Κόσμος

Χάος στη Βενεζουέλα: Έβαλαν φωτιά σε διαδηλωτή (εικόνες)

Οι σκηνές ωμής βίας συνεχίζονται στου δρόμους της Βενεζουέλας και ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολά Μαδούρο μέσα από την εβδομαδιαία του τηλεοπτική εκπομπή κατήγγειλε τους διαδηλωτές πως προέβησαν σε βάρβαρες πράξεις.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Μαδούρο  κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης την Κυριακή στο Καράκας, διαδηλωτές χτύπησαν και έβαλα φωτιά σε ένα άνθρωπο καθότι πίστευαν πως ήταν «τσαβίστας»,ότι  δηλαδή ήταν υποστηριχτής της κυβέρνησης. στους

«Δεν είχαμε δει ποτέ ξανά [σ.σ. στους δρόμους της χώρας] να βάζουν φωτιά σε έναν άνθρωπο, όπως κάνουν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Μαδούρο ενώ ταυτόχρονα κάλεσε σε μια «πορεία για την ειρήνη» αύριο Τρίτη.

«Ο άνθρωπος αυτός δέχθηκε χτυπήματα, σχεδόν τον λίντσαρας γιατί κάποιος φώναξε πως ήταν τσαβίστας ή γιατί κάποιος άλλος φώναξε πως τον έκλεβε», σημείωσε ο Μαδούρο.

Ο άντρας, 21 ετών, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Καράκας και φέρει εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού σχεδόν σε όλο του το σώμα.

Από την 1 η Απριλίου ολόκληρη η… Βενεζουέλα είναι στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία του Μαδούρο καθώς και των αντισυνταγματικών του αποφάσεων αναφορικά στην αναθεώρηση του συντάγματος, αλλά και στις δικαστικές εξουσίες. Οι νεκροί από τις διαδηλώσεις έχουν φτάσει τα 50 άτομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ