Ρωσία

Ρωσικά πολεμικά πλοία με 2.500 Spetsnaz, «Alpha» και «Vympel» αναπτύχθηκαν από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Κρήτη - Στόχος οι πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Αιφνιδιαστικά ξεκίνησε από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την  Μεσόγειο πολεμικές ασκήσεις ο ρωσικός στόλος της περιοχής πραγματοποιώντας και σενάρια ναυτικού πολέμου εναντίον μονάδων επιφανείας για πρώτη φορά. Ακριβώς κάτω από την Κρήτη στην περιοχή που δείχνει ο χάρτης βρίσκονται οι ολοκαίνουριες ρωσικές φρεγάτες τελευταίας τεχνολογίας Project 11356, «Admiral Grigorovich,» και «Admiral Essen» και το υποβρύχιο τύπου 636.3 «Krasnodar», εξοπλισμένα με πυραύλους Caliber-NK», «Caliber-PL». Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλο το πλούσιο υλικό που συνέλεξε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ από την κολοσσιαία άσκηση.

Ο ρωσικός Στόλος βρίσκεται ακριβώς στην περιοχή στις ανατολικές ακτές της Λιβύης, στο Tobruk, όπου με την NOTAM A0039 / 17 ανακοίνωσε ότι θα λάβουν χώρα ασκήσεις με πραγματικά πυρά από το Ρωσικό Ναυτικό. Μια απλή παρατήρηση στον χάρτη φαίνεται ότι η Μόσχα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ισχύος στην Μεσόγειο απέναντι στο ΝΑΤΟ.

 

Πρόκειται για ρωσικές κινήσεις που προμηνύουν νέες καταιγιστικού τύπου εξελίξεις στο άξονα Κριμαία –Στενά- Αιγαίο- Κύπρο- Συρία- Αίγυπτο με την τελευταία να έχει ήδη στοχοποιηθεί από τους ισλαμιστές τρομοκράτες  .    

Την είδηση επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους  ο εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας Αντιπλοίαρχος  Vyacheslav Trukhachev.

«Μετά τα πρώτα στάδια δημιουργίας νηοπομπής για την οργάνωση της συλλογικής αντιαεροπορικής άμυνας και αποτελεσματικότερης αντίδρασης σε απειλές  ανθυποβρυχιακού πολέμου, πέντε πολεμικά πλοία σε δύο ομάδες  πραγματοποιούν ασκήσεις προσβολής εχθρικών πλοίων καθώς και σενάρια πυρηνικού, χημικού και βιολογικού πολέμου »,  δήλωσε ο Trukhachev.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο εντολής του διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και παρουσία του  αναπληρωτή διοικητή Valery Kulikov πραγματοποιούνται ασκήσεις που αφορούν σενάρια τακτικού στόχου εναντίον πλοίων επιφανείας σε μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή.

Την  ίδια στιγμή στην Κριμαία 2500 χιλιάδες κομάντος συμπεριλαμβανομένων των μελών  των ομάδων «Alpha» και «Vympel», ξεκίνησαν μαζικές ασκήσεις προστασίας των πλατφορμών άντλησης πετρελαίου αλλά και αποτροπής εξεγέρσεων στην χερσόνησο αυτή.

Στην Κριμαία οι κάτοικοι της χερσονήσου  έμειναν έκπληκτοι από την εμφάνιση στους δρόμους της,  ασυνήθιστων θωρακισμένων οχημάτων με άκρως φουτουριστικό σχέδιο . Ήταν τα θωρακισμένα τροχοφόρα «Falkatus» των ρωσικών  ειδικών δυνάμεων με το κωδικό όνομα  «τιμωρός».

Τα τροχοφόρα ήλθαν στην Κριμαία για να συμμετάσχουν στην άσκηση ρωσικών ειδικών δυνάμεων .

Περισσότεροι από 2 χιλιάδες Ρώσοι κομάντος μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι ομάδες «Alpha» και «Vympel», από όλη τη Ρωσία στην άσκηση με την κωδική ονομασία «Squirt».

Η πρώτη ημέρα της άσκησης πραγματοποιήθηκε με σενάρια αποτροπής επιθέσεων από εχθρικές δυνάμεις σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου καθώς και σε  εγκαταστάσεις αποθήκευσης  με την χρήση όπλων με κάμερες.

Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες συμμετείχαν στην  ασυνήθιστη «άσκηση»  και σεναρίου αναχαίτισης εισβολέων σε θαλάσσια πλατφόρμα στο  Derrick στη Μαύρη Θάλασσα.

Η επέμβαση των δυνάμεων πραγματοποιήθηκε με ρίψη αλεξιπτώτου στον  αέρα και υποβρυχίως στην  θάλασσα  ταυτόχρονα.

Μερικοί από τους επίλεκτους άνδρες μετέβησαν στον σημείο «συμπλοκής με τον εχθρό» αθέατοι με ειδικά υποβρύχια κάτω από το νερό. Οι υπόλοιποι «έπεσαν» με αλεξίπτωτα από ελικόπτερα που έχουν ενσωματωμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου  Mi-8AMTSh «Terminator».

Θα πρέπει να σημειωθεί στις ασκήσεις έγινε χρήση όλου του σύγχρονου ρωσικού στρατιωτικού «ειδικού» εξοπλισμού  σε μια πρόβα τζενεράλε.

Επίσης από τα νέα  όπλα αναφέρθηκαν τα νεότερο δείγματα όπλων που προορίζονται για ειδικές μονάδες. Ειδικότερα, τα αυτόματα τυφέκια AK-103 και ΑΑ-104, οι αθόρυβες καραμπίνες CP και τα πιστόλια Yarigina 3Μ.

Τα σενάρια αποτροπής επιθέσεων από δυνάμεις  των ειδικών επιχειρήσεων σε εξέδρες άντλησης πετρελαίου στη Ρωσία δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Παρά  ότι η χώρα  έχει τεράστια αποθέματα πετρελαίου, περιστατικό με επίθεση σε  εξέδρα άντλησης πετρελαίου από τρομοκράτες δεν έχει  συμβεί ακόμη αλλά οι αρχές έχουν "πληροφορίες" ότι κάτι τέτοιο επίκειται και για αυτό παίρνουν μέτρα.   

Μετά την ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία , το πρόβλημα αυτό έχει γίνει πιο επιτακτικό. Κατά το σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η Κριμαία ήταν ανεξάρτητη, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε την εθνικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων που ανήκαν στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ενέπιπτε και  η εταιρεία  «Chornomornaftohaz».

Μετά το δημοψήφισμα και την πλήρη ενσωμάτωση της χερσονήσου, όλες οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου τέθηκαν υπό τη δικαιοδοσία της Ρωσίας .

«Αλλά στο Κίεβο διαφωνούν . Το ουκρανικό ναυτικό  περιοδικά προσπαθεί  να προσεγγίσει τις εξέδρες με πολεμικά πλοία ενώ  απειλεί και με βίαιη κατάληψη», αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος.

Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν  πυρά μικρών όπλων από παράνομες  ομάδες , και έτσι  ο ρωσικός στρατός αποφάσισε να εξασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση του Κιέβου διεξάγει τακτικά ασκήσεις με πεζοναύτες στην παράκτια ζώνη, η οποία αποτελεί περιοχή που έχουν συγκεντρωθεί   χιλιάδες μισθοφόροι οι οποίοι προετοιμάζονται για την κατάληψη των πετρελαϊκών εξεδρών της Κριμαίας, τονίζουν Ρώσοι ειδικοί .

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και τα προβλήματα με τους Τάταρους της Κριμαίας και την βοήθεια που δίνει σε αυτούς η Άγκυρα.

Αυτό όμως που είναι σαφές είναι ότι από την Κριμαία , τα στενά , το Αιγαίο ,  την Κύπρο μέχρι την  Συρία και την Αίγυπτο πλέον ….όλα είναι πιθανά…όλα.

https://www.youtube.com/watch?v=g53n20jBNAMhttps://www.youtube.com/watch?v=8UlZtbb3pRE

 

https://youtu.be/C80CiMK6M4U

https://www.youtube.com/watch?v=JRb0wU6Iz9Uhttps://twitter.com/LetchikSnayper/status/868439082061443072

https://twitter.com/LetchikSnayper/status/868442340519751681

https://twitter.com/LetchikSnayper/status/868447851877150721

https://twitter.com/LetchikSnayper/status/868451606907543553

https://twitter.com/LetchikSnayper/status/868458496991399937

https://twitter.com/LetchikSnayper/status/868462841027801089

https://twitter.com/LetchikSnayper/status/868464994022825984

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...