Κόσμος

Ποιοι γνωστοί ηγέτες, πριν από κρίσιμες αποφάσεις συμβουλεύονταν...«μάγισσες και χαρτορίχτρες»

Ένας πρωθυπουργός ή ένας Πρόεδρος χώρας δε συμβουλεύεται μόνο το στενό επιτελείο του όταν έχει να πάρει σοβαρές αποφάσεις.

Όπως έχει δείξει η ιστορία, πολλοί πολιτικοί καταφεύγουν σε μάλλον ασυνήθιστους συμβουλάτορες που επιστρατεύουν χαρτιά, άστρα, καφέδες και μπάλες για τους πουν τι να κάνουν.

Η αστρολόγος του Μιτεράν

Στο τέλος της θητείας του ως πρόεδρος της Γαλλίας, ο Φρανσουά Μιτεράν συμβουλευόταν την αστρολόγο Ελίζαμπεθ Τεισιέρ. Η ίδια είχε επιβεβαιώσει ότι ο πρόεδρος την συμβουλευόταν συγκεκριμένα κατά την περίοδο του Πολέμου στον Κόλπο και κατά το πραξικόπημα στη Μόσχα το 1991. Ο Μιτεράν τη ρωτούσε ποια ημέρα θα ήταν πιο ευνοϊκή για να επέμβει δημόσια.

Η  οπτασία του Τζορτζ Ουάσινγκτον

Όταν ήταν νέος ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ είδε μπροστά του την οπτασία μιας μυστηριώδους γυναίκας η οποία του αποκάλυψε τη μοίρα της χώρας του. Του μίλησε όχι μόνο για τον πόλεμο της ανεξαρτησίας, αλλά και για τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Το  μέντιουμ του Ρόναλντ Ρέιγκαν

Ο Ρόναλντ και η Νάνσι Ρέιγκαν έδειχναν ενδιαφέρον για τη μεταφυσική. Η γυναίκα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ συμβουλευόταν το μέντιουμ Joan Quigley σχεδόν κάθε ημέρα όλα τα χρόνια που ήταν στον Λευκό Οίκο. Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρέιγκαν το ζευγάρι άρχισε να τη συμβουλεύεται μαζί και η ατζέντα του προέδρου προγραμματιζόταν ανάλογα με το εάν ήταν ευνοϊκή ημέρα ή όχι για τον πρόεδρο.

Ο θεραπευτής του Τσάρου

Μετά από μια ζωή ως περιπλανόμενος, ο Ρασπούτιν βρέθηκε να κατέχει μια σημαντική θέση στην αυλή του τσάρου Νικόλαου Β', στις αρχές του 20ου αιώνα. Είχε αναλάβει τη φροντίδα της υγείας της οικογένειας, εφαρμόζοντας τις γνώσεις υπνωτισμού που είχε καθώς και διάφορα βότανα παραδοσιακά της Σιβηρίας. Ο σατανικός Ρασπούτιν δολοφονήθηκε το 1916 και εννέα μήνες αργότερα επικράτησε η ρωσική επανάσταση.

Ο καρδινάλιος που θα γινόταν βασιλιάς

Έγινε καρδινάλιος χωρίς ποτέ να είναι παπάς, ο καρδινάλιος Μαζαρίν δεν ήταν απλώς σύμβουλος του βασιλιά της Γαλλίας κατά τον 17ο αιώνα. Ουσιαστικά κρατούσε στα χέρια του την τύχη της χώρας επί 18 χρόνια όταν ο Λουδοβίκος ο 14ος ήταν πολύ νέος για να διαδεχθεί τον πατέρα του, τον Λουδοβίκο τον 13ο. Κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία και να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας κατά τον 17ο αιώνα.

Το  μέντιουμ του Ναπολέοντα

Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, η χαρτομάντης Anne-Marie Lenormand φυλακίστηκε επειδή είχε προβλέψει το θάνατο του Λουδοβίκου του 16ου. Αργότερα η Ιωσηφίνα, η γυναίκα του Ναπολέοντα τη συμβουλευόταν συχνά. Η δεσποινίς Lenormand ισχυριζόταν ότι μπορούσε να διαβάσει τα ταρό, τον καφέ και τα... σπασμένα αυγά. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Ναπολέοντα να τη στείλει πάλι στη φυλακή όταν έκανε αρνητικές προβλέψεις που πρόσβαλαν τον Γάλλο αυτοκράτορα.

Ο μαγος της Τερέζα Μέι

Πριν γίνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, η Τερέζα Μέι είχε γνωρίσει τον μάγο Uri Geller. Την εποχή που ήταν υπουργός εσωτερικών, ο γνωστός μάγος της λύγισε ένα κουτάλι από απόσταση και προέβλεψε επίσης ότι η Μέι θα γινόταν μια μέρα πρωθυπουργός. Ο ίδιος επίσης ισχυρίζεται ότι τον είχε προσλάβει η CIA για να επηρεάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη.

Το  μέντιουμ του Νίξον...

Ο Ρίτσαρντ Νίξον δεν κατασκόπευε απλώς τους αντιπάλους του στα περίφημα κτίρια του Watergate, αλλά συμβουλευόταν και μέντιουμ. Το 1971, ο Νίξον συναντήθηκε με την Jeane Dixon, η οποία είχε προβλέψει μια τρομοκρατική επίθεση την επόμενη χρονιά. Στην πραγματικότητα, το τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στο Μόναχο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 1972. Η Jeane Dixon είχε προβλέψει ότι το δεύτερο παιδί του Πιερ Έλιοτ και της Μ. Τριντό θα ήταν κορίτσι. Ωστόσο το 1973 ο μικρός Αλεξάντρ ήρθε να προστεθεί ως νέο μέλος στην γνωστή οικογένεια. Πριν λίγα χρόνια, η Dixon είχε προβλέψει επίσης ότι οι Ρώσοι θα ήταν εκείνοι που θα πατήσουν πρώτοι στη Σελήνη...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης