Αρχείο

Φόβοι ότι ο μελλοθάνατος και με ψυχολογία στο ναδίρ Ρ.Τ.Ερντογάν θα διατάξει επίθεση μέσα στο καλοκαίρι: O Ν.Αναστασιάδης απευθύνει μήνυμα και καλεί τον Β.Πούτιν να βοηθήσει

Άσχημα είναι τα πράγματα στην Κύπρο από την πρόθεση του Σουλτάνου Ερντογάν να «χτυπήσει» πλέον στα ίσια ενώ προκαλεί καθημερινά σε ολόκληρη την θαλάσσια έκταση της κυπριακής ΑΟΖ με την έκδοση ΝΟΤΑΜ αλλά και διάφορες άλλες ενέργειες . To σκηνικό επιβαρύνεται περαιτέρω και από τις πληροφορίες που υπάρχουν για την κατάσταση υγείας του Ρ.Τ.Ερντογάν που όπως λένε πολλοί χρειάζεται πλέον και ψυχίατρο. Πριν λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να απαγορευτεί η χρησιμοποίηση της λέξης “αρένα” στις ονομασίες των τουρκικών γηπέδων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν όρο που δεν προέρχεται από την τουρκική γλώσσα και επιπλέον παραπέμπει στις συγκρούσεις των μονομάχων με άγρια θηρία.

“Είμαι κατά της αρένας. Ξέρετε τι έκαναν στις αρένες στο παρελθόν; Άνθρωποι διαμελίζονταν από ζώα” είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια μιας τελετής απονομής των πτυχίων σε σπουδαστές θρησκευτικών σχολών. “Έδωσα οδηγίες στο υπουργείο (Αθλητισμού) να καταργηθεί η λέξη αρένα από τις ονομασίες των σταδίων”, πρόσθεσε.

Οπως γίνεται κατανοητό, ένας μελλοθάνατος που δεν έχει τίποτα να χάσει είναι ακόμη πιο επικίνδυνος.

Ο Κύπριος πρόεδρος φοβάται ότι η Κύπρος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκτός της Ελλάδος δεν θα έχει άλλον «σοβαρό» υποστηριχτή για την δημιουργία ενός «τείχους αναχαίτισης» των τουρκικών προκλήσεων .   

Για αυτό και απευθύνεται εμμέσως στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν  δια μέσου του ρωσικού ΜΜΕ ότι τα πράγματα «δεν πάνε καθόλου καλά» και το καλοκαίρι θα είναι «καυτό και επικίνδυνο» για αυτό απαιτείται η στενή παρουσία του ρωσικού στόλου Μεσογείου.   

«Οι επιθετικές πολιτικές της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με τις έρευνες και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου περιπλέκουν περαιτέρω τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού», ανέφερε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι  οι ενέργειες της Τουρκίας δεν θα σταματήσουν το νησί από το να επιδιώκει την υλοποίηση της ατζέντας του και από το να τιμήσει τις συμφωνίες που έγιναν με τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, στις οποίες δόθηκε άδεια για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν έξι ημέρες οι «κουτοπόνηροι» Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ ακυρώνοντας άλλη  ΝΟΤΑΜ  που είχαν εκδώσει οι Κυπριακές Αρχές για ασκήσεις που πραγματοποιούσε η ρωσική αρμάδα που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, και στην ουσία εκτέθηκαν στους  «φίλους»  Ρώσους , σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο που έτσι τους αναφέρει .

Μόνο που δεν υπάρχει καμία φιλία και καμία επαφή απλά μια συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν . Τελευταίο επεισόδιο είναι η άρνηση εισαγωγής από τους «φίλους» Τούρκους,  ρωσικών σιτηρών παρά τις δεσμεύσεις τους προς τους Ρώσους.  

Υπενθυμίζουμε ότι η ρωσική αρμάδα συμμετέχει ενεργά στον αγώνα εναντίον του ISIS και συγχρόνως με την παρουσία της στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί την αιχμή του δόρατος της προσπάθειας της Ρωσίας να αποκαταστήσει την επιρροή της στην περιοχή μετά από δυο δεκαετίες.

Ο Κύριος Πρόεδρος τόνισε  επίσης το ρόλο των μονίμων μελών του Συμβουίου Ασφαλείας των ΗΕ, τα οποία και μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην εξεύρεση λύσης στο θέμα της ασφάλειας, όπως είπε.

«Δεν γνωρίζω εάν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θέλουν να εμπλακούν (στις συνομιλίες της Γενεύης)  γιατί είναι μια πρωτοβουλία κυπριακής ιδιοκτησίας. ... Αλλά ασφαλώς μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην εξεύρεση λύσης στο θέμα της ασφάλειας», ανέφερε.

Μόνο που όπως έχει αποδείξει ο ΟΗΕ είναι ένας οργανισμός που ενεργεί αστραπιαία και δυναμικά μόνο όταν διακυβεύονται τα αμερικανικά συμφέροντα όπως έγινε στο Ιράκ δύο φορές ( 1991-2003) και στην Σερβία(1999).

Πουθενά αλλού ο οργανισμός δεν έχει επιβάλει τις αποφάσεις του όπως αυτή ειδικά  για την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο από το 1974.  

Η Ρωσία μπορεί πραγματικά να διαδραματίσει ένα θετικό ρόλο τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα αλλά το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ απαγορεύουν ακόμα και τις διεθνείς επαφές Ελλήνων με Ρώσους αξιωματούχους .

Η σχέση του ελληνισμού με τις παραδοσιακά ομόδοξες χώρες αποτελεί  πάντα την πιο σίγουρη επιλογή για συμμαχίες στον διεθνή χώρο , με παράλληλη ενίσχυση των ελληνικών και κυπριακών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή η κατεύθυνση όμως ως γραμμή πολιτικής με γνώμονα το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την άμεση έξοδο από οργανισμούς όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα,  και  την «οικουμενικού τύπου» διακυβέρνηση που έρχεται σε αντίθεση με τα κράτη έθνη.

Έρχεται πόλεμος ή τουλάχιστον σφοδρή σύγκρουση Ελλήνων και Τούρκων για τα πετρέλαια του Αιγαίου για τα οποία το 2010 σε μυστική σύσκεψη Τούρκοι στρατηγοί είπαν ότι αξίζει ακόμη και  πόλεμος με την Ελλάδα. 

Οφείλουμε  ως Έλληνες να ορθώσουμε ανάστημα τώρα αυτήν ειδικά την περίοδο που όλοι "σκύβουν" ,   και να δράσουμε όπως το 1940 αλλιώς η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί μας.    

http://https://www.youtube.com/watch?v=hIeBCeseIgc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ