Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ - Τραγωδία με 3 νεκρούς, 10 τραυματίες και εγκλωβισμένους από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας Intercity έξω από τη Θεσσαλονίκη - Η μηχανή ισοπέδωσε κατοικία - Δείτε καρέ καρέ τη σύγκρουση (Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο)


Τραγικός είναι ο απολογισμός του εκτροχιασμού αμαξοστοιχίας Intercity που σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ, στα 200 μέτρα από το Άνδεδρο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής, τρία άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ στους πέντε ανέρχονται οι τραυματίες. Ο ένας εξ αυτών, μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλοι δέκα επιβάτες της αμαξοστοιχίας είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία 'Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Προσπάθειες γίνονται ακόμη για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό επιβατών.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, ενώ η μηχανή της αμαξοστοιχίας έπεσε πάνω σε ένα σπίτι με τους ενοίκους να πηδάνε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση με τα πρώτα στοιχεία για το δυστύχημα:

«Σήμερα και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.

Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.

Περισσότερα σε επόμενο δελτίο τύπου».

Την ίδια στιγμή όπως τόνισε η κ. Ματσικούδη δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που υπολογίζονται στα 100 άτομα, επομένως «τελικά στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμη».

Την ίδια στιγμή, γίνονται ακόμη προσπάθειες να απεγκλωβιστούν οι δύο μηχανικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα.

Πρόκειται για επιβατική αμαξoστοιχία  intercity του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Υπό άγνωστες συνθήκες, φαίνεται ότι εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια, με τη μηχανή της αμαξοστοιχίας και το πρώτο βαγόνι να περνούν μέσα σε κατοικία!

Επιβάτες του τρίτου βαγονιού που έχουν επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το thestival.gr υπάρχουν δύο σοβαρά τραυματίες και  άλλοι δέκα επιβάτες που τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Στο μεταξύ έχουν επιστρατευτεί και οι μηχανοκίνητες ομάδες Ζήτα της αστυνομίας για να βοηθήσουν τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν τους τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα πέντε άτομα είναι εγκλωβισμένα. Τρεις στο πρώτο βαγόνι και ένας στο δεύτερο, ενώ αναζητείται ο ένοικος του σπιτιού στο οποίο προσέκρουσε η αμαξοστοιχία.

Στο σημείο σπεύδουν 12 πυροσβεστικά οχήματα, με 30 άνδρες  για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό, αλλά και μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Η αμαξοστοιχία με 100 επιβάτες ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι από την Αθήνα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε κατοικία.

Με πληροφορίες από emvolos.gr, seleo.gr, alexandriamou.gr, life-events.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ