Κοινωνία

Το πτώμα ενός διαβόητου serial killer του 19ου αιώνα ξεθάβεται και να γιατί

Η οικογένεια του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ κέρδισε μόλις μια δικαστική μάχη για την εκταφή της σορού του φονικού της προγόνου.

Τα τρισέγγονα λοιπόν του δρος H.H. Holmes ζήτησαν την εκταφή του πτώματός του για να βάλουν ένα τέλος στις φήμες ότι ο serial killer είχε δραπετεύσει πριν από την εκτέλεσή του.

Η Μητρόπολη της Φιλαδέλφειας, στην οποία ανήκει το κοιμητήριο, επιβεβαίωσε ότι η εκταφή θα λάβει τελικά χώρα, αν και δεν είναι ακόμα σαφές αν έχουν αρχίσει οι διαδικασίες.

Ο Herman Webster Mudgett, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του H.H. Holmes, ήταν ένας από τους κατά συρροή δολοφόνους της σύγχρονης εποχής με ιδιαιτέρως καταγεγραμμένη και αναλυμένη ιστορία.

Του αποδίδονται οι θάνατοι περισσότερων από 200 ανθρώπων, αν και ο πραγματικός αριθμός αποτελεί αντικείμενο διαμάχης. Ο φονιάς σκότωνε τα θύματά του στο πανδοχείο που διατηρούσε, το οποίο απέκτησε το παρατσούκλι «Κάστρο Δολοφονίας», μιας και είχε τυφλά δωμάτια, δαιδαλώδεις διαδρόμους που δεν οδηγούσαν πουθενά και σκάλες που κατέληγαν σε αδιέξοδο.

Μόλις ολοκλήρωσε το ξενοδοχείο της φρίκης, άρχισε να παρασύρει ανυποψίαστες γυναίκες στο κρησφύγετό του. Οι περισσότερες, όπως λέγεται, δεν ξαναβγήκαν ποτέ από κει μέσα.

Μόλις ολοκλήρωνε μάλιστα το φρικιαστικό του έργο, που περιλάμβανε βιασμούς και ανείπωτα βασανιστήρια, έκαιγε τα πτώματα ή αντιθέτως πουλούσε τους σκελετούς τους σε ιατρικές σχολές.

Κάποια στιγμή σκότωσε ωστόσο τον συνέταιρό του και πιάστηκε τελικά, κάτι που θα οδηγούσε στον απαγχονισμό του το 1896. Δημόσιο απαγχονισμό φυσικά, στον οποίο είπε μάλιστα στον δήμιό του να πάρει τον χρόνο του. Χρειάστηκαν περισσότερα από 15 λεπτά για να αφήσει την τελευταία του πνοή στην αγχόνη.

Παρά το γεγονός όμως ότι υπήρχαν πάμπολλοι αυτόπτες μάρτυρες, δημοσιογράφοι και τα αρχεία της φυλακής, οι φήμες έδιναν και έπαιρναν από την πρώτη στιγμή ότι είχε καταφέρει κάπως να γλιτώσει από την εκτέλεσή του, καθώς κάποιος άλλος λεγόταν πως είχε δεχτεί να πάρει τη θέση του.

Οι απόγονοί του ψάχνουν σήμερα να καταλαγιάσουν τη φήμη που επιμένει, καθαρίζοντας συνάμα το οικογενειακό τους όνομα…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...