Οπλικά συστήματα

Στο φουλ δουλεύουν οι τουρκικές μηχανές: Tαχεία ναυπήγηση και δεύτερου αποβατικού πλοίου μετά το Bayraktar – Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ετοιμάζουν απόβαση...

Ετοιμάζουν πυρετωδώς οι Τούρκοι τον αποβατικό τους στόλο ελέω ενδεχόμενων εξελίξεων από το καλοκαίρι και μετά στην περιοχή του Αιγαίου με την ταχεία ναυπήγηση και του δεύτερου αποβατικού πλοίου με το όνομα Sancaktar, το οποίο θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο, κάνοντας πλέον φανερές τις προθέσεις τους στην περιοχή μας  .

Επίσημα πλέον φέρονται να διεκδικούν 17 νησιά και πολλές νησίδες και όλα δείχνουν ότι κινούνται πρόσω ολοταχώς για την υλοποίηση  του σχεδίου τους έχοντας πάρει φόρα από τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε Ιράκ και Συρία.    

Προχθές παρουσιάστηκε επίσημα σε ειδική τελετή η επιχειρησιακή  ένταξη στην δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού του πρώτου από τα δύο  αποβατικών πλοίων  (LST) με το όνομα  TCG Bayraktar, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων θαλάσσιων δοκιμών .

Όλα τα σύγχρονα συστήματα μάχης του τουρκικού αποβατικού πλοίου κατασκευάστηκαν από την κρατική εταιρεία Havelsan. Πρόκειται για τα συστήματα ελέγχου και διαχείρισης μάχης, με την διαδικασία λήψης εγγύησης και προσωρινής παραλαβής οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Το αποβατικό σκάφος Bayraktar μπορεί να μεταφέρει 1200 τόνους φορτίου, 40 τεθωρακισμένα οχήματα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 600 στρατιώτες ή 20 άρματα μάχης .

Το δεύτερο αποβατικό πλοίο με το όνομα  «Sancaktar» θα πέσει στο νερό, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο  με την ολοκλήρωση της δοκιμής αποδοχής του τον Οκτώβριο του 2017,  οπότε και έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί επίσημα στο τουρκικό Ναυτικό.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, υπέγραψε τη σύμβαση το 2011 για την κατασκευή δύο μεγάλων αμφίβιων-αποβατικών  πλοίων καλύπτοντας τις άμεσες  ανάγκες .

Το πλοία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονους αισθητήρες και όπλα στο πλαίσιο του σχεδίου ενώ διαθέτουν σύστημα μάχης (SYS) σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την Havelsan.

Στο δεύτερο υπό κατασκευή  πλοίο θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και θαλάσσιες δοκιμές για να δοθεί στην συνέχεια το πράσινο φως για την ένταξη του στο τουρκικό ναυτικό. 

Το μήκος του είναι 139 μέτρα , το πλάτος 19,60 μέτρα και είναι χωρητικότητας 7254 τόνων , Μεταφέρει  200 tόνους φορτίου , αρκετά άρματα μάχης ( περίπου 20) , τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα θωρακισμένα οχήματα .

Διαθέτει αυτονομία  για 30 ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό και μπορεί να διανύσει  πάνω από 5.000 ναυτικά μίλια.

Περιλαμβάνει ως πλήρωμα:  12 αξιωματικούς, 51 υπαξιωματικούς, και 66 ναύτες, ενώ ο οπλισμός του αποτελείται από 2 πυροβόλα Oto Melara των 40mm μονής κάνης, 2 MK15 Phalanx CIWS, και 2 πολυβόλα σε σταθεροποιημένο τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο.

Τα πλοία θα έχουν ένα ραντάρ έρευνας αέρος / επιφάνειας Smart Mk2 3D (το οποίο δεν είναι κάτι συνηθισμένο για ένα αμφίβιο πλοίο) 2 AselFLIR 300D EO πυργίσκους θερμικής κάμερας, λέιζερ κα.

Υπενθυμίζουμε ότι ένα μεγάλης χωρητικότητας αποβατικό πλοίο συν δύο μικρότερα ανήκουν πλέον στην δύναμη των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο και οι «Κασσάνδρες» φωνάζουν για λίαν άσχημες εξελίξεις και εκεί μετά το Αιγαίο πέλαγος με την ιδιαίτερα αυξημένη αεροπορική παρουσία της τουρκικής αεροπορίας.

Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους.

Μέρος αυτών των σχεδιασμών είναι και η ένταξη στο πολεμικό ναυτικό των κατεχομένων στην Κύπρο του αποβατικού πλοίου TCG Ertuğrul,

Το αποβατικό αυτό πλοίο TCG Ertuğrul (L-401), ανήκε στο τουρκικό ναυτικό έχοντας 44 χρόνια υπηρεσίας κατέπλευσε σε τουρκική βάση στα κατεχόμενα στις 30 Μαρτίου 2017.

Το αποβατικό είχε πρωτύτερα το όνομα USS WINDHAM COUNTY και ανήκε στο αμερικανικό ναυτικό κάνοντας το ντεμπούτο του στις 14 Δεκ 1954. Παραδόθηκε στο τουρκικό ναυτικό στην Ιαπωνία στις 1 Ιουνίου, 1973 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Γιοκοσούκα .

Διαθέτει ταχύτητα 15 κόμβων, έχει 117 μέτρα μήκος και 17 μέτρα πλάτος και υπηρετούν σε αυτό 12 αξιωματικοί 11 υπαξιωματικοί και 46 ναύτες .

Το σκάφος αυτό μπορεί να μεταφέρει φορτία 60 τόνων και 180 στρατιώτες και η ανώτατη ταχύτητά τους είναι 10 κόμβοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές