Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες -Τραυματισμένα πολλά παιδιά - Ο οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου (βίντεο) (upd)


Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο ανετράπη στην Αγγίστα Σερρών, νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι φορτηγό έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο, που βγήκε από την πορεία του με αποτέλεσμα να ανατραπεί και κάποια από τα παιδιά να τραυματιστούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα σύρθηκε για κάποια μέτρα στην άσφαλτο.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έκλεισε τον δρόμο στο λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί, εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και αναζητείται από τις Αρχές.

Από το λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα εννιά παιδιά και πέντε γονείς, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Δράμας και Καβάλας και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Ένα παιδί είναι σοβαρά τραυματισμένο  καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το ατύχημα στις Σέρρες.

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, οι μαθητές, που είχαν ξεκινήσει για εκδρομή πιθανόν στο Σπήλαιο Αλιστράτης, μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Δράμας.

https://www.youtube.com/embed/-d2QklzSB7E

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που απεγκλώβισαν τους επιβάτες του λεωφορείου.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ήδη έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών αλλά και οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου της πόλης, που περιμένουν τους τραυματίες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός εκ των επιβαινόντων στο λεωφορείο....
https://www.youtube.com/embed/HnTHSV40wYM

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων στην σελίδα του στο facebook, η εκδρομή ήταν ημερήσια και είχε προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης Σερρών που βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο οδηγός του λεωφορείου είπε ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στην μέση του δρόμου και προκειμένου να την αποφύγει, οδήγησε το όχημα αρκετά δεξιά. Έτσι αυτό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, το όχημα ανετράπη, ενώ μέσα επέβαιναν περίπου 40 άτομα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις τάξεις του σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που χρειάστηκε την βοήθεια της πυροσβεστικής για να βγει, ενώ οι υπόλοιποι το κατόρθωσαν μόνοι τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...