Ρωσία

Patriot στη Βαλτική μεταφέρουν οι ΗΠΑ - Με S-400 στη Σερβία και νέο Σώμα Στρατού 50.000 στρατιωτών στην Κριμαία απαντά η Ρωσία - Σε τεντωμένο σχοινί ο πλανήτης

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε σε δύο «καυτά σημεία» της ρωσικής επικράτειας η εξέλιξη των οποίων μυρίζει επερχόμενη σύγκρουση, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. 

Ρωσικό σώμα στρατού δημιουργείται στην Κριμαία ενώ οι ΗΠΑ θα τοποθετήσουν πυραύλους  Patriot στην Βαλτική.

Συγκεκριμένα η Ρωσία δημιουργεί σώμα στρατού Κριμαίας ενισχύοντας τις ήδη μεγάλες δυνάμεις οι οποίες σταθμεύουν εκεί σύμφωνα με τον διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ναύαρχο Αλέξανδρο Βίτκο .

https://youtu.be/Er-q_wZbRu4

 

Μιλάμε για την παρουσία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο 50.000 Ρώσων στρατιωτών όλων των κλάδων, προσδίδοντας μεγάλη πολεμική ισχύ στην χερσόνησο η οποία είναι κομβική για τα ρωσικά σχέδια στην περιοχή σε αντιδιαστολή με τα νατοϊκά στις παρακείμενες χώρες.

«Προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των δυνάμεων μας στη χερσόνησο της Κριμαίας, με βάση μια σειρά σχηματισμών και  μονάδων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας δημιουργούμε ολόκληρο Σώμα Στρατού» , δήλωσε ο ναύαρχος  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Red Star».

Το ρωσικό σώμα στρατού  θα περιλαμβάνει μια παράκτια ταξιαρχία πεζοναυτών, μονάδες  πυροβολικού, αεράμυνας,μηχανικού και  εφοδιασμού καθώς μονάδες επίλεκτων δυνάμεων (Spetsnaz).

«Ο πολεμικός αυτός σχηματισμός αποσκοπεί στην ενίσχυση της ικανότητας του στόλου και στην βελτιστοποίηση της απόδοσης της στρατιωτικής διοίκησης»,  δήλωσε ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός .

Σημείωσε  ότι ο αριθμός του  σώματος θα φτάσει τις  50 χιλιάδες στρατιώτες.

Την ίδια στιγμή  το ΝΑΤΟ δεν μεταφέρει μόνο άρματα μάχης και αεροσκάφη στις χώρες της Βαλτικής αλλά και πυραύλους Patriot.

To αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε ότι μόνο αυτά τα οπλικά συστήματα  δεν είναι αρκετά .

Ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Τ.Μάτις  δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναπτύξει  σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στα κράτη της Βαλτικής για την αντιμετώπιση της Ρωσίας.

Στην περίπτωση αυτή όμως, δεν θέλει να σχολιάσει δημοσίως σχετικά με τη δυνατότητα ανάπτυξης των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας Patriot αναφέροντας λεπτομέρειες .

«Εμείς θα αναπτύξουμε μόνο αμυντικά συστήματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο σεβασμός της κυριαρχίας των Βαλτικών χωρών»,  δήλωσε ο Μάτις σε συνέντευξη Τύπου στο Βίλνιους, έπειτα από συνάντηση με την Πρόεδρο της Λιθουανίας Dalia Grybauskait .

Το πρόβλημα για την Μόσχα από αυτήν την ειλημμένη απόφαση είναι τεράστιο.

https://youtu.be/I1zlEDv8C_o?t=2

Εφόσον τοποθετηθούν στις  χώρες της Βαλτικής πυραυλικά συστήματα Patriot, τότε το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα θα είναι ικανό να χτυπήσει  ρωσικό εναέριο στόχο σε απόσταση 80 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, η απόσταση, το ύψος και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των επιδόσεων των πυραύλων θα  διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση των πυρομαχικών που φέρουν .

Υπάρχουν πληροφορίες και για μεταστάθμευση στις ίδιες χώρες και αεροσκαφών F-35 τα οποία ήδη έχουν μετασταθμεύσει στην Βρετανία .

Η τοποθέτηση αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Patriot σε χώρα της Βαλτικής (στην ουσία «ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού»), αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας του, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί.

Ο Αμερικανός υπουργός άμυνας όμως έφερε και άλλο «δώρο» στις χώρες της περιοχής.

Υποσχέθηκε  ότι τον Σεπτέμβριο, παράλληλα με τις ρωσο-Λευκορωσικές στρατιωτικές ασκήσεις «West-2017» θα πραγματοποιηθούν και νατοϊκές με πολλές χιλιάδες στρατιώτες  .

«Έχουμε την πρόθεση να αποδείξουμε την ενότητα της συμμαχίας, χωρίς να υπάρξουν παρεξηγήσεις»,  είπε ο ίδιος δίνοντας αμέσως διευκρινήσεις. «Θέλουμε να αποδείξουμε όλο το χρόνο  την ενότητα που πρέπει σίγουρα να έχει κάποιος προς τις χώρες αυτές», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι νατοϊκοί αξιωματούχοι είχαν επισημάνει πριν μερικούς μήνες ότι σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, η ρωσική στρατιωτική μηχανή δεν χρειάζεται πάνω από 60 ώρες για να σπάσει την άμυνα των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και να αποκτήσει τον έλεγχο των πόλεων Ρίγα και Ταλίν!

 Στην αναφορά αυτή είχε επισημανθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να διεξάγει επιτυχημένη αμυντική επιχείρηση για να προστατεύσει τα ευάλωτα μέλη του ΝΑΤΟ.

Η 16σέλιδη αναφορά της RAND έλεγε ότι η Εσθονία και η Λετονία είναι πολύ ευάλωτες και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να τις προστατέψει. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σε πολλά πολεμικά παίγνια που έλαβαν χώρα μεταξύ 2014-2015 οι ρωσικές δυνάμεις σε 36-70 ώρες καταλαμβάνουν Ταλίν και Ρίγα ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις και τα βαλτικά στρατεύματα αποδεικνύονται ανεπαρκή για να σταματήσουν την επέλαση των ρωσικών μονάδων ενώ υφίστανται σοβαρές απώλειες».

Εκεί «πάτησαν» οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για να αποφασίσουν την τοποθέτηση πυραύλων Patriot στην Βαλτική.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου και του Πούτιν θα είναι βροντερή και κυρίως «ισόποση».

Εκτιμήσεις ειδικών αμυντικών αναλυτών εκτιμούν ότι η Ρωσία θέλει να κάνει το ΝΑΤΟ να «νιώσει πόνο» και για αυτό θα εκμεταλλευτεί την συνεργασία με την Σερβία , θα την αναβαθμίσει με δωρεά αμυντικού εξοπλισμού......και τότε θα «χτυπήσει».

https://youtu.be/lK0GrgY83jE

Το σενάριο το οποίο απεργάζονται οι Ρώσοι έχει δύο πτυχές , είτε θα δώσουν πυραύλους S-300 στην Σερβία μαζί με Ρώσους συμβούλους ελέγχοντας το που θα στοχεύου είτε θα τοποθετήσουν πυραύλους  S-400 δίπλα στον ποταμό Ντρίνα.

Πρόκειται για σενάριο που υπάρχει από την εποχή του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου και το οποίο είχε «απενεργοποιήσει» ο Γιέλτσιν.

Ο Β.Πούτιν είναι σίγουρο ότι σε αυτήν την περίπτωση θα «χτυπήσει» την Βορειοατλαντική συμμαχία αλλιώς θα πρέπει να αποδεχθεί τον στρατηγικό «στραγγαλισμό της χώρας του » από τις ΗΠΑ και την μοίρα της στην συνέχεια, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, βλέποντας την δύση να προκαλεί παντού μέχρι ….τέλους την Ρωσία.

https://youtu.be/mjiqTzug8zM

 

https://youtu.be/NDkrBvtE-G0?t=2

https://youtu.be/TdgjElrl7Cs

https://youtu.be/MmsnzQ6Bqe0?t=1

https://youtu.be/00YCeJNDISw

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...