Κόσμος

Κλιμακώνει τις πολεμικές προετοιμασίες η Τουρκία: Η 1η τουρκική ταξιαρχία καταδρομών της εισβολής του Αττίλα σε αεραποβατικές επιχειρήσεις με στόχο Κύπρο και Αιγαίο!

Σε πλήρη πολεμική έγερση θα τεθεί  η επίλεκτη  τουρκική  1η Ταξιαρχία καταδρομών από την Καισάρεια με την ευκαιρία της άσκησης με την ονομασία «Erciyes-2017» κατά την οποία θα εκτελεστεί πλήθος σεναρίων και ασκήσεων από  Τούρκους και καταριανούς .  

Η ταξιαρχία αυτή συμμετείχε στην «ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου» (όπως ονομάζουν οι νέο-οθωμανοί την αιματοβαμμένη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο), και είναι πανέτοιμη για να δράσει οπουδήποτε απαιτηθεί, αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης της ταξιαρχίας.

Ο αρχηγός του Επιτελείου, Χερσαίων Δυνάμεων συνεχάρη την διοίκηση και το επιτελείο της  ταξιαρχίας σχετικά με την εναέρια ικανότητα του σχηματισμού οπουδήποτε απαιτήσουν οι συνθήκες ως προεόρτια της άσκησης με την επωνυμία Erciyes-2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί από αύριο.

https://youtu.be/eISeP_nNBvM

Η διήμερη άσκηση της 1ης τουρκικής Ταξιαρχία καταδρομών θα πραγματοποιηθεί  3-4 Μαΐου σε άγνωστη περιοχή και για πρώτη φορά φέτος και με τη συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ.

Ο σκοπός της άσκησης είναι το σενάριο εναέριας απόβασης σε άγνωστη περιοχή που έχει καταληφθεί από τον "εχθρό"  με σκοπό την εξουδετέρωση και την εξάλειψη του.

"Θα εκτελεστούν  ασκήσεις από όλα τα κλιμάκια διοίκησης του επιπέδου της  ταξιαρχίας, ενώ οι μονάδες θα  αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε διάφορές αποστολές μάχης , σε συνδυασμό με τα μέσα  που συμμετέχουν στην άσκηση,  προσπαθώντας να βελτιώσουν την ικανότητά τους  να καταπολεμήσουν το «εχθρό» σε συνδυασμό με την βοήθεια  συμμαχικών  χωρών όπως το Κατάρ", καταλήγει το τουρκικό υπουργείο άμυνας.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν 4 ελικόπτερα γενικής χρήσης, διαφόρων τύπων,  4  μεταφορικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ και 4   C-130 της τουρκικής και πλήθος επίλεκτων στρατιωτών.

 

https://youtu.be/IW_Q3NGfexE

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται καθαρά για αεραποβατικού τύπου επιχείρηση  όπως αυτή που έγινε το  1974 στην μαρτυρική Κύπρο , η οποία θα έχει την συνδρομή των Καταριανών με τους οποίους ασκήθηκαν αρκετές φορές παλαιότερα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα πλαίσια συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας.

Οι Καταριανοί παραμένουν φίλοι και σύμμαχοι της Τουρκίας στα πλαίσια του κυοφορούμενου «αραβικού ΝΑΤΟ» το οποίο θα αντικαταστήσει σε λίγο διάστημα το ΝΑΤΟ και στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι ετοιμάζονται  να εισέλθουν.

Οι ασκήσεις της 1ης ταξιαρχίας κομάντο έχουν σαφή σχέση σαφώς με την  δημιουργία του νέου  αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την ισραηλινή αποκλειστική οικονομική ζώνη προς την Τουρκία , δια μέσου κυπριακής ΑΟΖ , κάτι για το οποίο αντιδρά σφόδρα  η Λευκωσία.

Όλες μα όλες οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις ανταποκρίνονται σε πραγματικά σενάρια που αφορούν επιδιώξεις της Άγκυρας,  και δεν υλοποιούνται " για τα μάτια του κόσμου", αυτό ας το κρατήσουμε ειδικά τώρα που  οι Τούρκοι ετοιμάζουν σωρηδόν αποβατικά, ελικόπτερα , μη επανδρωμένα αεροχήματα, και επίλεκτο προσωπικό ..για κάτι "μεγάλο και πολύ σημαντικό".   

Ο ίδιος ο  Ερντογάν έχει δηλώσει άλλωστε  ότι εάν και εφόσον οι Κύπριοι ξεκινήσουν έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, τον Ιούνιο  για την αναζήτηση υδρογονάνθρακα  «εμείς θα επέμβουμε»…και σαφώς το εννοεί.  

Γι’ αυτό το θέμα παίζεται όμως ένα πολύ μεγάλο παιγνίδι συμφερόντων που εμπλέκει πολλούς και διάφορους παράγοντας.

Στη μέση αυτού του παιγνιδιού, βεβαίως, βρίσκεται η Τουρκία, από τα όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες εξ αφορμής της απομάκρυνσης του Μάικλ Φλιν από τη θέση του συμβούλου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας στην κυβέρνηση Τραμπ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εντολή στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να «προετοιμαστούν» να εκτελέσουν ενδεχομένως ακόμη και σενάριο « στρατιωτικής επέμβασης». Άλλωστε πριν μερικές ημέρες η Άγκυρα δώρισε ένα μεγάλο αποβατικό και δύο μικρότερα στις κατεχόμενες δυνάμεις , ενώ « ακούγεται» η ενίσχυση τους με Τούρκους κομάντος.

Πρόκειται για το τουρκικό  σενάριο που απευθύνεται σε Ελλάδα και Κύπρο αυτό το καλοκαίρι με το οποίο  η χώρα μας θα είναι «απασχολημένοι» με την εισβολή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων , ενώ η Κύπρος θα «στοχοποιηθεί» για μία ακόμη φορά από τον τουρκικό στρατό …και μένουμε εκεί. Η αφόρητη πίεση που δέχεται ο Τούρκος πρόεδρος θα την αντιστρέψει σε Αιγαίο και Κύπρο ικανοποιώντας τα συμφέροντα ενεργειακών κολοσσών όμως….για να μην ξεχνιόμαστε.

Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα ο Μάικλ Φλιν δεν αποχώρησε  από τη θέση του ως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας λόγω ομιλιών στη Ρωσία για τις οποίες πληρώθηκε δέκα χιλιάδες δολάρια για κάθε μία. Τα αίτια ήταν άλλα και είχαν να κάνουν με την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Τον Σεπτέμβρη του 2016 σ’ ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης πραγματοποιείται μια συνάντηση δύο Τούρκων υπουργών με τον Μάικλ Φλιν, ο οποίος τότε είχε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων την FIG (Flynn Intel Group), με βασικό αντικείμενο την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων στην Ουάσιγκτον. Στη συνάντηση εκείνη συμμετείχαν από τουρκικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας. Ο καθένας, για δικούς του λόγους και για προώθηση διαφορετικών θεμάτων, με γνώμονα το τουρκικό συμφέρον.

Το ζήτημα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 από τον Τούρκο μπίζνεσμαν  Εκίμ Αλπτεκίν, ιδιοκτήτης της Inovo BV,  ο οποίος προσέγγισε τον Φλιν για την προώθηση των τουρκικών θέσεων στις ΗΠΑ. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής εντός του Σεπτεμβρίου 2016 προετοιμάζεται  συνάντηση ανάμεσα στον Μ. Φλιν και τον Τούρκο  υπουργό Εξωτερικών .

 Στην συγκεκριμένη  συνάντηση παραβρέθηκε και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Βασικό αντικείμενο  η έκδοση του  Φετουλάχ Γκιουλέν του στην Τουρκία.

Ο Αλμπτεκίν συναντήθηκε με τον Μπίτζιαν Κάιαν "αντιπρόεδρο της εταιρείας του  Φλύν ) απαιτώντας να παρουσιάζεται η Τουρκία ως χώρα με επιτυχίες. Σε  άρθρο του Φλιν κατά παράδοξο τρόπο εκθειάζονται οι Τούρκοι ενώ ο  Γκιούλεν, είναι πλέον  ο « αρχιτρομοκράτης» με στόχο να  να διεγερθούν οι  ευαισθησίες χορδές των Αμερικανών πολιτών.

Ο Αλμπτεκίν όμως  αναζητούσε  πληροφορίες για τις σχέσεις των ΗΠΑ με  την Τουρκία για λογαριασμό ισραηλινής πετρελαϊκής εταιρείας . Δόθηκαν πολλά χρήματα ενώ τα συμφέροντα γύρω από τον αγωγό αυτόν είναι τεράστια.

 Η ουσία όμως είναι ότι η Κύπρος μας είναι στην μέση αυτών των  «αρπακτικών» και οι οιωνοί είναι δυσοίωνοι για όλους.

https://youtu.be/6eIvlDyk3O8?t=2

https://youtu.be/SiJ1l5FLO74?t=2

https://youtu.be/nPYkY3MrReM?t=1

https://youtu.be/ONEE1hdloJo?t=5

https://youtu.be/xwxkS-lXFdo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...