Εκκλησία της Ελλάδος

Εξαλλο το Ισραήλ: Σφοδρή επίθεση του εβραϊκού τύπου κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς κκ.Σεραφείμ για «αντισημιτικές δηλώσεις»

Σύμφωνα με εβραϊκό δημοσίευμα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κατηγορείται για αντισημιτική συμπεριφορά ενώ ζητείται και η παρέμβαση της εκκλησίας της Ελλάδος για αυτό το ζήτημα .  

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει : «ως Έλληνας Ορθόδοξος Επίσκοπος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς χρησιμοποίησε τη θέση του για να υλοποιήσει αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας και να δηλώσει την αντίθεσή του στη θρησκευτική «σιωνιστική» παγκόσμια κυριαρχία», αναφέρει το εβραϊκό δημοσίευμα .

Σύμφωνα  πάντα με το δημοσίευμα, η στάση του ώθησε την ηγεσία της εκκλησίας της Ελλάδος να τον αντικαταστήσει με έναν άλλο επίσκοπο στο  ταξίδι στους Αγίους τόπους το Πάσχα για την αφή του Αγίου Φωτός .

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ έριξε όλο  το φταίξιμο για την κίνηση αυτή στο Ισραήλ, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο εμπόδισε  την επίσκεψή του λόγω των δηλώσεων του ίδιου «για τα κακά του Σιωνισμού».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς φέρεται να έχει δηλώσει κατά καιρούς  ότι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός στέκεται ενάντια στον Σιωνισμό, «ειδικά ενάντια στην οργάνωση του Σιωνισμού που επιδιώκει παγκόσμια κυριαρχία».

Ο Μητροπολίτης συνεχίζει το άρθρο, κατηγορεί τους υπέρ-ορθόδοξους Εβραίους ότι χρησιμοποιώντας τη μασονία διείσδυσαν μέσα σε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου ελέγχοντας τες πλήρως.

Στο δημοσίευμα τονίζεται η αναφορά του Μητροπολίτη στα Πρωτόκολλα των Σοφών  της Σιών, από τα οποία προέρχονται πολλοί αντισημιτικοί χαρακτηρισμοί  γύρω από τις εβραϊκές προσπάθειες για παγκόσμια κυριαρχία.

Σύμφωνα με τον ορισμό του αντισημιτισμού, ο ίδιος κάνει  χρήση των συμβόλων και των εικόνων που συνδέονται με τον κλασικό αντισημιτισμό (π.χ. ισχυρισμοί περί Εβραίων που καταδικάζουν και σταυρώνουν τον Ιησού Χριστό ή σταύρωση του οποίου βαρύνει όλο το  Ισραήλ και τους Εβραίους ) , ενώ ο ίδιος μιλά αδιαμφισβήτητα συνεχώς κατά των  Εβραίων , πολύ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θα παραστεί σε δίκη εναντίον του για δηλώσεις του από το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι.

Το δε Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά, δεν μας εκπλήσσει το νέο παραλήρημα του Ορθόδοξου Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Πειραιά», ανέφερε η κοινότητα σε ανακοίνωση .

«Παρά τις σοβαρές προσπάθειές του να διαλύσει τις κατηγορίες περί  αντισημιτισμού, στα εδώ και πολλά έτη  γραπτά του αναφέρεται συνεχώς στον αντισημιτισμό ως αντι-Σιωνισμό, χρησιμοποιώντας γνωστά αντισημιτικά στερεότυπα, θεωρίες συνωμοσίας και παραδοσιακές συμπεριφορές εχθρικού τύπου για να χαρακτηριστεί όχι ως αντισημίτης αλλά ως αντι-σιωνιστής» .

«Πιστεύουμε ότι οι δηλώσεις του δεν είναι συμβατές με την ιδιότητα του Επισκόπου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μιας Εκκλησίας που ομιλεί για  αγάπη και αλληλεγγύη, ούτε με το καθεστώς ενός κρατικού αξιωματούχου που υποχρεούται να παραμείνει πιστός στο Σύνταγμα και τους νόμους του  ελληνικού κράτους».

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  (Επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας) θα συμφωνήσει ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του Εβραϊκού λαού είναι ασυμβίβαστη με τις αρχές και την ιστορία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

«Το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα καλεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας να απομονώσουν τις ακραίες ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις που εκτείνονται στην Εκκλησία, και οι οποίες δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία και υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη όλων των Ελλήνων πολιτών , ανεξάρτητα από το φύλο, το χρώμα του δέρματος ή τη θρησκεία», καταλήγει η ανακοίνωση του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου.

Η ουσία όμως  στα λεγόμενα του άρθρου για την σταύρωση του Ιησού Χριστού  είναι ότι, η σταύρωση με όλα τα γεγονότα  που έλαβαν χώρα  πριν 2017 χρόνια στην Αγία γη της Ιερουσαλήμ και περιγράφονται στα Ευαγγέλια των Αποστόλων της εκκλησίας , δεν αλλάζει, δεν παραγράφεται, δεν μετατρέπεται , και φυσικά δεν λησμονιέται από κανέναν ορθόδοξο πιστό.

Η αφή του Αγίου φωτός μας το υπενθυμίζει άλλωστε κάθε χρόνο , ως ένα θεϊκό θαύμα που εκπλήσσει  όχι μόνο τους  ορθόδοξους Χριστιανούς, αλλά και τους καθολικούς, Κόπτες, διαμαρτυρόμενους, μουσουλμάνους και Εβραίους .

Όσο για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς,  εφόσον υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία  , ο καθένας μπορεί να έχει ελεύθερα την δυνατότητα να δηλώνει τις απόψεις του.

https://youtu.be/132VPnH4TWE?t=8

 

https://youtu.be/PocfPm9bEJY?t=11

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ