ΗΠΑ

Απίστευτο κι όμως… Τραμπικο: Ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε. δεν ήταν… ποτέ υποψήφιος για τη θέση

Σε μια αποκάλυψη που οδηγεί κυριολεκτικά στα... τάρταρα την αξιοπιστία της κυβέρνησης Τραμπ προέβη η Wall Street Journal, προκαλώντας αναταραχή στην Ουάσινγκτον, αλλά και στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, λοιπόν, ο φερόμενος ως υποψήφιος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε. και γνωστός ευρωσκεπτικιστής Τεντ Μάλοχ, δεν ήταν ποτέ υποψήφιος ούτε καν είχε προταθεί για τη θέση.

Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο Μάλοχ εμφανιζόταν ως ο «εκλεκτός» του Τραμπ για την εξαιρετικά λεπτή αυτή θέση, κάνοντας δηλώσεις ότι το ευρώ θα διαλυθεί και ότι οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να ζητήσουν να βγουν από την Ένωση, αλλά και δίνοντας συνεντεύξεις και ομιλίες ωσάν να ήταν ήδη στη θέση αυτή.

Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε, μετά από πολλές και έντονες πιέσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, προεξαρχούσης της «υπουργού Εξωτερικών» της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, ότι ο Μάλοχ δεν ήταν ποτέ υποψήφιος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε., ούτε είχε ποτέ εξεταστεί η υποψηφιότητά του για τη θέση.

Το ίδιο ακριβώς δήλωσε και αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ενώ ο ίδιος ο Μάλοχ είπε σε δημοσιογράφους ότι έχει ήδη δώσει δύο συνεντεύξεις για τη θέση, αν και υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ότι ακόμα δεν έχει οριστεί, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι έχει στενές σχέσεις με τον Λευκό Οίκο.

(πληροφορίες: Wall Street Journal)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...