Κόσμος

Βαριά οπλισμένοι στρατιώτες έτοιμοι για όλα στους δρόμους του Λονδίνου (εικόνες)

Λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση της Τερέζα Μέι για «κάθοδο» του στρατού στους δρόμους, οι πρώτοι στρατιώτες έκαναν την εμφάνισή τους στο Λονδίνο.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ Αρένα τη Δευτέρα, που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, η Βρετανία ζει υπό καθεστώς τρόμου. Με απόφαση της κυβέρνησης το επίπεδο συναγερμού για νέα τρομοκρατική επίθεση ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί νέα επίθεση.

Στο ίδιο πλαίσιο τρόμου, η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε να αναπτύξει στρατιώτες σε κεντρικά σημεία σε όλη τη Βρετανία, ιδίως δε στο Λονδίνο. Ετσι, οι στρατιώτες ήδη παίρνουν θέσεις στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την Ντάουνινγκ Στριτ, το Παλάτι του Γουεστμίνστερ και σε πρεσβείες.

Υπολογίζεται ότι στους δρόμους σε όλη τη Βρετανία θα βρίσκονται 984 βαριά οπλισμένοι και έτοιμοι για όλα στρατιώτες, που θα συνδράμουν τους ένοπλους αστυνομικούς που ήδη περιπολούν.

Οι πρώτες φωτογραφίες με στρατιώτες στους δρόμους είναι από το Γουεστμίνστερ, έξω από το Κοινοβούλιο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...