Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φωτιά και ατσάλι στα σύνορα Συρίας-Ιράκ-Ιορδανίας: Εισβολή βρετανικών-αμερικανικών δυνάμεων και μάχες σώμα με σώμα στο έδαφος με έπαθλο την Deir Ezzor - Aεροπορικές επιδρομές εναντίον του συριακού Στρατού (βίντεο)


Toυ Βασίλη Καπούλα

Ραγδαία κλιμάκωση έχουμε στη Συρία καθώς όπως σας είχε ενημερώσει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και ημέρες η εισβολή Αμερικανικών-Βρετανικών και Ιορδανικών δυνάμεων μαζί με τους ισλαμιστές που εκπαίδευαν αποτελεί πλέον γεγονός ενώ στο έδαφος έχουμε τις πρώτες συγκρούσεις. Τα σύνορα Συρίας-Ιράκ-Ιορδανίας έχουν πάρει φωτιά, η αρχή έγινε επίσημα σήμερα-ανεπίσημα εδώ και ημέρες- και δεν πρόκειται να υπάρξει πλέον κατάπαυση του πυρός.

Δείτε εδώ το πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε με την εισβολή των ΗΠΑ και την εμπλοκή τους σε μάχες από τις 14 του μήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=nM-oPU3uY10 Πριν λίγο οι ΗΠΑ προκειμένου να προστατέψουν τις δυνάμεις τους προχώρησαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον των συμμάχων του συριακού Στρατού.

Πλέον έχουμε σε εφαρμογή το Σχέδιο Β των ΗΠΑ το οποίο περιλάμβανε την εισβολή με μεγάλες δυνάμεις από την Ιορδανία. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ δημιουργούν και επεκτείνουν τη βάση Tanf για να διώξουν τους ισλαμιστές του ISIS από την Deir Zor".

Ετσι λένε αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη, πρόκειται για τεμαχισμό της Συρίας με βάση το Σχέδιο Β, αποκοπή του ιρανικού διαδρόμου (στους χάρτες θα δείτε την πορεία του) και κατοχή εδαφών για δημιουργία του γνωστού αγωγού.

Μάλιστα ο Διοικητής του FSA αποκάλυψε ότι: "Ο Διεθνής Συνασπισμός συντονίζει τις δράσεις του με τις δυνάμεις SDF για να μπλοκάρουν τους δρόμους προς την Deir Ezzor και να αποτρέψουν την προέλαση των δυνάμεων του Ασαντ προς την πόλη"!

Μια πόλη που οι δυνάμεις του Άσαντ είναι υπό πολιορκία εδώ και πόσα χρόνια;

Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν πριν λίγο τα αεροπορικά πλήγματα κατά των δυνάμεων του Ασαντ. Κυρίως χτυπήθηκαν δυνάμεις των Ιρακινών της Kata'ib al-Imam  (φωτογραφίες παρακάτω) και καταστράφηκαν 4 άρματα μάχης Τ-62, φορτηγά και αντιαεροπορικά ZSU-23-4 "Shilka".

Τα κομβόι μετέφεραν δυνάμεις του συριακού Στρατού, SAA, NDF, Imam Al-'Ali και Hezbollah

Εδώ το βίντεο με την έναρξη της επίθεσης.
https://twitter.com/MmaGreen/status/864626777041358849

Ετσι πλέον ο πόλεμος στο έδαφος μεταφέρεται στα σύνορα Συρίας-Ιράκ-Ιορδανίας με τελικό έπαθλο την Deir Ezzor.

Oι Αμερικανοί σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι "το συριακό καθεστώς παραβίασε την "Ζώνη  Αποκλιμάκωσης" γύρω από την Al-Tanf . Το είχαν ξανακάνει 2 φορές τις τελευταίες ημέρες. Σ ένα περιστατικό 27 οχήματα του καθεστώτος έφθασαν 18 μίλια από την Al-Tanf  και εντός εμβέλειας του αμερικανικού κομβόι.

Στο δεύτερο περιστατικό, ένα μη οπλισμένο Su-22 μπήκε μέσα στη Ζώνη Αποκλιμάκωσης και αναχαιτίστηκε από ζευγάρι F-22.

Δεν γνωρίζουμε γιατί οι στρατιώτες του συριακού Στρατού παραβίασαν την συμφωνία" τόνισε ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ.

Ο λόγος που χτυπήθηκαν οι δυνάμεις του συριακού Στρατού στην ανατολική al-Sweida είναι ότι νωρίτερα είχαν διεισδύσει 35 χλμ στα εδάφη που είχαν καταλάβει οι ισλαμιστές.

Στην περιοχή επιχειρεί η 5η και η 7η Τεθωρακισμένη Μεραρχία η οποία και ανακατέλαβε το έδαφος από τους ισλαμιστές  στην ανατολική Al-Sweida, φθάνοντας το Al-Rasi’i Well μετά από σκληρές μάχες με τις αμερικανοκίνητες δυνάμεις του Jaysh Assoud Al-Sharqiya (μονάδα του FSA).

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει στο άρθρο Ξεκινάει η εισβολή: Mαζική συγκέντρωση αμερικανικών, Βρετανικών και ιορδανικών χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα με τη Συρία την...συνέχεια που βλέπετε σήμερα.

 

Φωτογραφία του χρήστη ‎أخبار عدالة حمورابي - Hammurabi's Justice News‎.https://twitter.com/MmaGreen/status/864626777041358849

https://www.youtube.com/watch?v=eamg1Ujoews

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ