Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Εκρηξη στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος - Αυτόπτης μάρτυρας: "Πλημμυρισμένοι στα αίματα οι άνθρωποι" (συνεχής ροή, εικόνες, βίντεο)


Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος! Σύμφωνα με πληροφορίες , ο αποστολέας που αναγράφονταν στην επιστολή με τον εκρηκτικό μηχανισμό προς τον Λουκά Παπαδήμο, ήταν η Ακαδημία Αθηνών. Ένα ακόμα στοιχείο που "δείχνει" προς την κατεύθυνση της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" που είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή δέματος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αποστολέα των Άδωνι Γεωργιάδη. Υπενθυμίζουμε ότι είναι και πρόεδρος της Ακαδημίας ο Λουκάς Παπαδήμος.

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο του Ευαγγελισμού. Ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, έχει τραυματισθεί ελαφρά στον θώρακα, στην κοιλιακή χώρα και στα κάτω άκρα. Έχει και εισπνευστικό έγκαυμα, που φαίνεται ότι προκλήθηκε από την εκρηκτική ύλη που περιείχε ο φάκελος.

Ένα περιπολικό έφτασε πρώτο στην οδό Μάρνη λίγα λεπτά μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου. Οι αστυνομικοί είδαν καπνούς να βγαίνουν από το αυτοκίνητο, ενώ ήταν έντονη η μυρωδιά της πυρίτιδας. Αυτό που τους προκάλεσε εντύπωση ήταν ένα βαθούλωμα στην πόρτα του οδηγού, το οποίο οι αρχές ερευνούν από τι προήλθε.

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι την Ομόνοια, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το αυτοκίνητο του Λ. Παπαδήμου, καθώς και το συνοδευτικό, παραμένουν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητό του έναν φάκελο, που ήταν παγιδευμένος, με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη και να τραυματιστούν τόσο ο ίδιος, όσο και ο οδηγός του, στη συμβολή των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια και διακομίζεται στον "Ευαγγελισμό", όπως και ο οδηγός του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο αυτοκίνητο επέβαινε και τρίτο άτομο, που επίσης έχει τραυματιστεί.

Πανικός επικρατεί αυτήν την ώρα στο σημείο.

Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν.

Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε έναν φάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική περίμενε ένα τέτοιο χτύπημα αλλά...

18. 48: Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι η ζωή τόσο του ιδίου του κ.Παπαδήμου, όσο και του οδηγού του και του συνοδού του δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.

19.03: Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει τραυματισθεί στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει εκδορές.

19.06: Ο κ.Παπαδήμος φέρει δερματικές εκδορές στο στήθος και την κοιλιά- Είναι εκτός κινδύνου, αλλά προληπτικά νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύονται τόσο ο Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο οδηγός και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του, έχουν μεταβεί ήδη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ενημερώνει τα μέλη της κυβέρνησης για την κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την τρομοκρατική επίθεση. Αναμένεται επίσημη τοποθέτηση από το Μέγαρο Μαξίμου....

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε έναν φάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του. Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν. Άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη με κορυφαίο το φάκελο προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τότε, οι Πυρήνες είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε άλλη, εκτενής, πράγμα που έως τώρα δεν έχει γίνει. «Ορφανή» από πλευράς ανάληψης της ευθύνης παραμένει και η βόμβα στην οδό Σανταρόζα, σε υποκατάστημα της Eurobank. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε προκήρυξη κρατούσε την Αντιτρομοκρατική σε συναγερμό, για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=V1c_JCjn7zc


Λουκάς Παπαδήμος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ