρες σε ψιλικά, περίπτερα, εστιατόρια,  φαρμακεία και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοφορία και αντίσταση. Στο μεταξύ αναζητούνται ακόμη πέντε άτομα της συμμορίας μεταξύ των οποίων ένα πρωταγωνιστικό μέλος της, που συμμετείχε σε τουλάχιστον 15 ληστρικές επιδρομές της, αλλά την ημέρα της αστυνομικής επιχείρησης βρισκόταν στο εξωτερικό στην κηδεία στενού συγγενή του!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ